|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: POMOČ!MOJ PARTNER IMA OTROKA!
26.11.2007 0:38:19   
F*S*M
nestrpna, daj raje ti v svoji glavi raje poštimaj, kakor pa da letaš za tipom, ki ni normalen, da bi jaz mojga mogla klicat ko grem tankat avto da sem prišla na bencinsko, da sem plačala in da se peljem domov, ko bi pršla domov bi njegove cunje letele direkt v kanto in bi takoj zamenjala ključavnico in mislim, da je tist pogovor ki ga opisuješ vse skupaj zraslo v tvoji glavi

če bi te imel vsaj malo rad te nebi nadziral v tvojem življenju,

tut jaz mam partnerja ki ga je njegova bivša varala, pa me ni niti enkrat od kar sva skupaj vprašal, kje sem bila, ker je to moja stvar

Moje sonce je začelo sijati 13.05.2006 ob 20.39

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 76
26.11.2007 6:51:53   
Anonimen
Nestrpna:
Sprva sem mislila da so mu zagrozili z otrokom kar mu tudi so ampak tu ni podlegel ker je vedel da obstaja zakon.

Tukaj nekaj ne štima: Sam ve, da obstaja zakon v kolikor mu bivša parnarka brani stike z otrokom. Pa tvoj še vedno vstraja, da preživi dan sam z svojim otrokom.
Ja pa pri njemu doma te dobro poznajo in te v nedeljo ne povabijo na nedeljsko kosilo.
Meni tu resnično nič ne štima. Zakon je v tem primeru na strani tvojega zaročenca  - to verjetno ve a tega ne uporabi. Morda je tvoja ljubezen bistveno močnejša kot njegova. On pa zna saditi rožice ja to pa ja.

Moj partner s katerim živim ima svojega otroka, jaz prav tako. On mojih ne vzgaja, jima je le prijatelj, jaz pa njegovega ne. Stike imamo urejene na CSD tako otroci niso prav nič zmedeni in točno vedo kdaj so kje. V kolikor pa kdo kaj vnaprej načrtuje pa tudi drug ne komplicira pa malo inproviziramo (glede stikov). Sama niti pod razno ne razmišljam, da bi sedanja partnerka mojega blivšega vzgajala moja otroka. Premalo sta skupaj.  Torej vse se da urediti, seveda pa mora biti volja na obeh straneh. Tvoji (to je že) in njegovi (po mojem je ni - volje).

Pa brez zamere..

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 77
26.11.2007 7:25:33   
Colt
Nestrpna, mislim da imaš nekoliko ''izkrivljene'' predstave glede ''normalnih'' tipov user posted image

...and once you have tasted flight, you will walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you long to return. -- Leonardo de Vinci
AMEN!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 78
26.11.2007 8:10:47   
maruškaŠ
Kar se mene tiče zna tip zlo dobr pripovedovat pravljice, mogoče bi moral zamenjat poklic kakršnegakoli že ima.

Tisto, da so njegovi grozili njemu in celo to, da se bo tebi kaj zgodilo, medtem ko tvoji starši tiste (starše od bivše) zelo dobro poznajo user posted image   In, da so potem tvoji poklicali njene starše in od takrat je čudežno mir user posted image  In ko so jih tvoji starši obtožili teh groženj so oni mirno priznali user posted image

V tej zgodbi čisto nič ne štima in nasploh nima nobene logike. In ful dobr sta se pogovorila, če je še vedno tko kot je bilo prej. Je pa verjetno tvoj res dober očka.

(odgovor članu Colt)
Neposredna povezava do sporočila: 79
26.11.2007 12:35:56   
lusa8
Anonimna, ne razumem kak lahko reces, da ne vgajas otrok od tvojega in tvoj ne tvojih. Ze s samim vzgledom vzgajas, pa ce ti je to prav ali pa ne. In to ne glede na to kolko casa prezivite skupaj. Tvoj pogled, odnos, kretnje, videz, izrazanje,... to je tvoj zgled in tako "vzgajas". Ni vzgajanje samo to, da recimo reces svojemu otroku, cesa ne sme, ampak da mu to s svojimi dejanji tudi pokazes. Verjemi, da dejanja povejo vec kot besede.

Pa brez zamere, da sn se oddaljila od teme.

Kar pa se teme tice. Ce se ni nic spremanlo, se nista nic zmenla. Tak bi ti tudi moj odgovoro. Moski so precej prakticni, tak da se zmenta do konca in za tem stojta.

