|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Pretepla sem otroka
20.5.2007 0:54:44   
ronja
Razumem, da ti poči film, vendar kot razumem, sama praviš, da tvoje ravnanje ni bilo pravilno, zato se meni ne zdi tako zgrešena ideja, da bi probala najt kako pomoč, da bi se naučila vzgajat sina brez takih izpadov... Če nekaterim uspeva, se verjetno da tudi pri tvojem sinu in mogoče se je treba naučit nekaj trikov obvladovanja sebe in njega in potem gre lažje... Škoda bi bilo, da bi svojega otroka še kdaj namlatila - in zate in zanj...

Ni se ti treba prijavit na socialo, da si slaba mati, ker je mama, ki ve, da nekaj dela narobe in želi to spremenit sigurno boljša mama kot marsikatera druga. Je pa po moje dobro, da najdeš kakega dobrega psihologa ali svetovalca za družinske zadeve, ki se mogoče ukvarja z vzgojo "bolj zahtevnih otrok", da bi se od njega naučila, kako naj v takih primerih reagiraš. Jaz tu nimam pojma, saj še niti otrok nimam, tako da ne bom nič pametna, ampak v tvoji situaciji bi tako ravnala...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Pretepla sem otroka
20.5.2007 9:24:11   
Blacky30
Sem prebrala samo nekaj začetnih odgovorov. Najbolj me je zmotilo to, da ti "pamet solijo", kako se to ne sme tiste, ki še niso dale skozi tega, ki imajo doma dojenčka, s katerim ni kaj dosti dela. Tudi jaz bi ti verjetno takrat tako odgovorila.
Zdaj pa, ko mi moj 27 mesečnik kravžlja živce in preskuša svoje meje, pa imam drugačno mnenje. Še tako mirno osebo lahko spravi na kraj z živci, da ponori. Sicer še ga nisem premlatila, da bi izgubila živce, sem pa že večkrat zelooo povzdignila glas, pa po riti jih je tudi dobil že x-krat.
Pa imam vedno družbo nekoga doma, nisem cel dan sama z njim, če bi bila, bi se mi verjetno že zmešalo.
Pa kupi si persen, pomaga pri umiritvi in boš lažje premagala vse to. user posted image

(odgovor članu Slončica)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Pretepla sem otroka
20.5.2007 9:29:51   
Strawberrie Cherrie
Blacky30, saj je res da imam doma dojenčka, vendar sem/imam dosti stika tudi z 2-3leti starimi otroci, nekateri so pravi user posted image . In mislim, da si nihče od malih otrok ne zasluži, da jih mamica nekontrolirano pretepe!
Niti 1x!

Sem se pa zelo zamislila, nad vsemimi temi posti, da kao sicer tega ne odobravte, ampak vam pa tudi ni ne vem kako hudo. Halo ženska je napisala, da niti ni gledala 'kam kaj prileti', ko je otroka tepla. ČE TO NI ŽALOSTNO?

Otrok pri 3letih si enostavno ne zasluži, da ga mamica nekontrolirano pretepe!!!!!

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Pretepla sem otroka
20.5.2007 9:47:49   
Blacky30
Saj nisem direkt tebe obtožila, samo na splošno sem povedala, kakšen vtis sem dobila. Samo je pa velika razlika v tem, ko imaš samo stik z malimi user posted image , drugo pa je, ko jih imaš poleg sebe 24/dan.
Pri nas je včasih res neznosno, ampak ker nas je več okoli njega (vsaj večinoma), se nekak skuliramo, se enkrat eden, drugič drugi zmeni z njim. Če pa si nonstop sam z otrokom, pa nimaš več kaj, saj smo samo ljudje, živci ti popustijo in ni več povratka.
Saj vem, da izgovora za to ni nobenega, ker popraviti se več ne da, samo lažje jo razumem, ker sem sama večkrat v taki situaciji. Se mi zdi dovolj to, da je priznala, kaj je naredila in da se sekira, zato mislim, da tega ne bo več naredila. Hudo bi bilo, če bi ji bila to vsakdanja rutina, ampak taka tega ne bi napisala na forum, tak da jaz mislim, da je ta mamica doživela samo slab trenutek. Upam, da bo vsaj otroček kaj od tega odnesel in se bo umiril, mamica se pa definitivno bo umirila, ker ji je zdaj zelo žal.

