Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: za kaj se uporabljajo... 3.12.2007 17:57:54
|
|
|
|
natasaom
|
jaz te začimbe uporabljam čist povsod..na pico dam pa pelate.origano,sol.vegete pa sploh ne kupujem
|
|
|
|
RE: za kaj se uporabljajo... 3.12.2007 18:00:14
|
|
|
|
želva
|
Lovor-v vse zelenjavne juhe, enolončnice, gobe, zelje, repa, segedin.. Majaron-enolončnice, mesne jedi Zelena, kumina, janež- ne uporabljam origano- jedi iz paradižnika, pizza To je iz moje kuhinje, me pa prav zanima, kje drugi uporabljajo te začimbe
|
|
|
|
RE: za kaj se uporabljajo... 3.12.2007 18:02:40
|
|
|
|
študentka Mici
|
Sej jaz tud nimam pojma, zato pa sprašujem. Vidla sem v tušu nagradno igro za maestro in 1001 cvet. Pač da pošlješ račune in gledam te začimbe in sem neki stvari tud kupila. Potlej pa razmišljam za kaj vse to folk uporablja, da jaz tega sploh ne poznam.
|
|
RE: za kaj se uporabljajo... 3.12.2007 18:03:16
|
|
|
|
študentka Mici
|
Aja, janež jaz uporabljam samo za janeževe upognjence.
|
|
RE: za kaj se uporabljajo... 3.12.2007 18:06:40
|
|
|
|
melanija
|
Lovor: fižolova mineštra, golaži Majaron: pizza, golaži, piščanec, puran - oboje v omaki Zelena: kot gomolj - goveja juha, pa jemo jo samo okisano - njamsi KUmina: repa, zelje mineštra (da ne napenja tolko ), pa v tenstano repo in zelje jo tudi dam Origano: pizza
|
|
|
|
RE: za kaj se uporabljajo... 3.12.2007 18:08:20
|
|
|
|
Anonimen
|
lovor- mesne jedi, juhe, fižolove juhe, enolončnice, zelje, jota,golaž majaron- razne juhe, enolončnice, mesne jedi, ragu, jagnjetina, svinjina, obare,piščančje jedi zelena- podobno kot peteršilj kumina- pržganka, golaž, sladko zelje, ohrovt,svinjska pečenka janež- juhe, kompoti, včasih tudi sladice drobnjak- v juhe, solate, skutin namaz, omake, jajčne jedi origano- pica, paradižnikove omake, jajčevci, paše zraven sira
|
|
|
|
RE: za kaj se uporabljajo... 3.12.2007 18:09:07
|
|
|
|
Anonimen
|
-lovor (segedin, golaž...) -majaron (ga ne uporabljam) -zelena (juhe, mineštre...) -kumina (ne uporabljam) -janež (ne uporabljam) -drobnjak (juhe, razne omake....nasekljaš in daš gor k je že postreženo) -origano (pizza) Jaz uporabljam še: -bazilika (v vse omake, sploh paradižnikove...) -chilli (v pekoče omake in nadeve za tortilje) -paprika sladka (golaž ipd.) -curry (azijske jedi, riž večinoma...) Vegete ne uporabljam, sol minimalno.
|
|
|
|
RE: za kaj se uporabljajo... 3.12.2007 18:11:00
|
|
|
|
študentka Mici
|
Ej punce hvala za nasvete. Ko poskusim vam povem, če je kej bolje... Lp
|
|
RE: za kaj se uporabljajo... 3.12.2007 18:11:29
|
|
|
|
Anonimen
|
Lovor- v golaž, mineštre, zelenjavne juhe,... Zelena- doma jo sestra je kar tako, malo popraženo. A je to začimba? Kumina- solata Drobnjak- na koncu, ko skuhaš juho, ga posuješ mal po vrhu. Njami. Origano- pizza
|
|
|
|
RE: za kaj se uporabljajo... 3.12.2007 18:12:37
|
|
|
|
kajalin*
|
Na vsaki začimbi ti piše zakaj se uporablja,vsak ima svoj okus zato boš s časom tudi ti spoznala katera začimba ti kam paše.
