|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vlečeno testo
4.7.2007 19:56:29   
lolita_0
Danes sem se postopila narediti štrudel z lastnim vlečenim testom, pa je bil trd kot skala. Dala pa sem 400 g moke, en jajc, malo soli, toplo vodo, malo olja in sem zgnetla. Počivalo je eno uro. Kaj sem naredila narobe, da je bilo tako trdo?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vlečeno testo
4.7.2007 20:36:18   
robinzon
V testo, katerega pečem, ne dam nikoli jajca, dam v tistega za kuhane štruklje. Poleg vode še žlico olja in žlico kisa, pa seveda sol in mlačno vodo. Kaj je bilo narobe, ne bi vedela, lahko je bilo premalo tekočine. Meni je testo ponavadi premehko. Počivat ga dam tako, da v plastično vrečko dam za žličko olja in pomencam, da se naolji, potem pa notri testo. Dalj časa počiva, bolj se vleče.  Ni nič narobe, če ga narediš zjutraj in uporabiš popoldne. Počiva naj kar na pultu.

Upam, da ti uspe.

LP

(odgovor članu lolita_0)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: vlečeno testo
4.7.2007 20:42:45   
al1*
Tudi jaz ne dam jajca in ga pustim naoljenega na toplem čimdlje. 

_____________________________

lp


(odgovor članu robinzon)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: vlečeno testo
4.7.2007 20:54:55   
Jessy
Vlečeno testo je samo iz moke, vode, olja in soli. Nekateri dajo tudi kis, vendar ni potreben. Važno je, da ko je testo pripravljeno, da počiva vsaj pol ure predno ga začneš valjati in pozneje še vleči.

Pred časom je pri nas doma delala burek gospa iz Bosne in je za vlečeno testo porabila samo moko, vodo in sol. Ko je dala testo počivat, ga je premazala s kapljico olja in nič drugega. Testo se je tako enkratno vleklo, da nisem mogla verjeti.

_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu al1*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: vlečeno testo
4.7.2007 21:05:13   
pikapolona2
jst pa vedno dam jajco pa moko malo olja sol in kis ....je pa pomembno da ga zelo dolgo in dobro pregneteš (jst ga najprej z mikserjem z unimi spiralastimi metlicami in nato še z roko) in nato res pustiš počivati v plastični vrečki najmanj 2 uri. Je pa tako da mora biti glih prav mokro...to dobiš s prakso grif...jst nikoli ne tehtam sam po očutku noter sipam.....pa vedno uporabim moko za vlečeno testo!
Naslenjič bo bolje...ta desetič bo pa že superuser posted image

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: vlečeno testo
5.7.2007 6:47:52   
Anonimen
Po moje je kriv samo občutek za mere in kako si omesila. Jaz naredim iz moke, ko jo pač imam pri roki (ne kompliciram), včasih dam jajce, včasih ne, se mi pa zdi, da z jajcem pride malo bolj elastično. V toplo vodo dam stopit sol in samo par kapljic alkoholnega kisa. Vodo nato vlivam na moko in mesim, pa še malo olja kapnem not. Pustim stat kar na pultu in ga pokrijem z cunjo, ker v prekmurju nisem videla nobene babice, da bi kake vrečke gor dajaleuser posted image . Pred raztegovanjem testo namažem z stopljeno margarino, počakam kako minutkoin ga vlečem. Testo vedno uspe in nič ne merim in ne kompliciram. Prvič se mi je trgalo in ni bilo lepo elastično, od takrat pa sem že dobila filing in je vedno fajn.

(odgovor članu pikapolona2)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: vlečeno testo
5.7.2007 8:29:14   
Saša27
Jaz sem pa lena in ga kr kupimuser posted image , najraje Pečjakovega

_____________________________

True friends are hard to find, harder to live and impossible to forget!

Having a dream doesn't make you smart. Knowing it wont come true, that does.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Magnezij in železo v nosečnosti
V nosečnosti se poveča potreba po določenih mineralih v telesu in med njimi sta zelo pomembna magnezij in železo. Ali mo...
Kako pripraviti popolno pokovko?
photo
Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?