barika
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* Ne, saj ni bilo govora o tem, kdo in po kater strani naj bi bil na boljšem in kdo na slabšem, ampak nekako nisva mogli razumeti, kako je možno, da nekdo brez izobrazbe (torej nikakršen kader) lahko dobi službo, nekdo z izobrazbo (torej strokovno usposobljen kader) pa ne. Ja, vem, da je veliko ekonomistov in pravnikov, ampak tudi oglasov za zaposlitev tega kadra je veliko. In nekdo, ki ima visoko izobrazbo, je z njo usposobljen tudi za delo človeka s "samo" gimnazijsko maturo, torej so mu na voljo (relativno) tudi vsa ta delovna mesta. Jaz, z OŠ, nisem načeloma usposobljena za nič. A kljub temu prihaja do nasprotij - meni je lažje, tebi težje, čeprav nimam jaz nobenih izhodišč, ti pa načeloma vsa. eno je oglas, ki mora biti, drugo je pa realnost, "kaj je za tem oglasom", po navadi so ta delovna mesta že zasedena. Jaz ima 6 stopnjo, nič delovnih izkušenj (na tem področju), malega otroka, enega na poti in sem brez službe. Sem pa cel študij delala, ampak to so bile trgovine, kakšnih resnih izkušenj pa nimam, ker so se vsi otepali študentov in "takih brez izkušenj" ... na tržnici jih pa glih kupit ne morem, ne?
|