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Pretepla sem otroka
20.5.2007 10:04:01   
gaya
Ne bom moralizirala kaj si storila in,.....

Poskušala ti bom samo dati nasvet. Res je, da imam sama doma šele 8 mesecev staro hčerko, ampak imam pa tudi izkušnjo s kravžljanjem živčkov 3 letnega otroka, kajti mož ima dve hčeri od prej. In ena je taka, da sploh ne veš da jo imaš. Se zna sama zaigrat in pride samo ko kaj rabi, včasih se ji že prav uturavaš zraven, da bi se mal z njo igral pa te da na ignoreuser posted image , druga pa je njeno čisto nasprotje. Ni šans, da bi se znala sama zaigrat. Vedno jo je mogel kdo animirat. In ja, če je prišlo do situacije, da se v danem trenutku nisi mogel igrat z njo, je poskušala pritegniti pozornost na svoj otroški način, ki pa nam odraslim trga rezervne živce.
Vem, da sva midva z možem vedno imela pripravljeno na rezervni, da sva jo zamotila. Ko se je začelo delanje škode, sva ji enostavno vzela stvar iz rok, brez pregovarjanja, jo pustila, da se je stulila ( tudi mož je včasih kako brco skasiral), ko pa je bil urnebes mimo, pa sva ji poskušala povedat da to ni prav, da če to dotično stvar uniči, da je ne bomo imeli,.... bla bla bla, uporabiš pač domišljijo.
Še vedno pa vem, da včasih pa enostavno poči ta debela zajla v glavi in takrat  pa le poskušaj najprej mal globoko vdihnit, oziroma se za nekaj sekund odstranit, če pa že veš, da ti bo roka ušla, naj ti uide vsaj na rit.

Je pa tako, jst sem lahko "pametna" ker vem, da malih dveh od moža, ne bom udarila 100 procentno, pa če mi poka vse v glavi, ne vem pa kaj bo, ko me bo v tako situacijo postavila moja hči. Upam, da tako kot pri prvih dveh.user posted image

_____________________________



30.09.2006 je v moje naročje prisvetila najsvetlejša zvezdica, obraz moje hčerke Gaje.



(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Pretepla sem otroka
20.5.2007 10:05:10   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: london_paris

Sem se pa zelo zamislila, nad vsemimi temi posti, da kao sicer tega ne odobravte, ampak vam pa tudi ni ne vem kako hudo.



Jaz pravim, da razumem, da do tega, če je človek preobremenjen, lahko pride. Tudi do živčnega zloma lahko pride, saj to najbrž veš. Takemu človeku ni lahko in mu je treba pomagat.

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Pretepla sem otroka
20.5.2007 10:59:58   
natalia
zelo lahko je govorit, ko nimaš take situacije doma. moja je stara komaj 16 mesecev, pa je tako zahtevna, da na koncu dneva samo še padem dol, globoko zadiham in se pripravljam na nočno dežuranje! če je mama nenaspana, pa po glavi ji skačejo otroci, pa kosilo kuhat, pa še pospravljat, pa zmes animirat še otroka in ga nadzirat, da ne bi naredil kaj sebi nevarnega, pa otroku pripravljat jesti, ga hranit in animirat, da ti ne zmeče pol kosila na tla, pa spet čiščenje, pa izzivanje živčkov na previjalni, pa natikanje po omarah, metanje zloženih cot iz omare, metanje stvari v wc školjko, odpiranje čokolad, stikanje po torbicah, predalih, nadziraš prstke, da jih ne priščipne, pa hoja po stopnicah, ko se ti itak mudi, to je samo del vsakdana, da boste imele predstavo kako moramo funkcionirati neprespane mame z radoživimi otroki,.

ne zagovarjam udarcev, ampak tiste, ki tega ne podoživljate, je ne morete razumeti in ji pomagati, pa tudi obsojati ne.




_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Pretepla sem otroka
20.5.2007 11:21:43   
plenicka
Obsojala te ne bom. Očitno veš, da si naredila napako, tako veš, kaj je prav in kaj narobe.
Moj sinček je še majhen in nimam še takšnih izkušenj, sem pa sama za vse,tako da sem po mnenju mnogokaterih potencialna mama, ki ji bodo popustili živci, ko bo mali uveljavljal svojo voljo. Ker ne vem, kaj me čaka, se na takšne situacije pripravljam tako, da berem knjige o otroški vzgoji - trenutno ti lahko priporočim Zdrav otrok in ljubezen staršev. Veliko pametnih nasvetov. Vsekakor pa ti želim, da ti čimmanjkrat popustijo živci ob tvojem malem sončku! Srečno!

