|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kako živeti z odločitvijo?
19.11.2011 16:36:57   
Massa26
Ne drznem si presojat, obsojat ali karkoli takega. Ampak v zvezi s tem se vedno spomnim na misel ˝lažje je otroka nosit na rokah kot na vesti˝. Najbrž pa to ne velja prav za vse situacije, v katere te življenje pripelje.. Če lahko sklepam iz tvojega posta, boš vseeno srečnejša z  otrokom... Srečno.

(odgovor članu klaja)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Kako živeti z odločitvijo?
19.11.2011 16:40:35   
Massa26
Še nekaj, kar je seveda spet samo moje mnenje.. mislim, da si lažje opravičijo splav tiste, ki so splavile in si potem čez nekaj let z drugim partnerjem ustvarile družino, ker je bilo takrat prvič res prezgodaj, neprimerno..  (s stališča samega spočetja sicer ni razlike, ampak vseeno..) Tretji otrok v družini pa najbrž ne pomeni takega stroška, da bi se mu samo zato odpovedali, če je že ustvarjen..

(odgovor članu Massa26)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Kako živeti z odločitvijo?
19.11.2011 17:28:42   
eva1
Sicer ne vem od kje vam ideja, da ženska po splavu neskončno žaluje in životari ter ni sposobna normalnega življenja! Tiste ki niso priseljene v splav v večini  nimajo nobenih posledic in normalno živijo dalje!
Kar se tiče financ-meni je pomembno da vsaj pribliužno vem, da bom lahko otroke preživela(seveda nikoli ne moreš biti 100%), in jim nudila neki dostajansko življenje, da si bomo kaj privoščili in me ne bo skrbelo kako bom nahranila lačna usta! Brez zamere, ampak trije otroci veliko stanejo, kakor koli obrneš, ko gremo po čevlje dam za vse tri  vedno okoli 100€ (ali še več), pa ne kupujem najdražjih, cunje stanejo, hadlnik je en dva tri prazen(imam res bolj jedce doma)..in večji ko so večji so stroškiuser posted image (ko so bili majhni tega sploh nisem porajtala, da je kaj drugače z dvema ali tremi-sedaj pa-pa seveda mi ni žal da imam tri, ampak samo povem) !

In NE nisem za splav seveda da ne, ampak ni pa vse tako rožnato kot se piše..potrebno je razmisliti in se odločiti! Dajta si čas, pa srečno kakorkoli že!

(odgovor članu Massa26)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Kako živeti z odločitvijo?
19.11.2011 18:55:40   
pelin
Vem, da ne bi mogla finančno preskrbeti svoje družine, če bi donosila, ker bi ostala brez zaposlitve. Kruta resničnost. Borim se za to, da obdržim službo, ne upam v stalež, ne jemljem dopusta, delam non stop...nočem biti socialni problem...
IZVIRNO SPOROČILO: MissTerious

A si prepričana, da ne boš kljub temu, da ne hodiš v bolniško, ne jemlješ dopusta , delaš non stop....greš naredit splav...vseeno čez čas ostala brez službe? Ne, verjetno nisi prepričana...pač v sedanjih časih jih ( nas) večina ni....in lahko ti zagotovim, da si tudi nihče ne želi biti socialni problem....vsi bi radi sebi in svojim pač čimveč nudili...pa žal temu ni tako....nočem moralizirati...vendar imam občutek, da te je pač zagrabila panika...kar je po moje čisto naravno in upravičeno glede na to, da nosečnost ni bila načrtovana...Vendar je splav ena izmed redkih zadev v življenju, ki je ne moreš popraviti, če si premisliš,  ko je že mimo...žal...
Pa še nekaj o tem...kako gredo ljudje čez takšne izkušnje....zagotovo različno...vendar ne poznam nobene ženske  ( pa vseeno vem, da obstajajo tudi take), ki bi šle kar tako ravnodušno čez...Pred leti sta najina družinska prijatelja imela podobno izkušnjo...nekaj mesecev po porodu drugega, je ona zanosila v tretje....Doma štiriletnik,pa še eden bolehen in zelo zahteven petmesečnik...Niti pod razno si nista predstavljala, da bi imela še enega tako zgodaj...skupaj sta se odločila za splav....Še po parih letih ne mine noben pogovor na to temu, da ne bi oba izjavila, da jima je zelo žal, da sta se tako odločila...
Če bi bila moja prijateljica, bi te podprla pri vsaki odločitvi , zagotovo, pa bi se po svojih močeh potrudila, da bi ti v sebi resnično premislila in realno pogledala na vso situacijo in se potem odločila tako, da ne bi obžalovala celo življenje...




