Anonimen
|
Drage mamice! malo sem pregledala tale vaš forum in reči moram ,da mi od žalosti poka srce ,ko vidim kako zaman iščetete podporo in pomoč v vaši stiski ,kako in kaj storiti ker vaš otrok ne sliši .Forumi so načeloma zato da si starši s svojimi iskušnjami med seboj pomagajo , z izkušnjami in nasveti. kakor pa vitim ,tukaj ni tako . živimo v 21 .stoletju,tudi pri nas imamo sposobne strokovnjake, ki vam bodo svetovali .Zato,draga mamica,če so ti v porodnišnici povedali, da se tvoj otrok ne odziva na sluh, poišči na internetu ZAVOD ZA GLUHE IN NAGLUŠNE, pošlji jim sporočilo in napiši ,da potrbuješ pomoč in svoj e-mail,in garantiram ti , da boš v kar najkrajšem času dobila odgovor. Nikar ne čakaj,ker te je strah kaj ti bodo povedali. Dobila boš vse napotke ,kam in na koga se moraš obrniti da boš uredila vse, kar je potrebno , za čim prejšnjo diagnostiko in oceno o stanju sluha in razvoja tvojega otroka. zelo pomembno je ,da se čimprej ugotovi , ali je otrok gluh ali naglušen. In to ne samo zaradi razvoja govora ampak na splošno zaradi pravilnega razvoja dojenčka, ki je pri teh otrocih še toliko bolj pomemben dejavnik in bo vplival na vsa področja njihovega odraščanja in kvalitete življenja . NI res, kar pravijo nekatere v tem forumu, da ni nič hudega ,če otrok ne sliši. Stiska mamic , očetov, družine, je lahko zelo huda, zato je ne podcenjujte. vsi staši, priznali ali ne , so,nekateri bolj ,drugi manj , prizadeti ob dejstvu, da njihov otrok ne sliši. Vso pravico imajo do tega . Imajo pa tudi starševsko dolžnost, da čimprej storijo vse , da bo njihov otrok lahko čimbolj enakovredno odraščal v družbi svojih vrstnikov. pa četudi s pomočjo slušnih aparatkov pri naglušnih in polževih vsadkov pri gluhih otrocih. verjetno vam je do sedaj že popolnoma jasno ,da tudi pri nas obstaja "klan " gluhih in naglušnih , ki so striktno proti vsem ali določenim vrstam slušnih pripomočkov in zatjujejo,da sploh niso potrebni . to so večinoma ljudje , ki očitno ne želijo, da bi bilo mlajšim bolje, kot je bilo njim. Saj veste ,še vedno kakšna mama pove, da je bilo porodniškega dopusta samo 3 mesece, pa je blo čist v redu . Morda res, toda časi se spreminjajo . Jaz želim, da bi bilo mojim otrokom laže. vsem tistim ki se z mojim odgovorom ne strinjate, želim povedati tole: imate pravico povedati svoje mnenje! Nimate pa nobene!!!! prav nobene pravice jemati upanja staršem, da bo njihov otrok kdaj slišal, pa če tudi s slušnim aparatkom ali polževim vsadkom!!! Prosim najdite si drug forum in ne ovirajte mladih družin še s temi nesmisli, ko so že tako in tako obremenjene in še tega res ne potrebujejo.
|