MissTerious
|
Ne vem točno,kam naj uvrstim svojo temo...take stvari ponavadi vnamejo vročo debato med eno in drugo stranjo...iskreno povedano, moram se izpisati na zaslon, da se nekako čustveno olajšam, pa čeprav minimalno. Imam dva lepa, zdrava otroka...ljubečega partnerja, novo službo, kjer se odlično razumem z nadrejenimi in sodelavkami ter strankami...finančno gledano smo zelo zelo skromni in nekak na goli osnovi, otroka imata za obleči, jesti imamo zmeraj, ostalo pa bolj kot ne luksuz...ki pa ga imamo redko. Želim si, da bi lahko živeli in ne le životarili. Danes sem izvedela, da sem noseča...ni bilo pričakovano. Niti planirano. Ob pogovoru s partnerjem sva se skupaj odločila, da je edina ugodna rešitev ta trenutek umetna prekinitev nosečnosti. Vem, da ne bi mogla finančno preskrbeti svoje družine, če bi donosila, ker bi ostala brez zaposlitve. Kruta resničnost. Borim se za to, da obdržim službo, ne upam v stalež, ne jemljem dopusta, delam non stop...nočem biti socialni problem... Ampak ne glede na to,kaj mi govori razum, v srcu me tako zelo boli, da ne prav duši...kako naj se odpovem svojemu otročku, ki raste v meni? Kako naj si to opravičim in argumentiram brez, da bi se obsojala? Partner me razume in podpira, sili me nikakor ne v nič...ampak on ne nosi nekoga pod srcem, ne čuti tega, kar čutim jaz.Grozno tesnobo, ker vem, v kakšnem položaju sem...ker vem, kaj bom naredila...najraje bi se pogreznila v zemljo...vidim se, kako sem upadla v obraz, temni podočnjaki mi rišejo skrbi na obraz, oči so rdeče in zabuhle...ob sami misli ali omembi nosečnosti sem adijo...kako naj sprocesiram tole? Kako naj se čustveno zližem iz tega? Se sploh kdaj sprijazniš s tako odločitvijo?
|