(odgovor članu MissTerious)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Kako živeti z odločitvijo?
20.11.2011 1:48:09   
ribica.
NObena juha se ne poje tako vroča kot se skuha! zato vdihni, izdihni! potem poglej na zdevo s srcem. V nobenem primeru ne obsojam, ne sodim, To dela vedno vsak posameznik zase.
Ampak se vprašaj, katero breme je lažje - biti brez otroka, ali biti brez extra 300 eurov, brez extra kupa cunj, brez extra luksuza? Ob vsem tem pa vedi, da to, da življenje ni rožnato, velja tudi za vse nas ostale. Nisi samo ti v situaciji ko je treba gledati kam gre denar. veliko nas je takih. In tudi prav, se ne bunim, sem tudi sama med njimi. Nikoli pa nisem na otroka gledala skozi denar, NIKOLI! Pa sva imela prvega ko sva bila komaj po faksu, nisva imela nič. Če lahko mirno živiš do konca svojih dni z odlićitvijo splava, potem ga naredi, če te bo do konca dni preganjalo, potem imej otroka! Kaj pa je teden dni morja v primerjavi z tvojim zlatim otrokom! Noben dopust, nobena igrača, noben tečaj, nobea cunja se ne more primerjati z veseljem ki jo prinese otrok. Niti vsi živci ki ti jih požre, nimajo teže proti radosti ki jo ob njem čuti tvoje srce!!

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Kako živeti z odločitvijo?
20.11.2011 20:32:44   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: mika

Missterious, upam da boš čimprej uvidela rešitev, kakršnakoli pač bo, sam da ti prinese mir.


Se strinjam.
Otrok je radost in odgovornost, oboje v enem. Pretehtati je potrebno obe strani, preden se človek odloči, se pa mora vsak za sebe, tukaj ni splošnih pravilnih odgovorov.

(odgovor članu mika)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Kako živeti z odločitvijo?
21.11.2011 11:06:48   
sakuL
rekla sem si, da ne bom nikoli nobenemu solila pameti, ampak pri teh stvareh pa sem si rekla, da bom vedno podala svoje mnenje.

Ne naredi tega, jaz to obžalujem, pa je od tega 4 leta, drug teden bi imel moj otroček 4 leta. nočeš tega občutka krivede nositi celo življenje.
Smo ljudje k se znajdemo, znamo preživeti z minimalnim, ampak velikorat v družini z veliko ljubezni, se najde tudi nekaj tistega za luksuz.
MIslim,da ti ne bo žal, če se odlčiš otroka obdržati.

Jaz ti povem iz lastnih izkušenj, boli še danes boli, posebno v dneh ki prihajajo, ko bi lahko skupaj praznovali.... pa ko še do danes nimam otrok...

upam,da se boš pravilno odločila in kakorkoli se boš ti želim vse dobro user posted image


_____________________________

**najraj**

"A baby is something you carry inside you for nine months, in your arms for three years and in your heart till the day you die."

(odgovor članu MissTerious)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Kako živeti z odločitvijo?
21.11.2011 12:52:57   
Rožica I
Težko biti pameten v taki situaciji user posted image .
Tudi pri nas smo dobili neplansko otroka- brez skupne strehe nad glavo, brez kakršnekoli minimalne garancije, da bova kot par ostala skupaj, brez obojestranske želje po otroku..., skratka ni bilo ravno rožnato obdobje. Po prvotnem šoku in histeričnem joku, ob pogledu na dve črtici, sem pobožala svoj trebuh in glasno in jasno rekla svojemu partnerju, da bom tega otroka imela user posted image . Z njim. Ali brez njega.