_____________________________

Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno. (Mali princ)

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Pretepla sem otroka
20.5.2007 12:12:15   
dory
Hm, pretepla? Saj razumem,saj otroci so vcasih res pravi hudicki ki znajo pritiskat na prave gumbe...in potem se kak vpliv iz okolja in bum je lahko v momentu tukaj...

sem za kako po riti, jasno, ampak otroka pretepst? Sej je se na tisoce manipulativnih prijemov,ki se da otroka mal prizemljit...

Tudi moj zna bit vcasih res problem in mu same besede in dopovedovanja tud ne pomagajo...moram bit vcasih ze ornk kreativna,da ga zrihtam brez hude ihte obeh :)...

Pomoje najboljs,da poisces pomoc in se razbremenis...ker moras vedet,da tvoje obnasanje,tvoja dejanja tamal samo sprejema in to lahko postane problem...

(odgovor članu Slončica)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Pretepla sem otroka
20.5.2007 12:21:42   
Strawberrie Cherrie
IZVIRNO SPOROČILO: teja.

Hm, pretepla? Saj razumem,saj otroci so vcasih res pravi hudicki ki znajo pritiskat na prave gumbe...in potem se kak vpliv iz okolja in bum je lahko v momentu tukaj...

sem za kako po riti, jasno, ampak otroka pretepst? Sej je se na tisoce manipulativnih prijemov,ki se da otroka mal prizemljit...

Tudi moj zna bit vcasih res problem in mu same besede in dopovedovanja tud ne pomagajo...moram bit vcasih ze ornk kreativna,da ga zrihtam brez hude ihte obeh :)...

Pomoje najboljs,da poisces pomoc in se razbremenis...ker moras vedet,da tvoje obnasanje,tvoja dejanja tamal samo sprejema in to lahko postane problem...



Evo točno to sem hotela povedat. Nekaj je orng narobe, da ga je pretepla. Pa nasvet, da bi obiskala kakšnega psihologa sploh ni tako napačen in s tem ni nič narobe. Bi pa pokazala dobro mero odgovornosti in zavedanja, da ni prav to, kar je naredila in da se dela nekaj v tej smeri.
tudi otrok si zasluži razlago, zakaj in kako je do tega prišlo. predvsem pa tepež ni rešitev.
Kar se pa živčnega zloma tiče - ja še predobro vem, sem bila tik pred tem, pa še vedno ni vse dobro z menoj. Ampak se znam kontrolirat. Vsaj toliko, da ne bi zaradi tega otroka pretepla - če je razlog preobremenjeni živci.

kot drugič pa - s kladivom po radiatorju? Kje za user posted image dobi 3letni otrok kladivo? In kako se lahko šele s kladivom poškoduje. Takšne stvari je potrebno odstranit iz otrokovega dosega rok. Pa ne rečti, da se ne da, ker se. Otrok pri takih letih nima kaj za s kladivom okoli tekat. Razen če je to plastično.

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Pretepla sem otroka
20.5.2007 13:22:43   
Magi*
london_paris, saj ni nihče napisal, da nam ni hudo. mene osebno je stisnilo, ko sem prebrala. in moja prva reakcija je hotela biti groba. ampak mislim, da s takim načinom komuniciranja ne bi dosegli tega, da bi se mamica zamislila in si k srcu vzela vse nasvete, ki jih ni bilo malo.

aja, tak primer je tu gor že bil in če se prav spomnim, smo udarile po mamici, kot bi bila najhujši kriminalec na tem svetu. pa po moje smo dosegle ravno nasprotno od željenega.

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Pretepla sem otroka
20.5.2007 13:24:01   
Magi*
IZVIRNO SPOROČILO: london_paris

kot drugič pa - s kladivom po radiatorju? Kje za user posted image dobi 3letni otrok kladivo? In kako se lahko šele s kladivom poškoduje. Takšne stvari je potrebno odstranit iz otrokovega dosega rok. Pa ne rečti, da se ne da, ker se. Otrok pri takih letih nima kaj za s kladivom okoli tekat. Razen če je to plastično.



no, v tem se strinjam 100%, sem že v prejšnjem postu napisala mnenje glede tega.

