ronja
|
Vseeno mislim, da se večini otrok da dopovedat na drugačen način. Mene recimo oče ni nikoli udaril, mami pa me je parkrat, pa sem njega vedno bolj ubogala in ga še vedno bolj upoštevam, je pač dosleden in zanesljiv... mami še vedno zamerim za takrat, ko se mi je zdelo po krivici ali neupravičeno. Vedno sem bila trmasta in vem, da je s tem svoji vzgoji pri meni, ki nisem bila problematičen otrok, naredila samo škodo. Veliko več bi dosegla, če bi videla, da se zna kontrolirat. Srčno upam, da se jaz bom znala, če se ne bom, bom poiskala pomoč, to pa sem že odločena! Čeprav nisem toliko stara, je pri nas v šoli učitelj pošteno mahnil enega učenca - kar se mene tiče, je takrat izgubil še tisto malo spoštovanja, kar sem ga imela do njega. Pokazal je namreč, da se niti približno ne zna kontrolirat, kaj šele da bi znal kontrolirat situacijo, kar pa je bilo najhuje, je to, da učenec, ki jih je dobil, je bil POPOLNOMA NEDOLŽEN, nič ni naredil narobe, v bistvu so ga drugi zaklenili v kletko pri tehnični vzgoji... In revež jih je fasal potem še od učitelja. Seveda smo se vsi zbunili, da se njemu sploh ni bilo treba in se mu je gospod učitelj (hotel je, da ga tako kličemo), opravičil. Vendar kar se mene tiče je izgubil vso avtoriteto!
|