Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati? Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.
Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Danes imam namen naredit za kosilo morskega lista.Imam zamrznjene fileje,ki sem jiih včeraj kupila v trgovini.Se že odtajajo. Prosim vas zza nasvet kako ga ve naredite in kaj paše zravn(priloga).??
Hvala!!
< Sporočilo je popravil Sibil RR -- 6.4.2008 10:12:51 >
Odvisno, kako ga boš pripravila. Če ga boš spekla v ponvi, je dovolj kakšna kormpirjeva solata. Če pa ga boš delala v pečici, pa lahko skuhaš riž..pa kakšno zeleno solato.
_____________________________
"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa". R. Tagore
OJ, oj, ti nič ne komplicirej, speci ga na olivnem olju v pečici, zraven naloži krompir in zelenjavo, da se vse peče v eni posodi. Zraven paše regrat, če ga imaš. Rajš pejt ven ob takem vremenu; kuhanje pa na hitro. Pa dober tek in uživajte nedeljo....
Sicer je ze malo pozno za odgovor, ampak morda ti pride pa kdaj drugic prav:
MORSKI LIST Z GOBJO OMAKO
sestavine: 4 morski listi, vsak po 30 dag gobja omaka: 25 šampinjonov 6 dag masla 1 žlica limoninega soka 1 žlička moke sol poper noževa konica pekoče paprike
priprava: Morske liste oplaknemo, jim odstranimo drob in po možnosti tudi črno kožo. Ribe nato malo osolimo in narahlo povaljamo v moki. V ponvi segrejemo 1 žlico masla in 1 žlico olja, na maščobo položimo liste in jih kar živahno pečemo na vsaki strani 6-7 minut. Damo na krožnike in prilijemo gobjo omako, ki se zelo poda k morskemu listu.
Gobja omaka Na grobo nasekljane gobe damo v kozico na 40 dag masla. Prilijemo limonin sok in pražimo, da se gobice osušijo. Potresemo z žličko moke, spet malo popražimo, prilijemo 2 dl juhe, osolimo in popopramo ter kuhamo še 5 ali 6 minut. Na koncu primešamo 2 dag masla in ščepec pekoče paprike.
MORSKI LIST PO MLINARSKO
sestavine: 4 morski listi, vsak po 25-30 dag malo mleka sol moka 4 dag masla limonovo maslo: 4 dag masla sok 1 limone peteršilj ali kapre
priprava: Morske liste oplaknemo, jim odstranimo drob in tudi črno kožo, kot je prikazano. Ribe nato položimo v krožnik z mlekom in pustimo 5 minut. Odcedimo, malo osolimo in jih narahlo povaljamo v moki. V ponvi segrejemo maslo, položimo liste in jih kar živahno pečemo na vsaki strani 6-7 minut. Odcedimo in položimo na ogret ovalen krožnik. Prelijemo z limonovim maslom. Limonovo maslo V kozičko damo maslo in limono. Držimo na vroči plošči, da se maslo zbistri. Dodamo nasekljan peteršilj ali kapre. Po tem receptu lahko pripravimo tudi orade, brancine, kovača in druge bele ribe.
Drugace pa zraven ribe ponavadi naredim ali kuhan ali pecen krompir v kosih.
_____________________________
Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)