pelin
|
IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin IZVIRNO SPOROČILO: pelin Sama bom še bolj strupena...če bi imela takšen primer v vrtcu, ne bi čakala niti dneva....definitivno bi podala prijavo na csd...otrok rabi nekoga, da se zavzame zanj...oče in mati se žal ne... Pa mimogrede...sem ena tistih, ki ji je bilo v zgodnjem otroštvu dano marsikaj videti in doživeti...sicer ne tako v hudi obliki kot tule, pa vendar...celo otroštvo sem čakala in upala, da bo mati nekoč naredila konec stvarem, ki so nam grenile življenje...pa ni...leta so tekla, stvari pa so ostajale iste oz...so se slabšale...še pred polnoletnostjo sem jo odkurila od doma za vedno...dolgo sem rabila , da sem v srcu odpustila mami, da je dopuščala, da sva imela z bratom po svoje uničeno otroštvo... Ko bos razumela kako se je pocutila in zakaj je delala tako kot je delala, bos dojela in zares odpustila. Sedaj pa imas primernega dezurnega krivca brez trohice razumevanja zunaj lastnega egocentrizma. (poznam punco, ki je od doma pobegnila v podobnem stilu, vendar je v nasprotnem stilu mami pomagala, da se je resila pekla. Kaj je bilo s tvojo mamo, si ji pomagala ali si jo zapustila?) BTW: Otroku pomagas tako, da pomagas mami. Obsojanje pa ni pomaganje. Frodica....nekako boš morala razumeti, da tebi moji komentarji ne bodo nikoli všeč, kot meni tvoji niso...Že pri večih temah sva butnili skupaj....jaz direktna,ter naravnost alergična na ljudi, ki grdo delajo z otroki, pa tega ne uvidijo...ne priznajo...ne prenehajo...Ti tista, ki ljudi, ki so že tako polni samopomilovanja , tiste, ki iščejo krivce za svoje probleme okrog sebe in ne v sebi, tiste, ki čakajo , da jih bo sveti duh potegnil iz blata...še bolj tlačiš dol v pomilovanje in samosmiljenje...Povrhu vsega pa se še ves čas spuščaš v neko laično psihološko analiziranje vseh, ki se ne strinjajo s tabo... Mene označuješ kot osebo, ki išče dežurnega krivca, ter ki je poln lastnega egocentrizma...Sama sem svoje boje iz otroštva že zdavnaj zborila in pomirila...in nimajo nobene druge veze s temi primeri, kot to, da se znam postaviti v kožo trpečih otrok, kar zate na žalost ne morem reči...Tebi je očitno to španska vas...Ti očitno nisi niti približno povohala kakšne bridkosti ali kakršnekoli zlorabe v otroštvo, ker si totalno brez čuta za empatijo kar se tiče otrok...Po tvojem bi moralo eno bogo izkoriščano in zlorabljano dete reševati mati- odraslo osebo, iz partnerskega odnosa, ki si ga je sama izbrala, v katerega se sama vrača in v katerega tlači še otroka... Pri svojih psihoanalizah,boš morala biti resnično bolj previdna, da ne boš streljala takšnih kozlov, kot jih sedaj... Pa če se vrnemo k meni in moji mami...Veš moja mama ni v bistvu nikoli rabila nekoga da bi jo rešil...iz čisto preprostega razloga, ker bi se lahko rešila sama in ker v bistvu tega ni nikoli želela...S trudom je poskrbela, da je bila finančno neodvisna od očeta,...pa je ostajala v tem partnerskem odnosu iz preprostega razloga, ker je pač bil moj oče njena ljubezen življenja in ona zanj...Bila sta tipičen primerek ljudi, ki ne morejo živeti ne skupaj in ne narazen. Ko je oče nenadoma umrl, je od žalosti skoraj prišla preč in še danes rada pove, da se bi takoj še enkrat poročila z njim...Vse lepo in prav, vendar tu žal ni bilo poskrbljeno za otroke..nista se zavedala kako zelo midva z bratom trpiva v takšnem odnosu, pa čeprav nama materialno ni nikoli nič manjkalo...Kako sva na to gledala midva, je vsa osupla in ogorčena spoznala šele pred parimi leti, ko smo to nekako razčistili...Sedaj je že leta doma pri nas...varuje vnuke...se jim razdaja...občasno bere tale forum in se mi smeji, ko se takole kregam... BTW :... "....ali ti razumeš besedo MAMI...veš kaj ta beseda pomeni...kakšno odgovornost in hkrati radost prinese s seboj...očitno ne veš....Vse dokler je otrok nebogljen...odvisen...zlorabljan...nesrečen...je mati eden izmed staršev, ki mora poskrbeti zanj...in ne obratno...in konec koncev...ali ti resnično verjameš, da s tem, ko jih takole pomiluješ, crkljaš, jim večaš samosmileč občutek...resnično pomagaš?Oprosti, še vedno sem mnenja, da ljudi, ki tako dolgo čakajo in nič ne naredijo, ter vidijo le svojo nesrečo ne pa tudi tuje ( v tem primeru otrokove), mogoče poštena kritika in brca v r.it spravi prej v akcijo...če ne zaradi drugega ( po moje bi morala biti tu poglavitna ljubezen do otroka)pa vsaj zaradi užaljenosti in jeze...
|