vlečeno testo (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


lolita_0 -> vlečeno testo (4.7.2007 19:56:29)

Danes sem se postopila narediti štrudel z lastnim vlečenim testom, pa je bil trd kot skala. Dala pa sem 400 g moke, en jajc, malo soli, toplo vodo, malo olja in sem zgnetla. Počivalo je eno uro. Kaj sem naredila narobe, da je bilo tako trdo?




robinzon -> RE: vlečeno testo (4.7.2007 20:36:18)

V testo, katerega pečem, ne dam nikoli jajca, dam v tistega za kuhane štruklje. Poleg vode še žlico olja in žlico kisa, pa seveda sol in mlačno vodo. Kaj je bilo narobe, ne bi vedela, lahko je bilo premalo tekočine. Meni je testo ponavadi premehko. Počivat ga dam tako, da v plastično vrečko dam za žličko olja in pomencam, da se naolji, potem pa notri testo. Dalj časa počiva, bolj se vleče.  Ni nič narobe, če ga narediš zjutraj in uporabiš popoldne. Počiva naj kar na pultu.

Upam, da ti uspe.

LP




al1* -> RE: vlečeno testo (4.7.2007 20:42:45)

Tudi jaz ne dam jajca in ga pustim naoljenega na toplem čimdlje. 




Jessy -> RE: vlečeno testo (4.7.2007 20:54:55)

Vlečeno testo je samo iz moke, vode, olja in soli. Nekateri dajo tudi kis, vendar ni potreben. Važno je, da ko je testo pripravljeno, da počiva vsaj pol ure predno ga začneš valjati in pozneje še vleči.

Pred časom je pri nas doma delala burek gospa iz Bosne in je za vlečeno testo porabila samo moko, vodo in sol. Ko je dala testo počivat, ga je premazala s kapljico olja in nič drugega. Testo se je tako enkratno vleklo, da nisem mogla verjeti.




pikapolona2 -> RE: vlečeno testo (4.7.2007 21:05:13)

jst pa vedno dam jajco pa moko malo olja sol in kis ....je pa pomembno da ga zelo dolgo in dobro pregneteš (jst ga najprej z mikserjem z unimi spiralastimi metlicami in nato še z roko) in nato res pustiš počivati v plastični vrečki najmanj 2 uri. Je pa tako da mora biti glih prav mokro...to dobiš s prakso grif...jst nikoli ne tehtam sam po očutku noter sipam.....pa vedno uporabim moko za vlečeno testo!
Naslenjič bo bolje...ta desetič bo pa že super[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Anonimen -> RE: vlečeno testo (5.7.2007 6:47:52)

Po moje je kriv samo občutek za mere in kako si omesila. Jaz naredim iz moke, ko jo pač imam pri roki (ne kompliciram), včasih dam jajce, včasih ne, se mi pa zdi, da z jajcem pride malo bolj elastično. V toplo vodo dam stopit sol in samo par kapljic alkoholnega kisa. Vodo nato vlivam na moko in mesim, pa še malo olja kapnem not. Pustim stat kar na pultu in ga pokrijem z cunjo, ker v prekmurju nisem videla nobene babice, da bi kake vrečke gor dajale[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Pred raztegovanjem testo namažem z stopljeno margarino, počakam kako minutkoin ga vlečem. Testo vedno uspe in nič ne merim in ne kompliciram. Prvič se mi je trgalo in ni bilo lepo elastično, od takrat pa sem že dobila filing in je vedno fajn.




Saša27 -> RE: vlečeno testo (5.7.2007 8:29:14)

Jaz sem pa lena in ga kr kupim[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], najraje Pečjakovega




Stran: [1]