Vem, da bi se zmeraj tako odločila, ne glede na vse službe, materialne zadeve... Otrok, to novo bitje, novo življenje, te bo kvečjemu sililo iskati boljše pogoje življenja, nikakor pa ne bo nikogar osiromašilo.

Vsak ima pravico, da svojega mišljenja, s tem tudi do svoje odločitve- karkoli boš naredila, bo na nek način prav, ampak s tem boš morala živeti do konca.

P.S.:
Če se samo vprašaš, kako bi se počutila, da vam pogori hiša, a vsi ostanete živi, ampak rešite le to, kar imate oblečeno na sebi?! Verjamem, da bi rekla, hvala bogu, samo da smo vsi živi in zdravi...




_____________________________

ROŽICA

(odgovor članu sakuL)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Kako živeti z odločitvijo?
21.11.2011 13:26:25   
ronja
Jaz ti niti ne bom govorila, kaj bi sama naredila, ker jaz sem jaz, ti si pa ti in pri taki odločitvi moraš slediti zgolj sama sebi. Bi pa predlagala, da si najprej vzameš ene 14 dni, da se vse skupaj malce poleže, da se ti misli uredijo in da se juha ohladi. Nobena juha se ne poje tako vroča kot se skuha . Potem pa sprejmi odločitev, kakršnakoli že bo in vsaka bo uredu.

podpis. Če se odločiš obdražat otroka, boš gotovo nekoč dobila kako drugo službo, tudi če bi to res izgubila (te pa znajo ljudje presenetit, bodi iskrena do njih, če se dobro razumete kot praviš, morda ti bodo pa pomagali, poizkusit ni greh), vmes pa boste tudi nekak poštukali, saj dostikrat se kaj spremeni, najde kako dodatno delo, pa nekaj otr. dod. prinese, itd... Če se odločiš splavit, pa boš tudi lahko zanosila kdaj kasneje, če boš želela še 3. otroka. ne moreš narobe odločit, vse bo ok, tako ali drugače.

chezana, kakor se mi zdijo posvojitve dobre, pa nisem prepričana, da bi bila to rešitev za misterrious. Ona je že zdaj navezana na tole bitjece/zarodek, kakorkoli hočete in v ostalih 8ih mesecih bi se še bolj navezala, ko bi rodila, pa dvomim, da bi ga lahko dala stran. Problem je samo v tem, da si ona tega otroka želi. Ne želi si ga rodit drugim ljudem, čeprav je to zelo plemenito dejanje. Tudi sama ne vem, če bi zmogla oddat otroka v posvojitev, mogoče v kakih ekstremnih razmerah (vojna ipd... da veš, da je tam zanj bolj varno), ampak tako tu, da imam za jest pa ne vem, ne bi mogla.

Poleg tega, da splaviš otroka, če dobro pomisliš, splaviš tudi del sebe in del partnerja, zato se običajno začne veza krhati in ne preživi. Mnogo parov, ki so se razšli, tega nikoli ne poveže s tako odločitvijo, kot je splav, a dejstvo je, da veza zelo zelo težko preživi takšno dejanje. Že spontani splav, ki predstavlja smrt v družini (a ne umora), vnese v družino mnogo (podzavestne) žalosti in tegob.

Slabo jo lahko odnesejo tudi že rojeni otroci, saj mnogokrat nazavedno sledijo temu splavljenemu oziroma podzavestno sledijo staršema v njuni skriti žalosti itd. Sliši se malce abstraktno, a mnogi premnogi primeri v praksi kažejo na to.

Hm, ne bi tako zelo dramatizirala. poznam precej parov, kjer so punce umetno splavile, pa so ostali skupaj in ne bi mogla rečt, da jim gre slabše kot drugim.
kar se tiče žalosti otrok ob spontanem splavu, je po moje največ odvisno od tega, ali starša svojo žalost potlačita (v tem primeru bo izbruhnila ven pri otrocih) ali pa jo izrazita in v tem primeru, vsaj po mojih izkušnjah, otroci niso obremenjeni. Vejo, da sta mami in oči žalostna, vejo zakaj in vejo da bo vse ok, ker se tolažita (predvsem oči mamico;). Več niti ne rabijo.

