|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kaj smo "dolžni svojim staršem?
8.9.2006 9:54:09   
baguSka
Kako boš verjela vase, ko pa nikoli nisi smela odločati za sebe? Predvidevam, da imaš tudi probleme z lastno samozavestjo, problem z avtoriteto in da imaš veliko potrebo izogibati se konfliktnim situacijam. Pomisli, koliko tvojih želja zaradi tega ostane neuresničenih! Poglej sebe in prisluhni svojim željam! Bodi jezna, bodi huda… Bodi mrha, tudi to je človeško ;)

Tele besede so me cist zadele zdele... user posted image

Hvala  ti za vse kar si napisu..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 51
8.9.2006 10:12:31   
Micy
Da še jaz prislonim svoj lonček.
Tudi jaz nisem imela idealnih staršev, oče je bil alkoholik do 2 let nazaj mat pa žleht do mene kokr je mogla bit. Vse kar mi je dala ona mi je blo očitano 100x in še večkrat, oče mi pa itak ni mogu nič dat ker ni imel, ker kar je zaslužil je šlo za položnice ostalo je pa zapil. Ampak dal mi je ljubezn, ki je od mame nikoli nisem dobila, ona je živela za svoja dva otroka iz prvega zakona jaz pa sem bila vedno ničvredna, prekmurska ciganka , ker je pač moj oče prekmurc in mi je vedno govorila da sva cigana, pa da skupi drživa pa take fore. Po eni strani je res drug drugega sva ščitila pred njo. Jaz sem njega zagovarjala on pa mene. Pri 14 letih sem se zapolila in ob celi srednji šoli delala da sem lahko naredila sploh srednjo šolo. Čeprav je mat rekal da je itak ne bom nardila, ampak sm ji dokazala da sem veliko več zmožna kot ona misli. Nardila sem ekonomsko in imam najvišjo izobrazbo v naši familiji.user posted image  Pri 17 sem se odselila k svojemu sedanjemu fantu in skupaj živiva že 3 leta pa pol. Mat je rekla da me itak ne bo noben maru, da mi prvošči največjega klošarja in pijanca , da bi me tepu in take fore. Ampak jest sm si dobila tazga da ga ona lahko vika.

Pa še dolga je ta moja življenska zgodba z mojimi starši, ampak se mi je ne da razlagat ker nima smisla.

Jaz vem da imam svojo družino , ki jo ljubim z vsem srcem in vem da mi nikoli ne bo žal da sem tako mlada šla od doma, s tem ko sem  šla sem dobila novo družino, in ne čutim da sem svojima staršema karkoli dolžna. Dali so mi samo življenje in čisto nič drugega.
Vem pa da bom za svojega očeta poskrbela kokr se bo le dalo lepo.

Obiščem ju pa takrat ko mi to zapaše, pa še to greem zgolj samo zato da vidim očeta, za mat mi je itak vseen.
Tko pač je.
Trdno pa sem se odločila da moja Hana takega življenja ne bo imela!!!!!!!!! In nikoli nočem biti podobna svoji mami.

Lepo se imejte

Love is in di er.

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 52
8.9.2006 10:18:16   
KIRA
zanimivo. to mi daje mislit.
moj fotr in moževa mati sta gorenjca (Kranj in Kamnik), moja tast in mama pa sta prekmurca (Srednja Bistrica in Murska Sobota). In s slednjima dvema so odnosi tud boljši in pristnejši. pa tud otroci ju imajo raje, ker se z vnuki več ukvarjata in trudita.
Pol pa še ti praviš, da si z očetom imela boljše stike, ker je prekmurec (kljub alkoholu), z materjo pa slabe, ki pa ni z našega konca.user posted image user posted image
Zanima me, zakaj je tako. Kaj je na prekmurcih drugače??? Ka ne mi rečt da smo dobri ljudje, ker poznam enih par groznih. A smo drugače vzgojeni ali kako???? ali je pa to samo tako čudno naključje???user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Micy)
Neposredna povezava do sporočila: 53
8.9.2006 10:37:45   
Micy
Kira moj oče oziroma jest mu rečem ati je bil najbolši ati na tem svetu ker me je imel  rad. Roke ni name nikoli položil, vedno se je zmano pogovoril, pa kljub alkoholu. Pa kljub temu d aje pretepal mat(velikokrat si je to zaslužila), da sem živela v vpitju in kregu je bla pri nas kriva mat in njen jezik k temu pa je pripomogla tudi pijača. za atijevo pijančevanje pa je pol kriva ona, ker jaz se držim pregovora. Ženska moža naredi ali pa ga uniči in moja mat je mojga atija uničla.

