atiM
|
meni je tudi to svetovanje, pojdi stran od njega, smešno. tudi sam imam iz prejšnjega zakona otroke in mi niti na kraj pameti ne pade, ne glede na vse grožnje bivše, da bi rekel moji sedanji partnerici, da naj v času, ko je otrok pri meni, gre domov. Naj potem svoje življenje prilagajam muham bivše partnerice? Zato pa je bivša, da bi tega ni potrebno početi! Torej nasvet: pogovr se s partnerjem, kaj je sedaj na tem, zakaj ne morete biti vsi skupaj. Tudi če mu partnerica grozi, jo lahko prijavi policiji oz. socialni, da prepričuje stike, tako kot lahko ona njega, da ne plačuje preživnine. 106a. člen zakona pravi:Otrok ima pravico do stikov z drugimi osebami, s katerimi je družinsko povezan in nanje osebno navezan, razen če je to v nasprotju z otrokovo koristjo. Šteje se, da so take osebe predvsem otrokovi stari starši, bratje in sestre, polbratje in polsestre, nekdanji rejniki, prejšnji ali sedanji zakonec oziroma zunajzakonski partner enega ali drugega od njegovih staršev. Torej zakonsko gledano imaš vse pravice, da si z otrokom, sploh pa če se poznata in da te ima rad. LAhko pa bivša sodno prepove stike s teboj, vendar bo morala navesti tehtne razloge, ne samo da ona ne želi.
|