|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  19 20 21 22 [23]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: majčice iz MB in okolice
22.5.2009 22:40:56   
majska pikica
Oi dame


Poloma sedaj se ti pa čas res že bliža tako da počasi pričakujemo vesele novičke.Da pa se čas ko prenosiš vleče pa ti verjamem in vem kako je ko čakaš in upaš da je vsak čuden občutek in kakšno špikanje tisto tapravo.No ja pa saj bo počasi le sedaj si še nauži brezskrbnih uric.
Punce berem da še vedno široko povijate mi smo to teorijo že izključli in tudi moja patronažna mi je rekla da se samo še na štajerskem otroci široko povijajo. No razen tistih ki imajo težave z kolki in je široko povijanje nujno drugače pa naj bi to bila samo še zdravniška teorija.
No v glavnem mi širokega povijanja več nimamo in tudi lepše spimo in hihi Samo veselo prda brez teh plenic. Se tudi bolj razbrca in s tem gredo tudi ti nadležni vetrovi.
Danes je ravno patronažna rekla da se v ponedeljek kopamo joj komaj čakam ker se mi revež prav smili ko je tako vroče jaz ga pa samo z krpami brišem in to za mene nikakor ni umivanje.
Tako sedaj sem se malo javla kot vidite imam samo zvečer nekaj časa ko vsi trije spijo drugače me okupirajo iz treh strani potem pa še moj dragi s čim zateži in potem sem kompletna.

Tako lepo se imejte uživajte in se pišemo.

Poloma upam da se kmalu rešiš

PAPA

(odgovor članu Maj_taj)
Neposredna povezava do sporočila: 551
   RE: majčice iz MB in okolice
23.5.2009 14:53:01   
vanilla
Punce, Poloma sporoča:

"Po nekaj urnem trudu se nam je s carskim rezom pridružil korenjak Žiga, ki ima dobrih 55 cm in 4300 g. Ponosna mami in ati."
 
BRAVO POLOMA!!! user posted image user posted image user posted image  ČESTITKE MLADI DRUŽINICI IN VELIIIIKO CARTANJA!
 
Glede na to, da je Žiga res pravi mali korenjak, je očitno kar namučil svojo mamico s prihodom na svet. Upajmo, da le ni bilo prehudo in da Poloma čim prej okreva!

(odgovor članu majska pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 552
   RE: majčice iz MB in okolice
23.5.2009 15:08:00   
vanilla
IZVIRNO SPOROČILO: ebetka

Pa tud laski po vrhu glave so ji večinoma odpadli in je kot plešasti dedek user posted image .



Evo, enak stavek sem jaz rekla včeraj, ker so naši tamali zdej v dveh dneh samo po vrhu odpadli laski. Po celem vrhu glavice in res izgleda kot kak star stric, hehe... Zadai ma pa še vedno ene 2cm dolge laske. Joj, kako je smešna user posted image .
No, tu kjer ma plešo, ima naluščeno kožo in se že malce borimo z oljem in česanjem.... Ampak mi je kar groza česat, ker se vse bolj lušči user posted image .

Včeraj je vožnjo super prenesla, najverjetneje sploh pojma ni mela, da kam gre, hehe... Sicer je cesta katastrofa (če ste se že kdaj peljale proti Brežicam čez Majšperk, Podčetrtek, Bizeljsko...) in jo je to kar motilo, ker vseeno ni mogla prav spat. Zato sma z mojim rekla, da bova šla naslednjič čez mejni prehod Gruškovje in nato čez hrvaško avtocesto čez Zagreb in na mejnem prehodu Bregana spet nazaj v SLO. Za to seveda pa rabimo dokument za njo...
No, in smo danes šli se fotografirat... Joj, kako je gledala debelo, ko jo je moj držal, da so jo slikali.

No, Poloma se je hvalabogu rešila... Je pa fantek res pravi korenjak in vem, da se je prav bala poroda zaradi te njegove velikosti. Upajmo, da se nam kmalu oglasi in pove kako in kaj. No, meni se je tudi na predvečer poroda odluščil čep in sem res potem rodila.

