|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   bojim se smrti
2.11.2007 10:36:38   
Anonimen
Najprej lepo prosim, ne se mi smejat.
Že kar nekaj časa se mi dogaja, da razmišljam o smrti in te se zelo bojim. Vsak dan, ko slišim, da je nekdo umrl, se vprašam, kdaj bom jaz na vrsti.Nimam neke bolezni, ki bi bile vzrok temu strahu, vendar tega ne morem izbiti iz glave.
Najbolj se bojim, da bom čutila vse kar se bo doajalo z menoj ko bom mrtva.Vem, da je čudno, samo jaz imam občutek, da bom čutila vse, saj sploh ne morem dojeti, da ko enkrat umreš, ne čutiš ničesar več.
Kateri vrag me je prijel, da se mi to dogaja? Sem sploh normalna? Nikomur ne upam o tem govoriti, saj se bojim njegove reakcije.Se še komu kaj takega dogaja? Hvala, da ste me brali.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: bojim se smrti
2.11.2007 10:45:13   
Gina
Jap, tako malo čudni smo se rodili, s tem strahom. Samo nisem zihr, da me je same smrti kaj strah. Strah me je umiranja, bolečin ob tem, tega, da bi moji otroci ostali sami. Egoizem pač. Zgolj to. Ker, če razumsko razmisliš, ti po smrti ne bo nič hudega, nobenemu od nas. Če si ateist, itak veš, da bo tako, pač ničesar več, če si pa verna, pa tudi brez dvoma veš, da ti bo lepo, ker verjameš v posmrtno življenje. V nobenem primeru ti ne bo hudega. Hudega je vedno samo tistim, ki ostanejo. Zaradi njihovega ega. Zaradi tega, kar nimajo, kar so imeli prej in jim je dajalo nekaj prijetnega. Pogrešajo lepe reči, ki odidejo s tistim, ki umre. V bistvu bi morali ljudje privoščit tistemu, ki gre, da gre. Če ne bi bili ego....ampak smo, kaj češ. Dejstvo, ki ga moramo sprejeti.

Še to, če te je strah, da ne boš mogla narediti vsega, kar si nameravala, je to spet egoizem. Navezanosti, posesivnost. Lažje je, če se naučiš spuščat. Včasih pa je to tudi težko, se strinjam. Jaz sem navezana na moje drage, grozno bi mi bilo, če bi ostali sami, brez mene. Ego, saj pravim.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
2.11.2007 10:52:09   
Anonimen

nekoga mors ljubit.. pa te ne bo strah!

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
2.11.2007 10:54:18   
Anonimen
Tjazy, ali lahko to malo bolj razložiš? Hvala.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
2.11.2007 10:55:26   
daysi
Ali simogoče noseča in /ali po porodu???Ponavadi je to znak depresije, ki jo je nujno potrebno zdraviti.Jaz sem imela podoben primer med nosečnostjo.

LOČEVALNA + MANJ ŽRI
začetek: 88 , željeni cilj:73
2.3.-84 kg

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
2.11.2007 10:58:01   
Anonimen
Nisem noseča.Tudi po porodu ne.

(odgovor članu daysi)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
2.11.2007 10:58:13   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Ni kej razlozit.. ce nekoga ljubis.. je nemogoce da bi te bilo cesa strah..

strah in ljubezen skupaj ne moreta obstajati.. eno ali pa drugo..

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
2.11.2007 10:59:33   
Gina
Eh, tjazy, pa saj smo to že predebatirali, brazpogojne ljubezni ni. user posted image user posted image  Vsaka je mal ego in če je ego, je tudi strah.... Saj veš, na Zemlji smo...user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
2.11.2007 11:02:47   
Anonimen
pozdrav anonimna.Naj ti povem,da nisi edina.Z menoj je popolnoma isto.Pa to se mi dogaja odkar imam otroka.sem mojmu enkrat zaupala,pa je reko,da to moje početje že presega vse meje,da se preveč preobremenjujem z tem kaj bo,namesto da bi živela SEDAJ.Ni tako lahko,včasih se sprašujem,ali bi potrebovala strokovno pomoč;saj takega razmišljanja nočem in ne želim.In skratka trosim negativno energijo,katere pa moja družina ne potrebuje.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
2.11.2007 11:04:18   
Raho
To je popolnoma normalno čustvo. Smrti nas je vseh strah zato, ker ne vemo, kako je. Nihče nam ne ve povedati. Ponavadi imamo slutnjo in strah pred smrtjo potlačen globoko v sebi, a tu in tam, predvsem ob kakšnih nepričakovanih dogodkih, izbije z vso svojo močjo.

Zanimivo pa je dejstvo, da se tik pred smrtjo le-te več sploh ne bojimo. Primer je moja babica. Smrti se je tako bala, da ni hotela hoditi niti na pogrebe. Čim starejša je bila, tem huje je bilo. Vse do dveh tednov pred smrtjo. Imela je ALS, več ni mogla govoriti. Sedela sem pri njej v spalnici in sem jo vprašala: Te je še vedno tako strah smrti? Pa je samo odkimala.