Lp,  

(odgovor članu maruškaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 80
26.11.2007 12:58:59   
bučkabb
ne razumem zakaj vsem na tem forumu, ko ima težave s partnerjem svetujete, naj ga pusti in gre čim dlje vstran. če bi vsi tak delal ob vsakem problemu pol ne vem kdo bi sploh še bil skupi.

ti kr nared po svoje, tak ko si se odločla. če ti je tip všeč in si 100%, da se vidiš v življenju z njim, pol vstraji in se bo vse pošlihtal, saj otroku ne bo mogla cel življenje preprečevat stika s tabo in grenit življenje tvojmu partnerju, bo odnehala, ko bo vidla da nič ne zaleže.
če je vse to res, kar pa ti sama najbolj poznaš se odloči tak kot si se.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 81
26.11.2007 13:19:50   
atiM
meni je tudi to svetovanje, pojdi stran od njega, smešno.

tudi sam imam iz prejšnjega zakona otroke in mi niti na kraj pameti ne pade, ne glede na vse grožnje bivše, da bi rekel moji sedanji partnerici, da naj v času, ko je otrok pri meni, gre domov. user posted image  Naj potem svoje življenje prilagajam muham bivše partnerice? Zato pa je bivša, da bi tega ni potrebno početi!

Torej nasvet: pogovr se s partnerjem, kaj je sedaj na tem, zakaj ne morete biti vsi skupaj. Tudi če mu partnerica grozi, jo lahko prijavi policiji oz. socialni, da prepričuje stike, tako kot lahko ona njega, da ne plačuje preživnine.

106a. člen zakona pravi:
Otrok ima pravico do stikov z drugimi osebami, s katerimi je družinsko povezan in
nanje osebno navezan, razen če je to v nasprotju z otrokovo koristjo. Šteje se, da so
take osebe predvsem otrokovi stari starši, bratje in sestre, polbratje in polsestre,
nekdanji rejniki, prejšnji ali sedanji zakonec oziroma zunajzakonski partner enega ali
drugega od njegovih staršev.

Torej zakonsko gledano imaš vse pravice, da si z otrokom, sploh pa če se poznata in da te ima rad. LAhko pa bivša sodno prepove stike s teboj, vendar bo morala navesti tehtne razloge, ne samo da ona ne želi.

(odgovor članu bučkabb)
Neposredna povezava do sporočila: 82
26.11.2007 13:43:36   
Anonimen

ne razumem zakaj vsem na tem forumu, ko ima težave s partnerjem svetujete, naj ga pusti in gre čim dlje vstran. če bi vsi tak delal ob vsakem problemu pol ne vem kdo bi sploh še bil skupi.

ti kr nared po svoje, tak ko si se odločla. če ti je tip všeč in si 100%, da se vidiš v življenju z njim, pol vstraji in se bo vse pošlihtal, saj otroku ne bo mogla cel življenje preprečevat stika s tabo in grenit življenje tvojmu partnerju, bo odnehala, ko bo vidla da nič ne zaleže.
če je vse to res, kar pa ti sama najbolj poznaš se odloči tak kot si se.

No, to za mene ni en tak vsakdanji problem, al pa kakšna pomembna odločitev, ki jo je treba sprejet...tu se gre zato, da je njen zaročenec ena lulika brez hrbtenice in da ne podpira svoje ženske ampak bivšo. Tu se že gre za partnerjev karakter in to ni malo.

To, da bi se vse pošlihtalo, se čuje prelepo, da bi blo res. Ne vem no, jaz ne bi svojega časa in živcev riskirala in čakala ČE se bi slučajno kaj pošlihtalo, ne ne...samo enkrat se živi. Sicer pa se tukaj sploh ne gre kaj njegova bivša preprečuje in ne dovoli, gre se za NJENEGA zaročenca, ker ON je tisti, ki odloča koga bo njegov otrok videl.  Meni je itak vseeno.

(odgovor članu bučkabb)
  Neposredna povezava do sporočila: 83
26.11.2007 14:29:46   
bučkabb
da se bo čist vse pošlihtal, se sigurn ne bo , ko so zmeri kakšne težave, ampak sej se jih da na drugačn način rešit, ne pa kr v prvo pomislit, pejt stran, pust ga, je lolek, te ni vredn.

praviš, da gre za partnerjev karakter, seveda, sam če je njej tip všeč, pol ji je všeč tud njegov karakter.

jaz mislim, da je fant mal v rascepu in se rez mal boji nje in njene familije, pa dela previdno. sam to še ne pomen, da bo zdaj cel življenje tak in bo mogla ona vstran ko bo mel malega na obisku.
jas pravim, da je to sigurn prehodne narave in se bo pošlihtal. edn bo sigurn popustil, slej ko prej.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 84
26.11.2007 16:42:39   
lusa8
ponavadi je vedno tak, da ce razmislamo namesto drugega smo VEDNO v temi. Edini nacin, da zves kak drug razmisla je pogovor, sej noben ne vidi nikomur v glavo. Je pa res, da ce se neki zmeni, se bi naj tega tudi drzali. Po drugi strani pa transformacija ne more bit iz danes na juter, vendar v tem primeru je prav, da je drug tak fer, da dopusca, da mu poves, da se dogovora ni drzal.
Svetujem ti, da pogovor poteka v prakticni smeri in ne virtualni. Torej v dejanski situaciji kako bi naj zgledalo. Sej se vama bo ratalo pogovorit, samo ocitno rabita malo vec casa. kolko si napisala, mu je zdaj malo bolj jasno kako ti to dozivljas, tak da vama bo lazje zacet pogovor. 