Pikica, lepo, da se fino rihtate in se imate lepo. Ti si itak že prava maherca in verjetno zdaj najbolj uživaš, ko itak že vse veš, kako in kaj. Ker ko si prvič mamica je to seveda drugače in si bolj prestrašen, ker nimaš pojma, vse te bolj prizadane, bolj si občutljiv itd...

Široko povijanje: pri nas so kolki nekje na meji. En je kao čist ok, drugi pa nekaj srednjega. Zato nama je takrat zdravnica predlagala, da pač povijamo široko tako kot do sedaj, nič kaj preveč strogo. Tak da jaz dam dve zloženi plenici vmes in povijalko okrog. Se mi smili ja, ker ne more prav brcat in potem tudi bolj težko prdi, revica.  Ampak ker so ji še tiste Pamperske enkica dokaj male, se bojim, da bo potem, ko ne bo več široko povita, tisti drekec kar padel ven in bo razmazana od vratu do nog, hehe... Zdaj te plenice vsaj zadržijo drekce, hehe. Konec junija imamo spet UZ kolkov in bomo takrat vidle, če bo konc tega povijanja ali ne.

Aja, včeraj zvečer sva jo midva prvič kopala... Mah, jokala je kot jesihar.. .Verjetno se tut midva nisva najbolje pripravila in lotila zadeve. Nekak si nisem dobro pripravila vsega prej na previjalni mizi, voda se mi zdi, da je bila malce hladnejša kot bi morala biti, čudno sem jo držala..... Joj, se je jokala od začetka do konca in potem pri brisanju in oblačenju tudi... Ma, sem kar jokala zraven... Sem ji kar rekla, da kaka mačeha sem jaz to, hehe user posted image . No, bo drugič bolje, se bomo lepše pripravili. Včeraj je blo vse na hojladri, ker smo iz Brežic prišli, potem sma še brisala poplavo vode v spalnici po tistem neurju, ker sva pustila balkonska vrata na kip odprta.... Ni čudno, da je tut otrok bil potem ves razdražen.

Maj_taj, vidiš, to pa dobra ideja, da povijaš v Racman plenice za široko povijanje. Jaz se tega sploh spomnila ne bi.

Punce, kako je kaj s krčki? Jih še vedno matra?

Nič, lepo se imejte... Jaz sem ful utrujena danes, pa še mala je skos tečna in joka in ne spi veliko... Mah, bo že.

(odgovor članu ebetka)
Neposredna povezava do sporočila: 553
   RE: majčice iz MB in okolice
23.5.2009 15:11:15   
vanilla
Aja, no, zdaj pa se res lahko prestavimo v forum "Starši čvekamo".... Katera bo naredila otvoritev user posted image ?

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 554
   RE: majčice iz MB in okolice
23.5.2009 15:58:19   
vanilla
Nekaj sem se spomnila še... Glede plenic... Katere uporabljate in mislite uporabljat za naprej? Mi mamo zdej Pamperske Newborn, enkica. In zgleda, da jim bomo meli še nekaj časa, ker je naša pupa seveda mickena (ma zdej komaj nekje 3200g). Sem ful zadovoljna z njimi, tut njena rita jih lepo prenaša.... A mi zna katera povedat, kje so najcenejše? Ta Pampers je drugač drag kot hudič... A je še katera druga znamka, ki ma "enkico" oz. tak male pleničke? Ene za kasneje, ko bo večja, hvalijo tut Hoferjeve.

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 555
   RE: majčice iz MB in okolice
23.5.2009 17:34:05   
SANEK1
Dober dan...

Poloma čeeeeeeeeeeeestitke za korenjaka Žigauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image   Želim vam veliko cartanja, prespanih noči, predvsem pa zdravjauser posted image user posted image user posted image user posted image

Evo še mene po dolgem času, aja da ne pozabim tudi Madejka (mislim da se je parkrat javila) je že rodila, in sicer fantka Tobija.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Mi smo super, Filip je zelo priden fantek, če primerjam prve dneve z Živo, ki so bli naporni ko 100user posted image , upam da tak ostane še dolgo, dolgo... se res pozna, da je drugič vse lažje, imaš več samozavesti in seveda boljšo organizacijo, drugi so pač taki mali "samorastniki"-ni tolko cajta za kompliciranje kot pri prvemuser posted image user posted image user posted image .