Ampak zdaj je to mim in jaz imam še vedno najboljšega atija na tem svetu pa tud če je prekmurc. Sm ponosna nanga ker je že 2 leti ozdravljen alkoholik. Od 9 junija pred dvemi leti ni pokusil kaplje alkohola.

Vesela sem da bo moja Hana spoznala dedija takega kot je zdaj, brez alkohola.

Dobila je pa moja Hana ime po atijevi stari mami ki je bila ravno tako Hana.

Love is in di er.

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 54
8.9.2006 11:44:51   
Jutra
Veliko zanimivega napisanega na to vprašanje. Se z marsikom strinjam.
Starše "moraš" spoštovati in jih imeti rad, dali so ti živjenje in popotnico za dolgo pot.

Ker imamo različne odnose s svojimi starši, tudi različno sprejemamo, kako pri drugih družinah stvari "špilajo".

Meni osebno se mi zdi pomembno, da sem svojemu otroku dober zgled in da po svojih prepričanjih in močeh skušam dobro vzgajati. A sem idealna? Nisem. Delam veliko napak, se učim sproti. Ko bo moj otrok odrastel, ga bom morala spustiti iz svojega gnezda, da bo samostojno zaživel svoje življenje. Nobenih obvez in dolžnosti ne pričakujem od svojega otroka, tudi mu ne želim biti v breme, ko bom stara in onemogla. Vesela in hvaležna pa mu bom za trenutke, ko si bo vzel čas in me obiskal.

Kaj pa sem jaz dolžna svojim staršem? To je pa že druga zgodba. Ker njihova pričakovanja so drugačna od mojega načina življenja. Ker, če svojega otroka ljubiš, ga spoštuješ kot enakovrednega človeka in mu stojiš ob strani pri njegovih odločitvah.
Ampak to je moja zgodba.

Naj bo lep ta dan, bodi nasmejan:)

(odgovor članu Jacqueline)
Neposredna povezava do sporočila: 55
8.9.2006 11:46:27   
KIRA
IZVIRNO SPOROČILO: Jutra

Meni osebno se mi zdi pomembno, da sem svojemu otroku dober zgled in da po svojih prepričanjih in močeh skušam dobro vzgajati. A sem idealna? Nisem. Delam veliko napak, se učim sproti. Ko bo moj otrok odrastel, ga bom morala spustiti iz svojega gnezda, da bo samostojno zaživel svoje življenje. Nobenih obvez in dolžnosti ne pričakujem od svojega otroka, tudi mu ne želim biti v breme, ko bom stara in onemogla. Vesela in hvaležna pa mu bom za trenutke, ko si bo vzel čas in me obiskal.

se strinjam.user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Jutra)
Neposredna povezava do sporočila: 56
8.9.2006 12:53:33   
puppa
Včeraj sem brala svoj dnevnik iz SŠ. Sicer sem vedela kako hudo je bilo tisto obdobje zame, ampak ko sem to prebrala, sem komaj zadrževala solze.

V 8. razredu sem padla v depresijo, razmišljala o samomoru, cele dneve jokala, samozavest mi je padla na nulo. Bilo je tako hudo, da si nisem upala stopiti iz hiše, ker sem bila prepričana da sem tako grda, da se mi bodo vsi smejali.
Starša sta se nosntop prepirala, rjovela drug na drugega in na nas. Da bi se jima lahko zaupala ni bilo možnosti. zanje sem bila najslabša, najbolj grozna... Svoje je pridelal še brat s svojimi brutalnimi opazkami.
Mami sem celo SŠ dopovedovala, da je z mano nekaj narobe (ne z besedami, z dejanji, z obnašanjem). pa ni opazila ničesar. samo zjala je name, da naj se smejim, da naj pogledam sosedo, ki je ves čas dobre volje in bla bla. oče je imel dovolj problemov sam s sabo, ampak se je vsaj trudil.
vsak moj neuspeh v šoli ( bilo jih je veliko, ker depresiven pač ne moreš normalno funkcionirat), jo je osebno prizadel, znašala pa se je nad mano.
Ko mi je spodletel vpis na faks, sem poklicala mamo in se ji zjokala. Ko sem prišla domov me je obtožila, da kaj si predstavljam, da grem njo tako obremenjevat, a mar ne vidim kako je utrujena in izmozgana.