Pa še to: Sama imam v bližinji okolici en primer takega splava, ki me zaradi določenih okoliščin še sedaj boli. Še vedno razmišljam, kako imajo starši svoje otroke res radi, če enega ubijejo, drugega oziroma druge pa vzamejo v objem življenja in ljubezni. A je kljub vsemu - zgleda - že prav tako in vse za nekaj dobro.

Pa saj isto delamo, ko uporabljamo kontracepcijo! Veš, koliko otrok bi imela v teh 12ih letih, odkar sva skup brez kondomov? In vsem prej sva rekla ne. samo da sva poskrbela, da sploh ni prišlo do zanositve. Ampak v bistvu ni tako velike razlike.

Ali lahko pogledaš otroka, ki si želi stvari in brez težave rečeš "ljupček, zate pa nimam"?

Ne, to gotovo ne. Mu pa razložiš, da nimaš za to stvar, ker rabiš denar za drugo stvar, ki je pač bolj nujna. Saj otroci tudi kaj razumejo... In če pogledaš iz svojega zorneg kota - ti si vseeno rajši tu kot pa da te ne bi bilo, kljub vsemu pomanjkanju, ne?

Sicer nisem proti splavu. Sem proti temu, da se koga sili v splav. In proti temu, da  je splav kontracepcijsko sredstvo. Nisem pa proti splavu, ker večina gotovo dobro premisli, zakaj ga gre delat. Vseeno pa se mi zdi, da je bolj primeren za tiste, ki so odločene, da to hočejo. Tiste, ki že pred odločitvijo zelo muči, pa jim je navadno tudi kasneje žal. Vsaj kar se prijateljic tiče. So nekatere, ki vejo, da je bilo to prav in so to vedele takrat in jim to ni bilo nič takega. Čeprav se tudi te kdaj spomnijo, koliko bi bil otrok zdaj star...


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu onka)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Kako živeti z odločitvijo?
21.11.2011 16:15:00   
Nincheq
Jaz sem mnenja, kjer je za 2, je tudi za tretjega. Kjer je za 3, je tudi za četrteka itd...
Ne predstavljam si, da bi sama ubila del sebe :/ otrok je otrok, pa naj bo to še zarodek ali pa rojeno dete...
Ravno zadnjič mi je prijateljica povedala anekdoto, kako je hotela ženska, ki je takoj po porodu nenačrtovano zanosila splaviti. Šla je h ginekologu in mu razložila situacijo, da je ravnokar rodila, in da ji že ta otrok pobere veliko energije in da finančno ni zmožna imeta še enega otroka. On jo je vprašal, ali je prepričana da bi se rada znebila tega otroka, da tudi ta otrok je sedaj del nje, in ravno tako je njen kot deklica ki jo je že rodila. In je vztrajala pri svojem, in mu še enkrat obrazložila, da ji je zaenkrat dovolj 1 otrok, in da nemore imeti dveh. Potem ji je predlagal da se znebi tega otroka ki je že rojen, in obdrži tega ki ga nosi v sebi. In je bila ona vsa zgrožena nad zdravnikom, kako ji lahko kaj takega predlaga, da to je umor! In ji je on odgovoril da sta oba otroka enako njena, oba sta živo bitje in imata tako en kot drug enako pravico do življenja.
...no, zdravnik ji je dal misliti, in otroka je obdržalauser posted image

...hotela sem povedati, da če te splav čisto nič ne gane ga naredi. Imam prijateljice ki jim ni niti malo žal da so splavile.
...Imam pa tudi prijateljice, ki si želijo otroka, in jim ni usojeno in jim verejtno nikoli nebo da bi postale mame...
Ti si srečka da imaš to možnost, in nevem zakaj bi se ji odpovedala? Finance zame niso dober razlog....

Dobro razmisli, in splavi ko boš 100000000% da delaš prav.

Drugače pa karkoli boš storila, upam da boš storila prav.

(odgovor članu klaja)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Kako živeti z odločitvijo?
21.11.2011 17:30:52   
mika
Vem, da bi se zmeraj tako odločila, ne glede na vse službe, materialne zadeve... Otrok, to novo bitje, novo življenje, te bo kvečjemu sililo iskati boljše pogoje življenja, nikakor pa ne bo nikogar osiromašilo.
kAko lepo in resnično napisano


P.S.:
Če se samo vprašaš, kako bi se počutila, da vam pogori hiša, a vsi ostanete živi, ampak rešite le to, kar imate oblečeno na sebi?! Verjamem, da bi rekla, hvala bogu, samo da smo vsi živi in zdravi...