Vanilla, mi uporabljamo Mullerjeve plenice (isto pri prvi)-so edine pleničke, ki so ji zdržale čez noč user posted image user posted image user posted image (probali DMove, hoferjeve, Liddlove, najslabše so pa Pamperske, so najbolj plastične, sploh tiste ki se kupijo v ala Šparu, Tušu, pa še najdražje souser posted image , zato  večina Pamperske kupuje ali v Mullerju ali v Avstriji.

Zdaj čakam na atkota, je šel po pico, ki se mi jo lušta, že od pantiveka, pa nekak nikoli nisem prišla zravenuser posted image user posted image user posted image

Lp

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 556
   RE: majčice iz MB in okolice
23.5.2009 22:04:56   
majska pikica
Ahoj


Poloma čestitke tebi in atiju ob rojsvu sineka ki je pa kar velik korenjak.Upam da boš hitro okrevala in da se z bebiko vrneš domov.user posted image user posted image user posted image
Sem vas hotela vprašat kako to mislite prestavit in kam (temo) ne bi rada izvisela ker ko mi čas zvečer dopušča rada prebiram vaše prigode z prvorojenčki ki me popeljejo nazaj za 11 let in se jih spominjam točno tako kot jih ve opisujete.Strah malo panike in velik cmok kadar se je naš jokal in nisem prav vedela kaj storit.
Vanilla kaj se plenic tiče sem jaz kupila v DM-u in so super niso tako plastične in lahko ritka vsaj malo diha.No ja v bistvu pa sem nad pamperskami razočarana že od prej saj je naš prvi bil bolj občutljive vrste in nikakor ni maral teh plenic pa jih je tast prinesl tudi iz avstrije ampak na koncu smo rito lepo debelo mazali in začeli uporabljat linostar.Pri drugem sem kar z linostar nadaljevala sedaj pa mislim da teh več ni in imam od DM-a.
Za enkrat imama ritko lepo in nič se mu izpuščaji ne delajo.
Aja sem vas hotela vprašat kako kaj hranite bebike na koliko časa in koliko vam kaj pojedo midva imam nekje na 3.5 do 4 ure včasih ponoči spi tudi do 5 ur poje pa tam nekje od 60 do 90.
No sedaj sem se spet razpisala očitno je videt da imamo mi zvečer mir no ja dokler nam ga naš bauc ne bo spremenil hehe.
Torej lepo se imejte in uživajte jaz grem sedaj gledat kako naš mali spi ne vem se mi zdi da starejša ko sem bolj čustvena sem in se včasih kar zjočem ko ga gledam kako lepo spi.
Še to vam bom napisala mi je v P ena zelo prijetna nočna sestra rekla da prvi otrok je zaradi želje po družini drugi otrok je zaradi želje po paru tretji pa samo za mamino dušo.
Tako sedaj pa grem

PAPA

(odgovor članu SANEK1)
Neposredna povezava do sporočila: 557
   RE: majčice iz MB in okolice
23.5.2009 22:28:10   
vanilla
SANEK, super, da si se nam javila... Kar napiši nam kaj večkrat, sploh zato, ker si tudi ti, tako kot Majska Pikica že izkušena mamica od prej in bo nam prvorodkam prav prišel kak nasvet. Pa tudi zato, da nas bo več in bomo prava babja družbauser posted image . Ja, Madejke se spomnim, ja. Upam, da se nam tudi ona kaj pridruži v čveku.

Pikica, mi se hranimo po steklenički. Smo namreč na adaptiranem mleku, ker je moja pupa slabo sesala, se nič najedla, hujšala... Ma, cele kolobocije... Pa sem začela dodajati, da se je končno začela rediti. Jaz jo tudi hranim tako kot ti svojega, na 3 ali 4 ure (odvisno, kdaj začne jokat) in je do zdaj pojedla 75ml, danes pa prvič kar 90ml. Ima pa nekje 3200g in se lepo redi, ni pa "zavaljena". Taka mala šlankarca, že od rojstva, hehe.

