mojsoncek -> RE: NASVET-PROSIM!! (7.4.2008 8:53:16)
|
Sicer je ze malo pozno za odgovor, ampak morda ti pride pa kdaj drugic prav: MORSKI LIST Z GOBJO OMAKO sestavine: 4 morski listi, vsak po 30 dag gobja omaka: 25 šampinjonov 6 dag masla 1 žlica limoninega soka 1 žlička moke sol poper noževa konica pekoče paprike priprava: Morske liste oplaknemo, jim odstranimo drob in po možnosti tudi črno kožo. Ribe nato malo osolimo in narahlo povaljamo v moki. V ponvi segrejemo 1 žlico masla in 1 žlico olja, na maščobo položimo liste in jih kar živahno pečemo na vsaki strani 6-7 minut. Damo na krožnike in prilijemo gobjo omako, ki se zelo poda k morskemu listu. Gobja omaka Na grobo nasekljane gobe damo v kozico na 40 dag masla. Prilijemo limonin sok in pražimo, da se gobice osušijo. Potresemo z žličko moke, spet malo popražimo, prilijemo 2 dl juhe, osolimo in popopramo ter kuhamo še 5 ali 6 minut. Na koncu primešamo 2 dag masla in ščepec pekoče paprike. MORSKI LIST PO MLINARSKO sestavine: 4 morski listi, vsak po 25-30 dag malo mleka sol moka 4 dag masla limonovo maslo: 4 dag masla sok 1 limone peteršilj ali kapre priprava: Morske liste oplaknemo, jim odstranimo drob in tudi črno kožo, kot je prikazano. Ribe nato položimo v krožnik z mlekom in pustimo 5 minut. Odcedimo, malo osolimo in jih narahlo povaljamo v moki. V ponvi segrejemo maslo, položimo liste in jih kar živahno pečemo na vsaki strani 6-7 minut. Odcedimo in položimo na ogret ovalen krožnik. Prelijemo z limonovim maslom. Limonovo maslo V kozičko damo maslo in limono. Držimo na vroči plošči, da se maslo zbistri. Dodamo nasekljan peteršilj ali kapre. Po tem receptu lahko pripravimo tudi orade, brancine, kovača in druge bele ribe. Drugace pa zraven ribe ponavadi naredim ali kuhan ali pecen krompir v kosih.
|
|
|
|