Točno to se je zgodilo nam oz. mojim staršem, ko sem jaz bila stara dve leti. Živeli smo v podnajemniškem stanovanju. Zgodilo se je nekaj dni preden sta nameravala kupit parcelo, da bi začela gradit. 2x v življenju sta začela znova, iz čiste nule...tako kot si napisala, imeli smo samo oblačila na sebi. zagorelo je 15min za tistim, ko smo šli od doma in vpršanje kako bi se končalo. Kasneje so se začele odpirat dobre poti in finančno smo bili dobro preskrbljeni. Zgradila sta hišo, sicer 10 let kasneje in še 10 let kasneje meni pomagala zgradit mojo.

Ne moremo vedet kaj nas čaka v življenju, kar je tudi prav. Drugače bi večina obupala, še preden bi se zgodilo.

Missterious, vsi imamo potencial za boljše življenje, pa čeprav je splošn situacija danes slaba. Prišli bodo pa boljši časi in s temi vprašanja o odličitvah iz preteklosti. Postavi se v to situacijo in boš dobila odgovor kaj ti je danes narediti.

< Sporočilo je popravil mika -- 21.11.2011 17:31:08 >

(odgovor članu Rožica I)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Kako živeti z odločitvijo?
21.11.2011 17:32:10   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Nincheq

Jaz sem mnenja, kjer je za 2, je tudi za tretjega. Kjer je za 3, je tudi za četrteka itd...


Žal je to samo tvoje mnenje.
Včasih je še za naslednjega, včasih pa niti za drugega ni. Pojdi na na Karitas vprašat, ali pa v najbližjo šolo. Lačna usta so vedno lačna usta in če se že dva otroka težko živi, s čim boste še tretjega? Pri teh odločitvah ne gre posploševati, v nobeno smer. Zahtevajo trezen premislek, poleg vsega ostalega.

(odgovor članu Nincheq)
  Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Kako živeti z odločitvijo?
21.11.2011 17:36:48   
Anonimen
Otrok, to novo bitje, novo življenje, te bo kvečjemu sililo iskati boljše pogoje življenja, nikakor pa ne bo nikogar osiromašilo.


Nikogar?
"V letu 2009 je v Sloveniji pod pragom tveganja revščine živelo 11,3 % ali približno 223.000 oseb".
 

(odgovor članu mika)
  Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Kako živeti z odločitvijo?
21.11.2011 17:41:08   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka

Otrok, to novo bitje, novo življenje, te bo kvečjemu sililo iskati boljše pogoje življenja, nikakor pa ne bo nikogar osiromašilo.


Nikogar?
"V letu 2009 je v Sloveniji pod pragom tveganja revščine živelo 11,3 % ali približno 223.000 oseb".
 


Niso jih osiromašili otroci, pač pa stanje gospodarstva

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Kako živeti z odločitvijo?
21.11.2011 17:59:52   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: mika

IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka

Otrok, to novo bitje, novo življenje, te bo kvečjemu sililo iskati boljše pogoje življenja, nikakor pa ne bo nikogar osiromašilo.


Nikogar?
"V letu 2009 je v Sloveniji pod pragom tveganja revščine živelo 11,3 % ali približno 223.000 oseb".
 


Niso jih osiromašili otroci, pač pa stanje gospodarstva



Nekoga, ki je že od pragom revščine, bo "dodaten" otrok potisnil samo še globlje, celo družino, vključno z brati in sestrami. Nekdo, ki je tik nad pragom, bo premislil, ali še en otrok ali ne.

Za večino družin je odločitev o otroku odločitev vesti; za nekatere, vključno z zgoraj omenjenimi (ali večino njih), naj bi bila tudi odločitev racia.