Aja, prestavit se hočemo iz tega foruma "Čvekanje v pričakovanju", ker je to forum za nosečke, me pa smo zdaj že vse rodile in bi se zato "po pravilih" user posted image  morale prestaviti na forum DOJENČEK in kao podforum STARŠI ČVEKAMO. Tam bi si dale verjetno isti naslov kot tukaj in čvekale dalje user posted image .

IZVIRNO SPOROČILO: majska pikica
Še to vam bom napisala mi je v P ena zelo prijetna nočna sestra rekla da prvi otrok je zaradi želje po družini drugi otrok je zaradi želje po paru tretji pa samo za mamino dušo.


Krasne besede user posted image .


Ja, saj verjetno je res drugače, ko imaš drugega ali tretjega otroka, res več ne kompliciraš toliko, pa bolj si utrjen, bolj nekako spoznaš otrokove potrebe itd. Jaz moram priznat, da tudi midva ne komplicirava in delava čisto po občutku s tamalo. Ampak po eni strani komaj čakam, da se bo končno začela malce odzivat in se smejčkat, ker danes mi je bil res naporen dan... Nič veliko ni spala... Pa ko bi se vsaj zadovoljila z gledanjem okoli, ampak ona joka in se začne dret in potem enkrat duda, drugič čaj, tretjič mleko itd... Saj je bogica, ko pa je premala za kake igračke in vse pove samo z jokom. No, zdaj končno spančka in takrat je kot angelček.

No, danes pa sem se razpisala čez cel dan... Ma, če pa tako rada podelim vse to z vami in komaj čakam, da si utrgam kakšno minutko, vam kaj napišem... Še rajši vas pa berem!

(odgovor članu majska pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 558
   RE: majčice iz MB in okolice
24.5.2009 8:30:08   
ebetka
Bravo poloma user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Pravega korenjaka si spravila na svet, čestitke. Upam, da se nam kmalu spet pridružiš.

Vanilla, mi uporabljamo dm-ove babylove že od začetka in so super.

Joj, joka, potem kaj več napišem..

(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 559
   RE: majčice iz MB in okolice
24.5.2009 13:57:08   
ebetka
Evo, mi smo iz trgovine...smo bili prvič v europarku z Izo. Ati je šel v interšpar po nakup, midve pa v hm po cotike za njo. Sem vidla tud za sebe par stvari, ki bi jih mela pa se mi ni dalo probat. Že vidim, da bom zdaj ful manj za sebe kupovala...

Vanilla, vidim, da je včeraj res bil čuden dan, naša je bla tud zvečer ko smo prišli od mojih tako znervirana, da se je po kopanju pri oblačenju začela nenormalno dret in je nisva mogla več kot uro umirit, drla se je pa na koncu že tako, da to ni bil več jok ampak nenormalno kričanje in je bila že čist hripava na koncu. Tega še nismo doživeli.

Pred dvema dnevoma sva jo tehtala in ima že skoraj 4 kg - ni čudno, če hoče bit skoraj vsako uro na zizi user posted image .



(odgovor članu ebetka)
Neposredna povezava do sporočila: 560
   RE: majčice iz MB in okolice
24.5.2009 14:30:10   
ebetka
Punce, ste za to, da odpremo novo temo na drugem forumu??
Bom jaz poskusla, če mi uspe user posted image in se prestavimo. Vam javim.

(odgovor članu ebetka)
Neposredna povezava do sporočila: 561
   RE: majčice iz MB in okolice
24.5.2009 14:33:22   
ebetka
Evo, nova tema je odprta na Dojenček, Starši čvekamo. Naslov pa je enak.
Pridite tja, ko se boste kaj javljale user posted image .

(odgovor članu ebetka)
Neposredna povezava do sporočila: 562
Stran:   <<   < Prejšnja stran  19 20 21 22 [23]
Stran: <<   < Prejšnja stran  19 20 21 22 [23]
Pojdi na:





Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?