Azzurra
|
Pri nas gre dobro miljonska juha: korenje naribaš na drobno in ga dušiš na maslu (10 min), posoliš in dodaš vročo vodo, pustiš da zavre in da se kuha kakih 5-10 minut, nato vsuješ nekaj žlic pšeničnega zdroba in kuhaš še 10 min. Na koncu lahko v to juho ubiješ tudi jajce. Naši otroci imajo radi to juho. Jaz imam na splošno ful rada korenje na vse možne načine in ga jem v solati tako surovega kot kuhanega na pari (naribanega+olivno olje+limonin sok), pečem gra poleg krompirja, kuham ga kot prikuho z grahom, dajem ga v različne mešane in sestavljene solate (različne sezonske+korenje / francoska ali ruska solata / fižolova+korenje na trakce, ameriška solata z zeljem, korenjem in hrenom), jemo ga kar tako, samo olupljenega, ko se odpravimo na sprehod in ga grizemo kar spotoma, kuham ga z rižem kot neke vrste rižoto (na olivnem olju popražim naribano korenje in parboiled riž, nato zalijem z ustrezno količino vrele vode ali domače juhe), dajem ga v zelenjavne mineštre, sem ga že pekla tudi kot zavitek (vlečeno testo, nadev iz tenstanega kislega zelja in naribanega korenja, ta zavitek jaz naredim pikanten - dodam čili/kajenski poper/poper), to sem postregla gostom zraven kozarca piva in je zmanjkalo prej zavitka kot ostalih zadev, so zelo pohvalili, predvsem moški . Mislim, da lahko korenje tudi poljubno narežeš, blanširaš in zamrzneš.
|