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Pretepla sem otroka
20.5.2007 14:58:43   
Anonimen
Jaz še nimam otroka, in ne bom ti solila pameti, samo se mi to NE ZDI PRAV, da si ga pretepla.. Eno čez ritko, in je to to.. Marsikaj se lahko zgodi otroku, če ga pretepaš.. Moji mami je njen oči klofuto prisolil, in je zaradi tega oglušela.. Ne tepi otroka, ker mu s tem škoduješ.. LP

(odgovor članu Magi*)
  Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Pretepla sem otroka
20.5.2007 15:16:11   
Strawberrie Cherrie


IZVIRNO SPOROČILO: Magi*

london_paris, saj ni nihče napisal, da nam ni hudo. mene osebno je stisnilo, ko sem prebrala. in moja prva reakcija je hotela biti groba. ampak mislim, da s takim načinom komuniciranja ne bi dosegli tega, da bi se mamica zamislila in si k srcu vzela vse nasvete, ki jih ni bilo malo.

aja, tak primer je tu gor že bil in če se prav spomnim, smo udarile po mamici, kot bi bila najhujši kriminalec na tem svetu. pa po moje smo dosegle ravno nasprotno od željenega.


Magi, glej jaz nisem hotela nikogar obsojati, ampak edino, kar si resnicno zelim, je to, da bi ta mamica poiskala pomoč strokovno usposobljene osebe, da do tega ne bo več prišlo. če so ji 1x popustili živci, nikjer ni zagotovila, da ji ne bodo zopet čez 14dni ali 1mesec. Nekdo se mora pogovoriti tudi z otrokom, mu objasniti, razložiti.

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Pretepla sem otroka
20.5.2007 18:48:22   
Magi*
saj vem l_p, ampak sem enkrat nazaj sama točno tako napisala, naj si mamica poišče strokovno pomoč. potem sem malo razmišljala o tem, ker je prišlo do vsesplošnega krega in včasih je bolje, da do nekih zaključkov pridemo po bolj diplomatski poti.

no, jaz vsekakor upam, da se je mamica zamilila in BO nekaj ukrenila glede tega.

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Pretepla sem otroka
20.5.2007 19:44:22   
Anonimen
Če pa imaš poleg tega še moža, ki non stop teži, kako je otrok nevzgojen, da nič ne posluša, da je vzgoja padla na celi čtri (ne glede, da je bil v njej sam malo udeležen, zaradi službe ali že zaradi ečsa) te pa čisto razumem. Ne odobravam, ampak razuemem. Stoprocento.

(odgovor članu Magi*)
  Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Pretepla sem otroka
20.5.2007 21:21:59   
sandra85
ooo moj bog!!! js pričakujem fantka in vem, da bo pravi poprček in že zaj mi hitro prekipi, ampak otroka pa mislim da nebi bila sposobna udarit.....upamuser posted image

anonimna to si tako grozno napisala, kot da si ga nevem kako močno prebutala!?user posted image
če si ga parkrat čez rit se ne sekiraj da bi ti ga socialna pobrala, če pa si ga kje po glavici-obrazku pa nimam za komentirat!!! otroka se udari po riti in otrok bo takrat tko prizadet in užaljen, da več res ni potrebno!!!
upam, da si samo iz miši naredila slona

< Sporočilo je popravil sandra85 -- 20.5.2007 21:23:30 >


_____________________________

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

(odgovor članu Slončica)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Pretepla sem otroka
20.5.2007 21:39:22   
Anonimen
Jaz pa ne razumemuser posted image

A ko ti v službi nekdo nonstop najeda ga tudi udariš?
Pa ko ti mož požre vse možne živce - udariš?
Če se nekdo zaleti vate, razbije avto pa se ti še smeji v glavo - udariš?
Če te tašča vsak dan, vsako uro, nadzoruje, manipulira, teži - udariš?

Verjetno ne.
Ker se to ne dela ne? Ker ni sprejemljivo.

A je otrok vreden manj kot vsi ostali ki te spravljajo ob živce?

Zakaj je treba bit do neznancev kulturen in se obvladovat, za domačimi vrati si pa lahko dovolimo vse?

A je res okolica in mnenje ljudi, da ne mislijo da smo vzkipljivi in nasilni in se moramo zato zadrževati bolj pomembno od naših otrokuser posted image

Otrok ni naša lastnina, in si zasluži isto oz. boljše ravnanje in reakcije od nas, kot ostali znanci, prijatelji, neznanci, šefi, tašče....