Lp,

(odgovor članu bučkabb)
Neposredna povezava do sporočila: 85
26.11.2007 16:47:16   
silvya
IZVIRNO SPOROČILO: nestrpna

ja še vedno.pred kraktim sma se zaročila. res se full razumema. uživaa v vsakem skupnem trenutku maximalno. včasih se do 7 zjutraj pogovarjama, grema tudi ob 3 zjutraj na sprehod po mestu. tak da res vse 10000% štima razen teme o njegovi bivši in otrokuuser posted image

Ne razumem kako se ful razumeta user posted image Mi ne potegne. Če bi se ful razumela bi se pogovorila in rešila težavo. To, da se igrate skrivalnice je težava. Če se ti zaradi tega ne počutiš vredu je to težava, ki jo je potrebno rešit, in to pomeni, da se ne razumeta ravno, full. Sprehod ob treh zjutraj user posted image Mogoče je to zato, da te kdo ne vidi z njim.
Jaz bi na tvojem mestu tudi vzela malo vajeti v roke. Če jih bivša lahko še zdaj drži, zakaj jih ne bi mogla še ti malo? In o otroku jaz ne bi razmišljala, dokler se te zadeve ne bi uredile, kot se morajo. Mislim, da imaš pravico biti enakopraven član, partner. Manj od tega ne sprejmi, ker boš vedno izvisela. Tudi, če bosta imela otroka.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 86
27.11.2007 13:32:38   
Anonimen
106a. člen zakona pravi:
Otrok ima pravico do stikov z drugimi osebami, s katerimi je družinsko povezan in
nanje osebno navezan, razen če je to v nasprotju z otrokovo koristjo. Šteje se, da so
take osebe predvsem otrokovi stari starši, bratje in sestre, polbratje in polsestre,
nekdanji rejniki, prejšnji ali sedanji zakonec oziroma zunajzakonski partner enega ali
drugega od njegovih staršev.

atiM hvala ravno to sem potrebovala. Z partnerjem sem se pogovorila in mu pokazala vaše odgovore in se je globoko zamislil. rekel je da se ni zavedal da dela kaj slabega in da bo se to takoj spremenilo. Le vsem je želel ugoditi ampak mu ni uspelo. Tisti ki ste pisali da ga naj pustim pa sporočam da v življenju se je treba pogovarjat in določene stvari razumet. Sklepat kompromise in bit razumevajoč. Le tako se lahko zveza ohrani. Nihče ni popoln in nesmiselno je takoj končat zvezo ob prvem malem problemčku. Partner me ne skriva pred javnostjo ampak je ponosen na mene in me vsepovsod vzame zraven razen ko ima malega ( to pa zaradi bivše kot sem že omenla ). Potrebovala sma nekaj česa se lahko oprimema in to je zgoraj napisan zakon ki mi ga je poslala atiM in za kar sem mu zelo hvaležna. Ker če ona ne dovoli da bi jaz bila z partnerjem ko ima on malega pol tudi moj partner ne rabi njej dovolit da bo njeni partner z malim. Ampak žal je ta njegova bivša totalno nerazgledana in še nezrela da bi bila mati, in žal teh stvari ne zastopi.

(odgovor članu silvya)
  Neposredna povezava do sporočila: 87
27.11.2007 21:52:45   
lenika
IZVIRNO SPOROČILO: nestrpna

jaz pa nesmem niti na bencinsko črpalko it ne da bi se mu javila ko grem od doma, ko prispem na bencinsko, ko grem z bencinske in ko pridem domov.

Nisem brala vseh odgovorov, a mene je najbolj zmotilo to. Čez 10 let boš pa pisala, full je ljubosumen, ne pusti mi nikamor, ne smem na službene zabave, v službo me hodi preverjat, teži mi če na cesti pozdravim kakšnega moškega, če se zrihtam mi teži, za koga se...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 88
27.11.2007 23:31:13   
Moyca_
jaz tudi marsikaj ne razumem
ko pa preberem naslv pa si mislim big deal- pač ima otrokauser posted image

Lp, Mojca
"Življenje nam vrača samo tisto, kar dajemo drugim"
Plačano oglasno sporočilo:
www.atrium-nep.si

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 89
27.11.2007 23:32:21   
Moyca_
hočem samo povedati da mu moraš postaviti nek ulitamat
vsedita se in se resno pogovorita

Lp, Mojca
"Življenje nam vrača samo tisto, kar dajemo drugim"
Plačano oglasno sporočilo:
www.atrium-nep.si

(odgovor članu Moyca_)
Neposredna povezava do sporočila: 90
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

ime za julijske otročke 2.del
katrinka

piščančki (24%)

princi in princeze (8%)

poletne žabice (33%)

morski ježki in zvezdice (35%)

Število vseh glasov: 237

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!