Gina -> RE: Pretepla sem otroka (19.5.2007 23:10:30)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni Upam, da imaš koga, ki ti lahko pomaga. Ker res ni lahko, če si sam z otrokom. Čisto verjamem, da se lahko zgodi kaj takega. Na žalost, ampak se. Jaz razumem. Ne odobravam, ampak razumem. Upam, da imaš pomoč. Se strinjam s splišni. Meni se zdi, da imaš problem, ker otrokovega vedenja ne zajeziš takrat, ko bi se ga še dalo ali pa si preveč utrujena (a spiš ponoči?), da bi bila tega (zajeziti otrokov izpad) sposobna v tistem trenutku, nimam pojma. Vsekakor ti predlagam, da narediš vse preventivne ukrepe, da ti bo z otrokom lažje. Mi smo v tistem tako težavnem obdobju izvajali različne reči, to ti pišem zato, ker sklepam, da si morala biti že prej zelo razburjena od vseh otrokovih izzivanj zato ti pišem opcije: - najprej zaveži vse predale, da jih ne bo mogel odpirati - popolnoma vse reči, ki jih ne sme dobiti v roke, odstrani nekam, kjer je previsoko ali zaklenjeno (kaj pa če ti vzame prašek in poje), ne zanašaj se na to, da ga boš že videla kaj počne - če nimaš dovolj prostora, enostavno eno sobo zakleni in ga ne spusti notri - če ti v določenih prostorih, npr. trgovina, igrišče....dela zgago, ga enostavno tja vsaj en mesec ne pelji, ne bo nič hudega, če ga tam ne bo nekaj časa, počni z njim raje reči, pri katerih veš, da bo mir - tako ne boš izgubljala energije brez veze - meni se je v tistem času, ko me je otrok npr. že cel dan spravljal totalka ob živce z nemogočim vedenjem dogajalo, da sem ga v mislih po riti in takrat sem vedela, da moram proč od njega, pa čeprav ga dam v sobo za določen čas in se tam dere, zihr imaš tudi ti kakšne vnaprejšnje signale v glavi, ko ti sveti rdeča luč - pojdi takrat fizično stran od njega vsaj za pol ure, da si oddahneš, vseeno če se dere medtem, glavno da se ti skuliraš - poskusi ugotoviti, kako boš pa lahko dosegla svoje pri otroku, vsak otrok ima neko svojo tipko, na katero reagira - ne popusti pri svojem, kadar nekaj hočeš od otroka, tako si ustvarjaš avtoriteto - vsekakor pa najvažnejša stvar, ne pusti da pripeljejo reči tako daleč, prej ga ustavi, preden ti kri požre, prej otroka odstrani ali daj v posteljo ali mu ponudi nekaj popolnoma drugačnega, kot prej, samo bog ne daj risanke, ker jih tako pasivizirajo, da so po koncu gledanja čisto podivjani.
|
|
|
|