višek korenčka (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


J.L. -> višek korenčka (16.12.2010 20:06:59)

v hladilniku se mi valja precej korenja, pa nimam idej, kaj naj naredim z njim... predlogi za dobro kosilo...




bubu_bibi -> RE: višek korenčka (16.12.2010 20:08:43)

Za po kosilu - korenčkova torta. Za kosilo - korenčkova (kremna) juha?




J.L. -> RE: višek korenčka (16.12.2010 20:12:54)

IZVIRNO SPOROČILO: bubu_bibi

Za po kosilu - korenčkova torta. Za kosilo - korenčkova (kremna) juha?
na juho sem pomislila že sama, samo bi nekaj novega sprobavala... torta hmmm te obožujem, samo korenčkova? nevem no, vem da obstaja, samo jaz sem bolj za sladkiš pri sladicah:)




bubu_bibi -> RE: višek korenčka (16.12.2010 20:18:10)

Potem pa še kot priloga h kosilu (ala solata): naribaš korenje, jabolko, malo pocukraš (odvisno, kakšen okus imaš), poliješ z limoninim sokom, lahko dodaš malo rozin, zmešaš - in... njamsi

Aja, lahko daš še par kapljic olja, ampak res samo par kapljic.




tecnobica -> RE: višek korenčka (16.12.2010 20:21:59)

Tudi korenčkove piškote se da speči, pa jih imaš potem za dlje časa.




country -> RE: višek korenčka (16.12.2010 20:47:51)

Korenje skuhaš, dodaš kuhan grah, podušiš na maslu z žličko gorčice in začimbami po želji (sol, poper, timijan).
Uporabiš kot prilogo recimo k zrezkom, lahko pa narediš omako (priliješ smetano ali zaliješ s podmetom ali kaj svojega) in preliješ čez testenine, njoke...
Lahko ga naribaš na slicer (na rezinice), spražiš na poru in uporabiš kot vmesen nadev pri musaki ali lazanji.




mateyka -> RE: višek korenčka (16.12.2010 20:52:20)

ostrgaj korenje in nareži na 3-4 cm velike kose/kocke. naoljeno in osoljeno korenje peči skupaj s kosi krompirja in rezinami čebule v pokriti posodi v pečici 1 uro do uro in pol.
[image]http://2.bp.blogspot.com/_pX4mCNl03oo/TFuG7irKbsI/AAAAAAAAA6U/5n7nqo7pXJg/s1600/Baked+carrot+fries+dish.JPG[/image]
[image]http://4.bp.blogspot.com/_HnZJz1KEAXM/TOAqHr4xkJI/AAAAAAAAKm0/wO5ovgKz994/s1600/roasted+sweet+potato+and+carrot+soup3.jpg[/image]
[image]http://img.foodnetwork.com/FOOD/2003/04/11/ei1a05_roasted_potatoes_lg.jpg[/image]
[image]http://www.seriouseats.com/recipes/images/20101202-dt-roasted-chicken-bread-with-carrots-and-parsnips.jpg[/image]
meni je to super dobro - korenje je sladko in se kar topi v ustih [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] daš ga pa lahko ful - tok kolikor bi dala za korenjevo juho - kilo do kilo in pol.
hladnega se da tudi kot solatno pripravit
[image]http://4.bp.blogspot.com/_E4DVw1QDgMU/SbqYv2SkjCI/AAAAAAAAAuk/V0SnH5JEZ4o/s800/IMG_2379.JPG[/image]




Gina -> RE: višek korenčka (16.12.2010 21:10:19)

Lahko narediš korenček kot prilogo. Prepražiš čebulo, dodaš na koleščke narezan korenček in to še malo pražiš oz kasneje duđšiš do mehkega. Če čreveč povre, dodaš čisto malo vode. Začiniš s soljo in peteršiljem ali s soljo in koprom. NJamsi.

To zadevo daš komot tudi po paketkih zmrznit, pa kadar nimaš časa za ne vem kakšno kosilo delat to odtajaš in dodaš k popečenim koščkom piščanca in na koncu zaliješ s paradižnikovo mezgo, ter začiniš po svoje, pa imaš omako za špagete.




pelin -> RE: višek korenčka (16.12.2010 21:48:33)

Mateyka, tole tudi mi večkrat jemo...mi je najbolj všeč, ko postane pečen korenček tako fino sladkast in gre super k pečenemu mesu....
Včasih naredim k kakšnim zrezkom v omaki tudi trio pire, ko posebej skuham krompir, korenje in grah. Vsakega zase zmečkam in na krožnik naložim v obliki treh kupčkov....pri tem gre tudi veliko korenja...
Ali pa preprosta šara, kot tej jedi rečemo pri nas...skupaj v enem loncu skuhaš na večje kose narezan krompir, kolerabo, gomolj zelene, belo in rdeče korenje...Skuhano odcediš, streseš v skledo in potreseš s prepraženimi drobtinicami....postrežem ponavadi k pečenim sv. rebercam ali piščančjim krilcem...

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] o , sem šele sedaj videla, da tudi ti poješ hvalnice temu sladkemu korenju iz pečice...




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (16.12.2010 21:52:32)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




kristinaj -> RE: višek korenčka (17.12.2010 10:31:03)

naribaš in ponudiš kot solato... jaz ga samo z balzamičnim kisom pošpricam in je nared...




Freya88 -> RE: višek korenčka (17.12.2010 19:29:11)

Js recimo lazanje nikol ne delam brez korenja... in sicer recimo 1kg mletega mesa + 1kg naribanega korencka... ostale sestavine in to je to... njami:)




Petraa -> RE: višek korenčka (17.12.2010 20:10:44)

Mi pa doma obožujemo korenčkovo omako. paše skoraj k vsakemu meso,krompirju...




marta82 -> RE: višek korenčka (19.12.2010 14:21:21)

Midva s sinom imava rada korenje v pire krompirju.




Azzurra -> RE: višek korenčka (19.12.2010 14:55:00)

Pri nas gre dobro miljonska juha: korenje naribaš na drobno in ga dušiš na maslu (10 min), posoliš in dodaš vročo vodo, pustiš da zavre in da se kuha kakih 5-10 minut, nato vsuješ nekaj žlic pšeničnega zdroba in kuhaš še 10 min. Na koncu lahko v to juho ubiješ tudi jajce. Naši otroci imajo radi to juho.

Jaz imam na splošno ful rada korenje na vse možne načine in ga jem v solati tako surovega kot kuhanega na pari (naribanega+olivno olje+limonin sok), pečem gra poleg krompirja, kuham ga kot prikuho z grahom, dajem ga v različne mešane in sestavljene solate (različne sezonske+korenje / francoska ali ruska solata / fižolova+korenje na trakce, ameriška solata z zeljem, korenjem in hrenom), jemo ga kar tako, samo olupljenega, ko se odpravimo na sprehod in ga grizemo kar spotoma, kuham ga z rižem kot neke vrste rižoto (na olivnem olju popražim naribano korenje in parboiled riž, nato zalijem z ustrezno količino vrele vode ali domače juhe), dajem ga v zelenjavne mineštre, sem ga že pekla tudi kot zavitek (vlečeno testo, nadev iz tenstanega kislega zelja in naribanega korenja, ta zavitek jaz naredim pikanten - dodam čili/kajenski poper/poper), to sem postregla gostom zraven kozarca piva in je zmanjkalo prej zavitka kot ostalih zadev, so zelo pohvalili, predvsem moški [sm=jezicek.gif].
Mislim, da lahko korenje tudi poljubno narežeš, blanširaš in zamrzneš.




Stran: [1]