|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   zmrznjen stročji fižol
17.7.2011 16:58:30   
TDTP
Pozdravljene! rabila bi vašo pomoč, in sicer: letos sem prvič imela stročji fižol doma na vrtu in naredila sem nekaj solate jo vložila in je zelo dobra! Nekaj pa sem ga dala v skrinjo (cc. 10 kg), zdaj pa mi je tašča rekla, da če ga daš v skrinjo, potem sploh ni več dober, ko ga skuhaš, zato bi še kar naredila vložene solate. zanima me, če je to ok, ali ne? Vesela bom vsakršne informacije! lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: zmrznjen stročji fižol
17.7.2011 17:00:25   
*miska.mcc*
jaz sem imela zmrznjenega. pa mi je bil čist dober. samo sem ga prej blansirala.

odmrzni ga, pa probaj, ce ti sede.


_____________________________

******************************************************
....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

*****************************************************

(odgovor članu TDTP)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: zmrznjen stročji fižol
17.7.2011 17:12:19   
sami0804
Jaz ga že par let redno zamrzujem,pa mi je čisto ok.
Zamrznem ga kar surovega,ga nič ne blanširam-še kaki mesec nazaj smo pojedli zadnjo vrečko iz lanskega pridelka,pa je bil v redu...

Se je moja tašča predlani tudi zmrdovala nad  mojo "ozimnico".....lani se je že sama pohvalila,da je zamrznila stročji fižol,edino blanširala ga je,kot miška...user posted image

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: zmrznjen stročji fižol
17.7.2011 17:19:00   
TDTP
pol ima pa moja tašča malce čuden okususer posted image !lp

(odgovor članu sami0804)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: zmrznjen stročji fižol
17.7.2011 21:50:32   
Anonimen
mi vedno damo v skrinjo, blansiranega. Narezanega za solato in na male koscke za juho. Leta in leta tko delamo, vedno super. Tasca se moti, kr povej ji user posted image .

(odgovor članu TDTP)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: zmrznjen stročji fižol
17.7.2011 23:16:11   
Spark
Mi lahko prosim po kmečko poveš kako točno blanširati?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: zmrznjen stročji fižol
17.7.2011 23:23:15   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Spark

Mi lahko prosim po kmečko poveš kako točno blanširati?


samo prevrem, ne skuham. Skuha se potem, ko se zmrznjenega vrze v vodo in skuha juha iz njega, npr.

(odgovor članu Spark)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: zmrznjen stročji fižol
18.7.2011 7:43:53   
Hope2
Od kar pomnim smo blanširali in dali v skrinjo. Vložen pa nam ni bil nikoli všeč. Zamrznjenega smo pol skuhali s krompirjem in naredili toplo/hladno solato. Odcediš vodo, mali z vilico pretlačiš, domače olivno olje, kis, sol in strt česen. Mami je tudi skuhala mlečno juho- stročji fižol, kos prekajenega mesa, za otroke hrenovke, na koncu pa dodala kislo smetano. Ali pa čist normlano solato z bučnim oljem, kisom, soljo.
Nam je super zamrznjen, delaš lahk veliko več stvari iz njega, kot iz vloženega

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: zmrznjen stročji fižol
18.7.2011 16:59:57   
Tutan
Nikoli ne blanširam pred zmrzovanjem. Očistim, narežem, zamrznem, potem pa odmrzjenega skuham za solato ali pa ga popražim skupaj z mletim mesom in naredim ven nekakšen zelenjavni golaž. Včasih ga vržem še v riž ali zelenjavno juhco. Vedno odlično user posted image ... Mož ima rad zabeljenega s kislo smetanco in grumpki, tega pa pripravljam samo svežega.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: zmrznjen stročji fižol
18.7.2011 17:52:56   
luka jan
Tudi jaz ga najprej blanširam, nato pa dam v skrinjo. In je odličen, sploh pozimi za kakšno solato ali pa boranjo.

Imam pa en drug problem, skoraj nikoli mi ga nič ne ostane za v skrinjo, vse pojemo prej.user posted image

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: zmrznjen stročji fižol
27.8.2011 15:37:56   
fusia
Meni se tudi zdi, da zamrznjen stročji fižol ni dober. Jaz naredim tako, da dam zamrznjenega v vrelo vodo, počakam da vre kako minuto ali dve nato pa zamenjam vodo in skuham do konca. Malo pomaga da ima boljši okus.

(odgovor članu luka jan)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   [Brisano sporočilo]
27.8.2011 15:53:45   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu fusia)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: zmrznjen stročji fižol
27.8.2011 16:53:03   
mateyka
seveda lahko zmrzneš, saj ga v trgovini tudi dobiš zmrznjenega. mislim pa da je fajn da je blanširan, tako kot npr. korenje, brokoli ali karfijola. samo če Tutan rata skuhat neki užitnega iz neblanširanega zamrznjenega fižola ( user posted image ), potem se po moje tudi tako lahko da not lonec..

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Praznične jedi, nad katerimi bo navdušen v...
photo
Da bodo letošnji prazniki zabavni tudi v kuhinji, boste v članku našli ideje, kako povsem navadne jedi spremenite v praz...
Recepti: Potica na sedem načinov
Preverite sedem receptov za praznično potico nekoliko drugače.




Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?