Seveda pa je tako, da nas je, ko imamo potomce smrti še bolj strah, ker ne vemo, kako bo z njimi, če se nam kaj zgodi. Prvi dve leti smo vsi morali, kamorkoli je kdo hotel, hoditi skupaj... Najverjetneje vam je jasno zakajuser posted image

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 10
2.11.2007 11:07:22   
poliloni
Te čisto razumem, ker je pri meni na vsake toliko časa enako.

(\__/)
(='.'=)
(")_(")

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 11
2.11.2007 11:10:41   
eva1
ne znam odgovoriti-ker tisti simpl odgovori ti žal ne bodo pomagali...ala...pozabi, živi življenje...vrjetno je to globje zakoreniteno, in bi rabila kakšen pogovor pri strokovnjaku, kajti, vrjamem, da ti je glupo, ker o tem premišljuješ!

Raho-meni niti malo ni strah smrti...želim si le, da bi otroke do kruha spravla...same smrti pa se ne bojim, niti ne razmišljam o tem...ko mi bo usojeno, me ne bo več...ampak vem, da nekam pač gremo in pomoje nam bo prav fletno..al pa tut ne..kaj čmo...smo tako narejeni, da vse prestanemo!

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 12
2.11.2007 11:12:52   
Raho
eva1 - malo je takih, ki jih smrti ni strah. Pri meni tisto prvotno čustvo tudi pojenjuje, ampak vem, da bo, ko bom sedaj rodila, ponovno izbilo z vso svojo močjo. Ampak strah me je, da bi moji otroci ostali sami, če bi se meni in možu kaj zgodilo.

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 13
2.11.2007 11:16:16   
Magi*
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Če si ateist, itak veš, da bo tako, pač ničesar več, če si pa verna, pa tudi brez dvoma veš, da ti bo lepo, ker verjameš v posmrtno življenje.

no, ravno tega nas je najbolj strah - neznanega, nepredstavljivega. da bo enkrat tako konec, da ne bo niti misli, niti zavedanja. jaz razumem tvoje strahove anonimna. s tem sem se sicer obremenjevala oziroma o tem razmišljala nekje v srednji šoli, sedaj pa poskušam na to ne misliti. poskušam ta determinizem vzeti tak, kot je. to je edina stvar v življenju, ki je gotova. vse ostalo ni ziher.

dejansko je vernikom na nek način lažje, ker si pač ustvarijo neko podobo, da bodo nekam šli, da bo njihova duša nekje bivala. mi, ki ne verujemo, pa te utehe nimamo.

me pa zanima, a si mogoče ti pred kratkim rodila? ker v tistem obdobju se ta razmišljanja pogosto pojavijo.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 14
2.11.2007 11:18:36   
Magi*
no, tako pa je, če vmes 10 minut klepetaš. ignoriraj moje zadnje vprašanje user posted image

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 15
2.11.2007 11:18:50   
Anonimen
Magi, že dolgo nazaj je odkar sem rodila. Več kot 10.let.

(odgovor članu Magi*)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
2.11.2007 11:27:10   
mami_miki

Jap, tako malo čudni smo se rodili, s tem strahom. Samo nisem zihr, da me je same smrti kaj strah. Strah me je umiranja, bolečin ob tem, tega, da bi moji otroci ostali sami. Egoizem pač. Zgolj to. Ker, če razumsko razmisliš, ti po smrti ne bo nič hudega, nobenemu od nas. Če si ateist, itak veš, da bo tako, pač ničesar več, če si pa verna, pa tudi brez dvoma veš, da ti bo lepo, ker verjameš v posmrtno življenje. V nobenem primeru ti ne bo hudega. Hudega je vedno samo tistim, ki ostanejo. Zaradi njihovega ega. Zaradi tega, kar nimajo, kar so imeli prej in jim je dajalo nekaj prijetnega. Pogrešajo lepe reči, ki odidejo s tistim, ki umre. V bistvu bi morali ljudje privoščit tistemu, ki gre, da gre. Če ne bi bili ego....ampak smo, kaj češ. Dejstvo, ki ga moramo sprejeti.

Še to, če te je strah, da ne boš mogla narediti vsega, kar si nameravala, je to spet egoizem. Navezanosti, posesivnost. Lažje je, če se naučiš spuščat. Včasih pa je to tudi težko, se strinjam. Jaz sem navezana na moje drage, grozno bi mi bilo, če bi ostali sami, brez mene. Ego, saj pravim.

jaz se s tem popolnoma strinjam...ah kako fajn, da nekdo ubesedi moje mnenje pa ga meni ni trebauser posted image

ja....jaz sem imela enih osem let nazaj podobno izkušnjo...tako je...s tem strahom se rodimo in tukaj je zato, da ga premagamo....