Udarec ni vzgojen, pokaže samo našo nemoč in neznanje obvladovati sebe in situacije v kateri se nahajamo. In zanj ni opravičila.

Predvidevam, da če bi tukaj pisala pretepena žena, da je sprovocirala, mu leta najedala, pila kri svojemu možu, bila večno nezadovoljna.....bi jo vsi prepričevali, da je ni stvari na svetu, ki opravičuje dejanja njenega moža in udarcev.
Zakaj pri tepežu otrok vedno iščemo izgovore?
A so manj vredni kot "odrasli"?
Si ne zaslužijo naše ljubezni in spoštovanja?
Ne čutijo nemoči, bolečine, sramote in žalosti ko ljubljena oseba na njih položi roko?

Ne, ne razumemuser posted image


Anonimna, poišči si pomoč. In dejavnost pri kateri se boš sprostila in dala ven ves bes in nemoč, ki ga verjetno občutiš.

(odgovor članu sandra85)
  Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Pretepla sem otroka
21.5.2007 6:54:04   
maruškaŠ
Kakorkoli že, takoj in res takoj potrebuješ strokovno pomoč. Da se ti 3-letni otrok niti po prvem udarcu ni zasmilil niti toliko, da bi nehala?!  Brez zamere jaz ne morem biti prijazna.

Ena po riti (pa še ta pade, kadar nam staršem popustijo živci) - pa še ta ne premočna!

Bi ti rekla, da sama sebe prijavi na socialno, ampak kolikor sem razumela potrebuješ pomoč, te pa na socialni ne boš dobila.

In ja, neglede na vse tvoje postranske faktorje obsojam tvoje dejanje, ki pa ga lahko popraviš edino tako, da tega ne storiš nikoli, res nikoli več.

Se zavedaš, da si ponižala svojega otroka, da se lahko zaradi tega otrok boji tvoje roke, vsakič ko jo vzdigneš?

p.s. moj mali je star 6 let ima ogromno energije, kot vsak otrok je, probava in bo probaval kje so meje, kako trdne so meje,..... Pa me nikoli ni niti mikalo, da bi ga pretepla.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Pretepla sem otroka
21.5.2007 7:18:01   
srki
Tole ti je bila šola za v bodoče. Kadarkoli te bo popadel tak bes, se spomni na tak dogodek. Verjamem, da se boš takoj umirila.


(odgovor članu tinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Pretepla sem otroka
21.5.2007 7:26:07   
srki
IZVIRNO SPOROČILO: al bina

Če pa imaš poleg tega še moža, ki non stop teži, kako je otrok nevzgojen, da nič ne posluša, da je vzgoja padla na celi čtri (ne glede, da je bil v njej sam malo udeležen, zaradi službe ali že zaradi ečsa) te pa čisto razumem. Ne odobravam, ampak razuemem. Stoprocento.


Poznam take primere in vem, da je hudo.

Po vrhu pa še otroka, ki ne pogleda ene risanke do konca, ko mu ne uspeš prebrat niti treh stavkom prvega lista pravljice, ko ne pusti, da mu pomagaš sestavljati kocke, ko,.......pa tisti, ki imajo pridne in ubogljve otroke, tega ne vedo, jaz pa vem.

Srečna sem samo lahko, da imam dokaj ubogljivega in razumljivega otroka.

Lahko je pamet solit, če imaš takega, če pa imaš pri treh majhnih otrocih poleg njih še drugo delo in moža, ki ti samo nekaj serje in pametuje, je pa hudičevo težko! 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Pretepla sem otroka
21.5.2007 7:32:01   
maruškaŠ
Lahko je pamet solit, če imaš takega, če pa imaš pri treh majhnih otrocih poleg njih še drugo delo in moža, ki ti samo nekaj serje in pametuje, je pa hudičevo težko!


Potem pa raje pretepi moža kot otroka.

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Pretepla sem otroka
21.5.2007 8:45:31   
Anonimen
Jaz pa ne razumem

A ko ti v službi nekdo nonstop najeda ga tudi udariš?
Pa ko ti mož požre vse možne živce - udariš?
Če se nekdo zaleti vate, razbije avto pa se ti še smeji v glavo - udariš?
Če te tašča vsak dan, vsako uro, nadzoruje, manipulira, teži - udariš?