(odgovor članu mika)
  Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Kako živeti z odločitvijo?
21.11.2011 20:50:19   
kalbo
IZVIRNO SPOROČILO: pi_na

Dejstvo je, da je ringaraja namenjena mladim staršem... katerih večina je polna vzhičenosti nad svojimi otroci in težko je pričakovati da se bo na tem forumu kdo strinjal s splavom.
Moja zgodba: tudi jaz sem ga imela, ko sta bila otroka stara 1,5 in 3 leta.
Še zdaj dobim solze v oči ko se spomnim tega. Vendar sem tisti trenutek bila egoist. Menjava službe, uvajanje otrok v vrtec, bolezni.... Če splava ne bi naredila bi: ostala v stari službi, imela manj časa za otroke, se jim manj posvečala (ok, se jim posvečaš skupaj, ampak pomemben je tudi čas, ki ga posvetiš vsakemu posamezno), nabavit bi bilo potrebno nov avto,... Ok so materialne stvari, ampka stvari brez katerih ne moreš, zaradi katerih se sekiraš in ki ti pijejo živce.
Če bi odločala s srcem bi otroka obdržala, odločilala sem se z razumom.
Ja, zvoziš z enim otrok več. Ampak kolko si zaradi tega prikrajšan, koliko so zaradi tega prikrajšani otroci?
Splavila sem zarodek in ne otroka. In če sem lahko zanosila takrat (kljub kontracepciji), sem prepričana da bom lahko zanosila ponovno, ko bo čas primernejši.

Poslušaj. Kakorkoli si se ti odločila je za tebe prav in tega ti ne sme nihče očitat. Ne izbijaj si pa slabe vesti z izjavami, ki so zgoraj poboldane, ker s prvo žališ, z drugo pa tolčeš mimo. Otroci z novim članom niso prikrajšani za niti eno samcato stvar, ki je v življenju pomembna.

Ja, bila si egoist, mislila si nase, kar niti pod razno ni narobe, ne vali pa tega na otroke, da si to naredila za njih, ker nisi, žal.

(odgovor članu pi_na)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Kako živeti z odločitvijo?
21.11.2011 22:31:04   
Lianna
IZVIRNO SPOROČILO: Nincheq

Jaz sem mnenja, kjer je za 2, je tudi za tretjega. Kjer je za 3, je tudi za četrteka itd...
Ne predstavljam si, da bi sama ubila del sebe :/ otrok je otrok, pa naj bo to še zarodek ali pa rojeno dete...
Ravno zadnjič mi je prijateljica povedala anekdoto, kako je hotela ženska, ki je takoj po porodu nenačrtovano zanosila splaviti. Šla je h ginekologu in mu razložila situacijo, da je ravnokar rodila, in da ji že ta otrok pobere veliko energije in da finančno ni zmožna imeta še enega otroka. On jo je vprašal, ali je prepričana da bi se rada znebila tega otroka, da tudi ta otrok je sedaj del nje, in ravno tako je njen kot deklica ki jo je že rodila. In je vztrajala pri svojem, in mu še enkrat obrazložila, da ji je zaenkrat dovolj 1 otrok, in da nemore imeti dveh. Potem ji je predlagal da se znebi tega otroka ki je že rojen, in obdrži tega ki ga nosi v sebi. In je bila ona vsa zgrožena nad zdravnikom, kako ji lahko kaj takega predlaga, da to je umor! In ji je on odgovoril da sta oba otroka enako njena, oba sta živo bitje in imata tako en kot drug enako pravico do življenja.
...no, zdravnik ji je dal misliti, in otroka je obdržalauser posted image

...hotela sem povedati, da če te splav čisto nič ne gane ga naredi. Imam prijateljice ki jim ni niti malo žal da so splavile.
...Imam pa tudi prijateljice, ki si želijo otroka, in jim ni usojeno in jim verejtno nikoli nebo da bi postale mame...
Ti si srečka da imaš to možnost, in nevem zakaj bi se ji odpovedala? Finance zame niso dober razlog....

Dobro razmisli, in splavi ko boš 100000000% da delaš prav.

Drugače pa karkoli boš storila, upam da boš storila prav.



