gaya
|
Ne bom moralizirala kaj si storila in,..... Poskušala ti bom samo dati nasvet. Res je, da imam sama doma šele 8 mesecev staro hčerko, ampak imam pa tudi izkušnjo s kravžljanjem živčkov 3 letnega otroka, kajti mož ima dve hčeri od prej. In ena je taka, da sploh ne veš da jo imaš. Se zna sama zaigrat in pride samo ko kaj rabi, včasih se ji že prav uturavaš zraven, da bi se mal z njo igral pa te da na ignore , druga pa je njeno čisto nasprotje. Ni šans, da bi se znala sama zaigrat. Vedno jo je mogel kdo animirat. In ja, če je prišlo do situacije, da se v danem trenutku nisi mogel igrat z njo, je poskušala pritegniti pozornost na svoj otroški način, ki pa nam odraslim trga rezervne živce. Vem, da sva midva z možem vedno imela pripravljeno na rezervni, da sva jo zamotila. Ko se je začelo delanje škode, sva ji enostavno vzela stvar iz rok, brez pregovarjanja, jo pustila, da se je stulila ( tudi mož je včasih kako brco skasiral), ko pa je bil urnebes mimo, pa sva ji poskušala povedat da to ni prav, da če to dotično stvar uniči, da je ne bomo imeli,.... bla bla bla, uporabiš pač domišljijo. Še vedno pa vem, da včasih pa enostavno poči ta debela zajla v glavi in takrat pa le poskušaj najprej mal globoko vdihnit, oziroma se za nekaj sekund odstranit, če pa že veš, da ti bo roka ušla, naj ti uide vsaj na rit. Je pa tako, jst sem lahko "pametna" ker vem, da malih dveh od moža, ne bom udarila 100 procentno, pa če mi poka vse v glavi, ne vem pa kaj bo, ko me bo v tako situacijo postavila moja hči. Upam, da tako kot pri prvih dveh.