Verjetno ne.
Ker se to ne dela ne? Ker ni sprejemljivo.

A je otrok vreden manj kot vsi ostali ki te spravljajo ob živce?

Zakaj je treba bit do neznancev kulturen in se obvladovat, za domačimi vrati si pa lahko dovolimo vse?

A je res okolica in mnenje ljudi, da ne mislijo da smo vzkipljivi in nasilni in se moramo zato zadrževati bolj pomembno od naših otrok

Otrok ni naša lastnina, in si zasluži isto oz. boljše ravnanje in reakcije od nas, kot ostali znanci, prijatelji, neznanci, šefi, tašče....

Udarec ni vzgojen, pokaže samo našo nemoč in neznanje obvladovati sebe in situacije v kateri se nahajamo. In zanj ni opravičila.

Predvidevam, da če bi tukaj pisala pretepena žena, da je sprovocirala, mu leta najedala, pila kri svojemu možu, bila večno nezadovoljna.....bi jo vsi prepričevali, da je ni stvari na svetu, ki opravičuje dejanja njenega moža in udarcev.
Zakaj pri tepežu otrok vedno iščemo izgovore?
A so manj vredni kot "odrasli"?
Si ne zaslužijo naše ljubezni in spoštovanja?
Ne čutijo nemoči, bolečine, sramote in žalosti ko ljubljena oseba na njih položi roko?

Ne, ne razumem


Anonimna, poišči si pomoč. In dejavnost pri kateri se boš sprostila in dala ven ves bes in nemoč, ki ga verjetno občutiš.



Se 100% podpišem pod tole.

Za tvoje dejanje NI opravičila.
Za vsako mamico je kdaj težko. Tudi največji "angelčki" te včasih spravijo ob živce.

Jaz  pa imam slabo vest že, če kdaj znorim in nanjo zakričim....
Poišči si pomoč. Res. Če si to naredila enkrat, boš še kdaj.
In tako kot si boš ti tole zapomnila za celo življenje, si bo tudi on! Ubogi otrok.

(odgovor članu maruškaŠ)
  Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: Pretepla sem otroka
21.5.2007 9:04:33   
kalbo
To je pa tako, ko otroku vse pustiš in se z njim samo lepo pogovarjaš. Naredi kar mu paše, ti se z njim pa samo lepo pogovarjaš, bohnedaj, da bi mu že v prvem letu življenja postavili meje, s tem kršiš njegovo dostojanstvo a ne.
Vzame v roke kladivo in veselo mlati po radiatorju, ti mu pa lepo govoriš naj neha, pol pa namesto, da bi mu vzela kladivo iz rok ubiješ boga v njemu in ga pretepeš. Mogoče bi bil kak vzgojni ukrep primeren že dve leti pred kladivom, pa do mlatenja po radiatorju sploh nebi prišlo.
In spet je cel kup pametnih, ki problematičnega otroka še od blizu niso videle, pol pa tu moralizirajo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: Pretepla sem otroka
21.5.2007 9:29:48   
Pajaca
To da si pretepla otroka mi itak ni jasn, ok ena po riti ampak pretepst???? Imam dva k ravn s kladvom še nista po radiatorjih tolkla (ker imamo kladivo pospravljeno tako, da ga otroci ne dosežejo), ampak mi velikokrat dopizdi. Ampak namest da ju prebutam se pač začnem igrat z njima da ju mal zamotim in nehata bit tko tečna.

Mi je pa smešna ena druga stvar, namesto da bi potolažila otroka in se mu opravičla si šla na RR in napisala pravkar sem pretepla otroka.... halo! Ob 16 popoldan v lepem nedeljskem popoldnevu pejd raj z otrokom na igrišče pa ti ne bo nič po radiatorjih tolkel.... ne pa da na RR visiš pa se sprašuješ kaj narest k si ga pretepla.

Jaz bi ti tud najedala da me pel ven, če bi me v tko lepem vremenu not mela.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zapeljimo se v skriti svet voda
Človeška ribica ni le čudež narave – je tudi pokazatelj, kako čisto je okolje. Ker živi izključno v kristalno čistih pod...
Kako izbrati idealno sobo za vašega otroka?
Pri opremljanju otroške sobe za šolarja je ključno ustvariti funkcionalen delovni kotiček, poskrbeti za organizacijo, pr...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?