tanikaa -> RE: Kaj smo "dolžni svojim staršem? (7.9.2006 7:17:03)
|
Se mi ni dalo brati vseh teh postov, ker jih je enostavno preveč in so zame (blond) pedolgi. Zato na kratko napišem svoje gledanje na to stvar. Staršem nismo dolžni ničesar. Oni so se odločili, da nas bodo imeli, tako da tukaj nismo imeli nobene izbire in besede. S samo odločitvijo so prevzeli tudi obveznost, da nas vzgajajo in nam omogočijo lepo in brezskrbno otroštvo. To je njihova dolžnost in njihova obveza in naša pravica. Naša pravica je, da si zdaj, ko smo tudi mi odrasli, ko se je proces njihove obveznosti glede šolanja in podobnega končal, da si sami izberemo način življenja. To pomeni, da bomo živeli na način, ki nas osrečuje in tam, kjer bomo srečni. To ne pomeni, da če ostaneš doma pri starših ne boš srečen. Ampak, če ti ustreza drugače, če ti ustreza, da si sam postaviš hišo, kupiš stanovanje, potem imaš pravico do tega in v tem te nihče ne sme omejevati, še najmanj pa starši. Njihova dolžnost je, da ti pri tem vzpodbujajo. Ne mislim s finančne strani, mislim tako, da nam morajo pokazati, kako ponosni so na nas. In če so ponosni na nas, so ponosni nase, kajti oni so nas vzgojili v to, kar smo danes. Ampak imamo pa tudi mi eno dolžnost. Dolžnost, da poskrbimo za starše v primeru, da so bolni, nemočni in podobno. To pa je naša dolžnost. Kako pogosto jih moramo obiskovati? Hja, mislim, da tu ni pravilnega odgovora. Kakor kdo. Verjetno ni potrebe po vsakodnevnih obiskih. Enkrat na teden? Ne vem. Res ne vem. Verjetno tudi ni prav, da starše obiščeš enkrat na dva meseca. Po moje se odgovor skriva v srcu posameznika. Vsak posameznik čuti, kolikokrat želi videti starše in z njimi preživeti nekaj uric.
|
|
|
|