Ja, kjer je za 2 je tudi za 3, kjer je za 3 je tudi za 4...itd In potem pridemo do takšnih primerov: http://www.slovenskenovice.si/novice/slovenija/sekretarja-ne-briga-sedem-lacnih-otrok.html, ki jih je vsak dan več. Ker starši ne znajo uporabljat kontracepcije oz. ker razmišljajo tako kot ti. Nekateri očitno ne živite v današnjem svetu in potem lahko pišete takšne bedarije.

(odgovor članu Nincheq)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Kako živeti z odločitvijo?
21.11.2011 23:23:39   
tjavi
Bom citirala enega od zgornjih odgovorov: "Žal je to samo tvoje mnenje"

(odgovor članu Lianna)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Kako živeti z odločitvijo?
22.11.2011 7:22:32   
kalbo
IZVIRNO SPOROČILO: Lianna

Ja, kjer je za 2 je tudi za 3, kjer je za 3 je tudi za 4...itd In potem pridemo do takšnih primerov: http://www.slovenskenovice.si/novice/slovenija/sekretarja-ne-briga-sedem-lacnih-otrok.html, ki jih je vsak dan več. Ker starši ne znajo uporabljat kontracepcije oz. ker razmišljajo tako kot ti. Nekateri očitno ne živite v današnjem svetu in potem lahko pišete takšne bedarije.


No, tole zgodbo sem prebral zjutraj ob kavi v celoti in bi dal tegale sekretarja na kruh in vodo kljub temu, da sam v teh razmerah nebi mel 7 otrok. Kakšnih se znebi zagovednež in ti mu še prikimavaš. Med drugim je izjavil, da si nekateri z rojevanjem otrok pridobijo eksistenco in da tega ON ne odobrava in da od NJEGA ne dobijo nič. Prvo kot prvo on ne bo dal nič, ker vleče iz humanitarnih prispevkov mastno plačo in če lahko on živi od tega ko bubrek v loju, potem tud nekateri lahko rodijo 7 otrok. Pod drugo je pa tukaj za te otroke lepo poskrbljeno, hodijo v šolo, in verjamem, da bodo lepše vzgojeni kot pa tam, kjer je vsega preveč.

Če kdo v Sloveniji štepa otroke za eksistenco so to Romi in verjemi, da njim nihče ne upa odrečt podpore, sploh pa kako takole govedo kot je Kovačič, s to razliko, da za Romske otroke ni poskrbljeno, ne hodijo v šolo in delajo vsepovsod zgago.

< Sporočilo je popravil kalbo -- 22.11.2011 7:30:33 >

(odgovor članu Lianna)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Kako živeti z odločitvijo?
22.11.2011 7:37:42   
nusi
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Če kdo v Sloveniji štepa otroke za eksistenco so to Romi

nisem nek hud zagovornih pravic Romov, ampak tega jim pa nemoreš obesit, oz. ravno tolk oni kot mi. Nismo mi nič boljši, vedno več je primerov, ko sta oba brez službe, oz eden jo komaj še ima z neredno plačo, otroci pa kar prihajajo. To je zame neodgovorno, pa če sem egoist al pa ne. Razumem, lahko nastane kriza v življenju posameznika, izgubiš službo, upaš na pomoč države, samo koliko let pa je po tvoje to ok in kolk otrok naj bi si med tem časom omislil? Če si trajno brezposeln se mi ne zdi pametno še nove otroke delat in računat, da jih bo preživljal nevemkdo.

< Sporočilo je popravil nusi -- 22.11.2011 7:38:28 >

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Kako živeti z odločitvijo?
22.11.2011 7:41:35   
Nincheq
S tem kjer je za enega je tudi za drugega, si nisem predstavljala družine ki dela na otrocih, čeprav jim že za prvega primanjkuje financ user posted image .

Zadnje kar bi želela je da pametujem/obsojam nekoga ki se je znašel v taki situaciji user posted image Mogoče se bom nekoč znašla v isti situaciji in odreagirala čisto nasprotno kot pa sedaj razmišljam...

Nosečnost se da preprečiti. Obstaja toooliko različnih vrst kontracepcije, in splav ni kontracepcijsko sredstvo. In če sedaj razmišljaš za naprej koliko boš na boljšem če se splaviš, zakaj se nisi prej vprašal kako preprečim zanositev če si ne želim otroka?

