Anonimen -> RE: vsega dovolj (30.1.2012 23:14:10)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Andromeda IZVIRNO SPOROČILO: liliana IZVIRNO SPOROČILO: Taddy78 Oprosti, ampak zavoljo otroka ti povem, da te je lahko sram kot mamo, da si se vrnila nazaj k nasilnežu in si kot starš popolnoma zatajila!!!!!!! Zaradi nje si se vrnila ali zaradi sebe? Ne prenesem takih zgodb, ko matere dobesedno nastavljajo svoje telo in telesa svojih otrok, da se lahko nekdo izživlja nad njimi. KOT MAMA SI POPOLNOMA ZATAJILA!!! S takim svojim arogantnim obnašanjem tudi ti ne rešiš ničesar.....še najmanj pa pomagaš.....večina nas nima pojma kako je biti žrtev nasilja....večina nas niti približno ni občutila dno življenja, ko se človek, ki si ga ljubil, ki ga ljubiš, ki je oče tvojega otroka, fizično spravi nadte....in verjamem, da večina tudi ob prvi klofuti ne bi odšla, čeprav smo zdaj vse močne, da me bi pa takoj spokale in odšle.....niti približno ne vemo, kaj pomeni biti ranjen, fizično in psihično, ranjen tako, da nikjer ne vidiš izhoda, psihično zlorabljan tako, da nimaš več nobenega zaupanja vase, da sam sebe gledaš kot ničvredneža, da nimaš več nobene vere vase....da ne omenjam še prisotnost finančnega in stanovanjskega problema..... In ne, nič nisi rešila, zlorabljeni ženski, ki se je želela le nekomu izpovedati (včasih je že zaradi tega lahko dosti lažje, samo da si človek olajša dušo) si edino še dodatno nabila krivdo, da je kot starš popolnoma zatajila.....s kako pravico? Ti nisi izgleda še nikoli občutila dna.....ona pa ga je..... In ob takih reakcijah se mi sploh ne zdi čudno, da ženske ne govorijo o nasilju.....če so pa takoj ozmerjane s strani moralistk, ki si jemljejo pravico, da zlorabljeni ženski zakričijo: "Sram te je lahko, zatajila si kot mati!" In sram je lahko zgolj tebe.....ker ne vidiš niti milimeter naprej od svojega popolnega sveta in svoje popolnosti...... Podpis, če smem. Taddy, sram naj te bo da kričiš in zmerjaš žensko, ki je povsem obupala nad življenjem, da je kot mati popolnoma zatajila. Drugič 2x premisli in 3x vdihni, preden kaj takega napišeš. Tudi jaz se strinjam (čeprav sem običajno med bolj glasnimi, da raje kaj naredi). Ampak ženska mora najprej iz kotlovnice ven, da bo sploh videla sonce in dihala zrak. Ljudje božji, kje imate srce.
|
|
|
|