sicer smo pozabili, ampak vsi vemo-nekje globoki v sebi, da smo večni....prej si bila samo v drugi obliki-oziroma, nisi bila ločena od bistva oziroma od celote, enega, od tistega, od kofer vsi prihajamo-iz niča, kjer je vse(ok mal težko, pa saj ni važno)...in zato smo zdaj tukaj, da spoznamo, da smo vsi eno, da nismo ločeni in da smo ljubezen in lahko zbiramo...

glej: umiraš vsak dan....vsa tvoja prrepričanja umirajo: ko si bila otrok, si nekaj mislila drugače kot danes- tisto mnenje otroka je umrla in se je rodilo novo...

sprejmi ta strah in ga zamenjaj za življenje...
vem, da je močno...men je pomagalo-oz. ta strah je bil tako močen, da me je prisilil, da sem začela delati ful na sebi....ena vrsta tega, da se prebližaš sebi in večnosti, je meditacija-pač eno od božjiš orodij....

saj...vse delamo zato, ker nas je strah smrti-hodimo v dobre šole, s grebemo za denar, stanovanje, smo skoz v prihodnosti-in ne zdaj, ta trenutek...da bomo kao enkrat še mal uživali...če si z mislimi skoz v preteklosti ali v prihodnosti, ne živiš!!! ker nisi TUKAJ IN ZDAJ...ampak nekje v spominu...živiš pa lahko samo ta trenutek....

pošiljam ti moč in ljubezen...

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 17
2.11.2007 11:28:14   
Anonimen

Eh, tjazy, pa saj smo to že predebatirali, brazpogojne ljubezni ni. user posted image user posted image  Vsaka je mal ego in če je ego, je tudi strah.... Saj veš, na Zemlji smo...user posted image

Caki, da pristanem.. user posted image user posted image

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
2.11.2007 11:28:55   
mami_miki
IZVIRNO SPOROČILO: Tjazy

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Ni kej razlozit.. ce nekoga ljubis.. je nemogoce da bi te bilo cesa strah..

strah in ljubezen skupaj ne moreta obstajati.. eno ali pa drugo..

Tjazy...se popolnoma strinjam, da strah in ljubzen ne moreta obstajati....

user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
2.11.2007 11:29:26   
Magi*
anonimna, pa se spomniš kakega dogodka sedaj ali v bližnji preteklosti, ki bi ti lahko sporožil tole razmišljanje? ali je samo timing okol 1. novembra?

malo premisli o tem kaj bi lahko bilo. ali je ta strah v tebi zakoreninjen že dolgo časa ali se je sedaj pojavil? a je sedaj huje kot prej? če te resno okupirajo take črne misli, potem je res dobro, da si najdeš nekoga za pogovor.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
2.11.2007 11:31:00   
mami_miki

Caki, da pristanem.. user posted image user posted image

Ravno na zemlji je raj...to je naša priložnost, zato smo tu, da spustimo ego-zavestno...pa nam ostane samo Ljubezen-brezpogojna...Jezus je to lepo pokazal....zato pa je prišel sem....

oni so ga na križ pribili, pa je rekel: odpusti jim, saj ne vedo kaj delajo....to je brezpogojna ljubezen!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
2.11.2007 11:34:34   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: mami_miki

Tjazy...se popolnoma strinjam, da strah in ljubzen ne moreta obstajati....

user posted image user posted image

... hkrati.. user posted image

(odgovor članu mami_miki)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
2.11.2007 11:35:15   
Anonimen
Ne Magi s tem ni povezan 1.november.To se mi dogaja že ene dve leti.Ne vem s čim je to povezano, vendar sem se odločila, da obiščem psihiatra, ker tako ne morem več živeti.Karkoli naredim, se sprašujem, če se sploh splača, ker bom itak umrla.

Neposredna povezava do sporočila: 23
2.11.2007 11:36:44   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: mami_miki

oni so ga na križ pribili, pa je rekel: odpusti jim, saj ne vedo kaj delajo....to je brezpogojna ljubezen!!!

kaj pa ce ni bil iskren?? user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 24
2.11.2007 11:37:06   
mami_miki
Tjazy...kj ti hodiš? a si ok?....dolg te že nisem bralauser posted image

ja....hkrati...

naša tema noro-pa ne obstaja več...user posted image

ah ta smrt...men je enkrat en rekel: "a se bojiš besede brz samoglasnikov?"...jaz pa:ha?...user posted image no pol pa j rekel...

včasih razmišljam,...zakaj tako radi spimo,če n vemo zase....pa ko j bolj fajn živetuser posted image ampak spat tud...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Komisijska prodaja stvari za otroke?
Janci F

Ali bi kupili rabljene stvari za vašega malčka preko komisijske prodaje?

da, ampak samo večje stvari (voziček, posteljica) (43%)

da, ampak samo oblačila (6%)

da, ampak samo igrače (1%)

ne, ker zaupam samo novim stvarem (7%)

ne, nikoli ne bi kupil rabljenih oblačil (19%)

mogoče, če bi bila prodaja kupcu prijazna (preko spleta) (23%)

Število vseh glasov: 323

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!