(odgovor članu tjavi)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Kako živeti z odločitvijo?
22.11.2011 7:44:44   
kalbo
Ti pa Romov ne poznaš A. Točno to delajo, kar sem napisal in za razliko od zgoraj popljuvane mame ne dajo za otroka niti centa od dodatka ali podpore. Cigo zgleda ko klošar, žepe pa polne denarja, na drugi strani pa njegova žena fehta z najmlajšim otrokom tako raztrganim, da se ti milo stori zanj, usput pa še kaj ukrade. Od štirih Romskih otrok, ki so bli z mojim vpisani v šolo hodi v šolo točno nobeden, pa sta stalno dve učiteljici prisotni ravno zarad tega. Me zanima, koliko časa bi rabli, da bi men napisal kazen in spravili za vrat socialno, če nebi otrok pošiljal v šolo. Če je podpora za njih, bi morala bit tudi za to družino. Tale naduvan sekretar bi se pa usral ko bi fasal Cigota v pisarno s pštola. Bi dal tri pakete ne samo enega. Tko zgleda v našem zdravstvenem domu, ko majo preglede za novorojenčke. Gužva za ponoret, polna čakalnica otrok in pride Cigo z družino, skoraj podre vrata in zatuli...mi grema naprej mam pštola...in gre lepo naprej.
Romi imajo samo pravice dolžnosti pa nobenih. Se pa tu opravičujem majhnemu procentu civiliziranih Romov, ki živijo pošteno.

< Sporočilo je popravil kalbo -- 22.11.2011 7:47:54 >

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Kako živeti z odločitvijo?
22.11.2011 8:04:22   
nusi
imaš prav, sem preveč posploševala in ja vem, kako je z denarjem in voznim parkom pri nekaterih Romih - mogoče res celo pri večini. samo jaz tega ne podpiram ne pri enih ne pri drugih.  Pa še enkrat poudarjam, ne gre za to, da ima lahko vsak takšno trenutno situacijo, ampak za to, da je to za nekatere stalnica in ne samo za Rome.

aja glede mame, ki razmišlja o splavu je pa sploh ne moramo metat v isti koš ker dela, pa tudi če bi slučajno brez službe ostala se to lahko zgodi vsem, gre bolj za to, kako se boš znašel za naprej in kakšne odločitve glede načrtovanja družime bo posameznik sprejemal.

< Sporočilo je popravil nusi -- 22.11.2011 8:07:37 >

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: Kako živeti z odločitvijo?
22.11.2011 14:05:46   
pupika
V kolikor nisi 100% prepričana (kar seveda nisi), da želiš prekiniti nosečnost, potem tega ne stori. Kajti celo življenje si boš očitala glede tega....Ko pa ti bodo novorojenčka položili na trebuh, boš jokala od sreče, vesela in hkrati zgrožena nad tem, da si kdajkoli sploh pomislila na splav.

podpis

Lej koliko služb je, saj ni samo ena služba, službo lahko zamenjaš, otroka ne moreš, ne vem no odločit se moraš sama ampak, vedi da z splavom ne boš nič rešila, le poslabšala boš vso situacijo. Najprej se vprašaj če si sposobna živeti s tem da splaviš. Pa nimam nič proti splavu, ampak vidim da trpiš in si po tihem želiš obdržati otroka, saj je samo vajin otrok, ki se mu je začelo življenje pod tvojim srčkom.

Želim ti vso srečo in upam, da se boš pravilno odločila, ravnaj tako kot ti pravi srce.

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   [Brisano sporočilo]
22.11.2011 16:08:28   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu pupika)
  Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zapeljimo se v skriti svet voda
Človeška ribica ni le čudež narave – je tudi pokazatelj, kako čisto je okolje. Ker živi izključno v kristalno čistih pod...
Kako izbrati idealno sobo za vašega otroka?
Pri opremljanju otroške sobe za šolarja je ključno ustvariti funkcionalen delovni kotiček, poskrbeti za organizacijo, pr...




Prvi zobek
klitia

Kdaj je vaš otrok dobil prvi zobek?

pred 3 meseci (12%)

med 3 in 6 mesecem (35%)

po šestem mesecu do enega leta (48%)

po prvem letu (6%)


Število vseh glasov: 52

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!