zmrznjen stročji fižol (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


TDTP -> zmrznjen stročji fižol (17.7.2011 16:58:30)

Pozdravljene! rabila bi vašo pomoč, in sicer: letos sem prvič imela stročji fižol doma na vrtu in naredila sem nekaj solate jo vložila in je zelo dobra! Nekaj pa sem ga dala v skrinjo (cc. 10 kg), zdaj pa mi je tašča rekla, da če ga daš v skrinjo, potem sploh ni več dober, ko ga skuhaš, zato bi še kar naredila vložene solate. zanima me, če je to ok, ali ne? Vesela bom vsakršne informacije! lp




*miska.mcc* -> RE: zmrznjen stročji fižol (17.7.2011 17:00:25)

jaz sem imela zmrznjenega. pa mi je bil čist dober. samo sem ga prej blansirala.

odmrzni ga, pa probaj, ce ti sede.




sami0804 -> RE: zmrznjen stročji fižol (17.7.2011 17:12:19)

Jaz ga že par let redno zamrzujem,pa mi je čisto ok.
Zamrznem ga kar surovega,ga nič ne blanširam-še kaki mesec nazaj smo pojedli zadnjo vrečko iz lanskega pridelka,pa je bil v redu...

Se je moja tašča predlani tudi zmrdovala nad  mojo "ozimnico".....lani se je že sama pohvalila,da je zamrznila stročji fižol,edino blanširala ga je,kot miška...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




TDTP -> RE: zmrznjen stročji fižol (17.7.2011 17:19:00)

pol ima pa moja tašča malce čuden okus[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]!lp




Anonimen -> RE: zmrznjen stročji fižol (17.7.2011 21:50:32)

mi vedno damo v skrinjo, blansiranega. Narezanega za solato in na male koscke za juho. Leta in leta tko delamo, vedno super. Tasca se moti, kr povej ji [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image].




Spark -> RE: zmrznjen stročji fižol (17.7.2011 23:16:11)

Mi lahko prosim po kmečko poveš kako točno blanširati?




Anonimen -> RE: zmrznjen stročji fižol (17.7.2011 23:23:15)

IZVIRNO SPOROČILO: Spark

Mi lahko prosim po kmečko poveš kako točno blanširati?


samo prevrem, ne skuham. Skuha se potem, ko se zmrznjenega vrze v vodo in skuha juha iz njega, npr.




Hope2 -> RE: zmrznjen stročji fižol (18.7.2011 7:43:53)

Od kar pomnim smo blanširali in dali v skrinjo. Vložen pa nam ni bil nikoli všeč. Zamrznjenega smo pol skuhali s krompirjem in naredili toplo/hladno solato. Odcediš vodo, mali z vilico pretlačiš, domače olivno olje, kis, sol in strt česen. Mami je tudi skuhala mlečno juho- stročji fižol, kos prekajenega mesa, za otroke hrenovke, na koncu pa dodala kislo smetano. Ali pa čist normlano solato z bučnim oljem, kisom, soljo.
Nam je super zamrznjen, delaš lahk veliko več stvari iz njega, kot iz vloženega




Tutan -> RE: zmrznjen stročji fižol (18.7.2011 16:59:57)

Nikoli ne blanširam pred zmrzovanjem. Očistim, narežem, zamrznem, potem pa odmrzjenega skuham za solato ali pa ga popražim skupaj z mletim mesom in naredim ven nekakšen zelenjavni golaž. Včasih ga vržem še v riž ali zelenjavno juhco. Vedno odlično [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] ... Mož ima rad zabeljenega s kislo smetanco in grumpki, tega pa pripravljam samo svežega.




luka jan -> RE: zmrznjen stročji fižol (18.7.2011 17:52:56)

Tudi jaz ga najprej blanširam, nato pa dam v skrinjo. In je odličen, sploh pozimi za kakšno solato ali pa boranjo.

Imam pa en drug problem, skoraj nikoli mi ga nič ne ostane za v skrinjo, vse pojemo prej.[sm=smiley1.gif]




fusia -> RE: zmrznjen stročji fižol (27.8.2011 15:37:56)

Meni se tudi zdi, da zamrznjen stročji fižol ni dober. Jaz naredim tako, da dam zamrznjenega v vrelo vodo, počakam da vre kako minuto ali dve nato pa zamenjam vodo in skuham do konca. Malo pomaga da ima boljši okus.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (27.8.2011 15:53:45)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




mateyka -> RE: zmrznjen stročji fižol (27.8.2011 16:53:03)

seveda lahko zmrzneš, saj ga v trgovini tudi dobiš zmrznjenega. mislim pa da je fajn da je blanširan, tako kot npr. korenje, brokoli ali karfijola. samo če Tutan rata skuhat neki užitnega iz neblanširanega zamrznjenega fižola ( [sm=smiley2.gif] ), potem se po moje tudi tako lahko da not lonec..




Stran: [1]