|
|
|
|
RE: za kaj se uporabljajo... 3.12.2007 18:46:29
|
|
|
|
Zamima
|
IZVIRNO SPOROČILO: študentka Mici naslednje začimbe: -lovor (kisla juha, divjačina (golaži)) -majaron -zelena (juhe) -kumina (razne prežganke, svinjsko meso) -janež(podobno kot kumina, samo jaz tega ne uporabljam) - drobnjak (za juho) -origano(za pico)
|
|
RE: za kaj se uporabljajo... 3.12.2007 18:52:19
|
|
|
|
benika
|
-lovor -majaron - za govejo juho, golaž, enolončnice, omake -zelena - za govejo in zelenjavno juho -kumina - za prežganko in zelje -janež - za janeževe upognjence -drobnjak - za potrest po juhi -origano - za pico
|
|
|
|
RE: za kaj se uporabljajo... 3.12.2007 18:57:36
|
|
|
|
Pajaca
|
En mali nasvet. Če kuhaš mediteransko hrano potem ne moreš sfalit če daš not majaron, timijan, origano, baziliko.... pač mediteranske začimbe. Pri kumini pazi, ker ima močan okus Drgač velja tudi bazilika povsod kjer je paradižnik Timijan in gobe lovor v vse juhe, čorbe in golaže zelena pazi ker ima ful močan okus, je pa obvezna v juhi. peteršilj itak gre povsod, lahko ga menjaš z drobnjakom. To dvoje je itak ful uporabno, rečmo narediš pečen krompir in posuješ s drobnjakom ali peteršiljem To je prb k jaz bolj ne kuham, moj ma pa celo paleto začimb v kuhni in pol on to not meče in je čist navdušen nad raznoraznimi začimbami. Pozabila si kupit rožmarin, ki je tud ful uporaben za vse mediteranske zadeve, paše pa ful k mesu na žaru, ali ko daš meso v marinado..... sploh svež je mnjami tko lepo diši.
|
|
|
|
RE: za kaj se uporabljajo... 3.12.2007 19:18:55
|
|
|
|
iva01
|
IZVIRNO SPOROČILO: želva Lovor-v vse zelenjavne juhe, enolončnice, gobe, zelje, repa, segedin.. Majaron-enolončnice, mesne jedi Zelena, kumina, janež- ne uporabljam origano- jedi iz paradižnika, pizza To je iz moje kuhinje, me pa prav zanima, kje drugi uporabljajo te začimbe ..jaz tudtako uporabljam te začimbe drobnjak je odkličen dodatek k juham, zelenjevni in goveji,..jaz ga mam kr zunaj posajenega, paše tudi k solati ki jo naredim z jogurtovim prelivom kumino dodam v solato iz rdeče pese zelena je tud fajn dodatek k juham, prav tako luištrek, jaz dodam kr obe začimbi Origano dodajam velikokrat k testeninam, včasih kr v lonec ko jih kuham, ali v omako Uporabljam še : sveži peteršilj: k pečenim jurškom, v juhe, omake rožmarin za k naravno pečenim zrezkom, v pečici pečenem krompirju, ribam baziliko za k testeninam, pico podobno kot origano Muškatni orešček v riž
|
|
|
|
RE: za kaj se uporabljajo... 3.12.2007 19:47:00
|
|
|
|
študentka Mici
|
In takole ko berem vaše poste sem ugotovila, da polovico stvari sploh ne poznam ali pa jih kuham na drugačne načine. Moram resnično poizkusiti. Saj mogoče mi bo pa všeč. Uporabljam začimbo za pizzo ali za pečen krompir v pečici.
|
|
RE: za kaj se uporabljajo... 3.12.2007 19:57:55
|
|
|
|
mojsoncek
|
IZVIRNO SPOROČILO: študentka Mici naslednje začimbe: -lovor: minestre, jota, segedin, prazeno sladko zelje (tam kjer je fizol, repa ali zelje, ker preprecuje napihovanje) -majaron: meso -zelena: goveja juha, omake, piscancja solata -kumina: prezganka, zelje, slano pecivo -janež: cajcek proti krcem za dojencke ali pri prebavnih tezavah -drobnjak: ne uporabljam -origano: pase povsod kjer je paradiznik, tudi na solato Vegete ne uporabljam, samo sol in poper ter vcasih jusno kocko, pa se nekaj ostalih zacimb.
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcuMarjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?