Ko sem se vpisala na en levi faks (kjer sem še sedaj), sem hodila s strahov LJ in s še večjim strahom domov. Nikjer se nisem čutila zaželjeno. doma se nisem mogla normalno z nikomer pogovarjati. Mamo je zanimal samo faks in nič drugega. Tako je še danes.
Res je da finančno skrbita starša še danes zame. Pa si želim da ne bi. ne razumet da jima nisem hvaležna, ampak s tem ko mi plačujeta bivanje in vse, me priklepata na dom. Za vsak moj korak, ki ga želim narediti najdeta tisoč razlogov proti, pa čeprav vem, da MORAM narediti ta korak če se hočem osamosvojit.
Postala sem cunja v njunih rokah in takšno vlogo igram tudiv javnem življenju. No vsaj do nedavna sem igrala.

Pa se zdaj sprašujem, mar naj jima bom hvaležna za pohojeno samozavest? Za vsak očitek, ki sem ga v svoji mladosti prejela? naj bom hvaležna, ker mati vse svoje probleme zrcali vame in tako igram  grešnega kozla v vsaki situaciji?
naj bom hvaležna za strah pred zvezami s fanti, ki sta mi ga s svojo blno partnersko zvezo privzgojila?

Ok, sem hvaležna za finančno pomoč, nikakor pa ne morem biti hvaležna za čustveno plat moje dediščine.
Kaj in koliko sem jima dolžna?
Se raje ne sprašujem kerbi slej kot prej spet padla v brezno iz katerega ni poti ven.

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 57
8.9.2006 13:15:00   
Dragica
user posted image

PRAVA LJUBEZEN JE VEČNA.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 58
8.9.2006 13:21:49   
Dragica
Spoštujem tvoje mnenje Bumblebe, vendar si ena od tistih ki so te starši vzgojili na ta način da jim čutiš neizmerno pripadnost za vsako ceno in so ti vbili občutek krivde. Ja precej egoistično od njih.

PRAVA LJUBEZEN JE VEČNA.

(odgovor članu Bumblebee)
Neposredna povezava do sporočila: 59
10.9.2006 20:40:36   
Jančika_
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Ja idealno, če si zdrav oz. če sta oba živa. Vprašanje  Jančika kako bi bilo stanje pri tvojih starših, če bi en ostal sam (Bog vari...). Pri teh vitalnih letih je to zelo kruto. tudi je lahko planirati, kako bomo "zažurali", ko pa že danes skoraj ni več vitalnih upokojencev. idealna je predstava, da bova s partnerjem v jeseni življenja potovala, a kruta resnica jeuser posted image , da jih le malo doživi skupno starost, da pridejo ovire, bolezni... Enako je probelm, če ostane en sam, ne zmore več vzdrževati hiše-finance, delo...
Življenje ni praznik in menim, da se je treba marsičemu odpovedati in tudi večkrat za druge žrtvovati. Altruizem, tudi do staršev lahko osreči in bogati. jaz mislim, da je čisto prava sreča, ko narediš nekaj za nekoga drugega in ne zase.

Poznam veliko zelo vitalnih upokojencev. Saj vendar ne govorimo o ljudeh, starih 80 in več. Nekaj prijateljev mojih staršev je upokojenih, stari so okoli 60. To dandanašnji pač ni nobena starost. In nikjer ne piše, da bomo že v penziji, ko bodo otroci odšli od doma in da bomo začeli uživati šele takrat, ko bomo v penzionu - moja starša bosta še kar nekaj let delala, pa se imata lepo. Seveda se strinjam, da je kruto, če eden ostane sam - na žalost se to lahko zgodi vsakemu od nas že zdaj. Ne vidim razloga, da bi se odpovedala predstavam, kako bom preživela starost, če jo bom dočakala - vsekakor upam na najboljše, z vsem ostalim se bom pa spoprijela sprotiuser posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 60
10.9.2006 20:50:13   
Anonimen
Puppa, ti si jima lahklo hvaležna za tisti res zdrav del genov, ki si jih dobila od njiju. Bravo, ti se boš že rešila, ker se vsega tega tako zelo zavedaš. Super si.

(odgovor članu Jančika_)
  Neposredna povezava do sporočila: 61
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?