Morski list-nasvet prosim (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


vesel -> Morski list-nasvet prosim (6.4.2008 8:39:45)

Danes imam namen naredit za kosilo morskega lista.Imam zamrznjene fileje,ki sem jiih včeraj kupila v trgovini.Se že odtajajo.
Prosim vas zza nasvet kako ga ve naredite in kaj paše zravn(priloga).??

Hvala!!




*alja* -> RE: NASVET-PROSIM!! (6.4.2008 8:52:14)

Jas bi za prilogo naredila mlat krompir popečen na margarini s petršiljem in mešano solato.

Morski list je pa ful dober pečen na žaru.




Marogica -> RE: NASVET-PROSIM!! (6.4.2008 8:57:41)

Odvisno, kako ga boš pripravila. Če ga boš spekla v ponvi, je dovolj kakšna kormpirjeva solata. Če pa ga boš delala v pečici, pa lahko skuhaš riž..pa kakšno zeleno solato.




Nacka -> RE: NASVET-PROSIM!! (6.4.2008 9:01:59)

OJ, oj,
ti nič ne komplicirej, speci ga na olivnem olju v pečici, zraven naloži krompir in zelenjavo, da se vse peče v eni posodi. Zraven paše regrat, če ga imaš. Rajš pejt ven ob takem vremenu; kuhanje pa na hitro. Pa dober tek in uživajte nedeljo....




TRIŠ -> RE: NASVET-PROSIM!! (6.4.2008 9:07:45)

 Pojdi na stran kulinarika in tam imaš receptov na 101 način[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




vesel -> RE: NASVET-PROSIM!! (6.4.2008 9:13:16)

Hvala Nacka-mi je tvoj predlog kar všeč!




vesel -> RE: NASVET-PROSIM!! (6.4.2008 13:25:47)

HVALA Sibil RR za popravek.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




mojsoncek -> RE: NASVET-PROSIM!! (7.4.2008 8:53:16)

Sicer je ze malo pozno za odgovor, ampak morda ti pride pa kdaj drugic prav:

MORSKI LIST Z GOBJO OMAKO

sestavine:
4 morski listi, vsak po 30 dag
gobja omaka:
25 šampinjonov
6 dag masla
1 žlica limoninega soka
1 žlička moke
sol
poper
noževa konica pekoče paprike

priprava:
Morske liste oplaknemo, jim odstranimo drob in po možnosti tudi črno kožo. Ribe nato malo osolimo in narahlo povaljamo v moki.
V ponvi segrejemo 1 žlico masla in 1 žlico olja, na maščobo položimo liste in jih kar živahno pečemo na vsaki strani 6-7 minut. Damo na krožnike in prilijemo gobjo omako, ki se zelo poda k morskemu listu.

Gobja omaka
Na grobo nasekljane gobe damo v kozico na 40 dag masla. Prilijemo limonin sok in pražimo, da se gobice osušijo. Potresemo z žličko moke, spet malo popražimo, prilijemo 2 dl juhe, osolimo in popopramo ter kuhamo še 5 ali 6 minut. Na koncu primešamo 2 dag masla in ščepec pekoče paprike.

MORSKI LIST PO MLINARSKO

sestavine:
4 morski listi, vsak po 25-30 dag
malo mleka
sol
moka
4 dag masla
limonovo maslo:
4 dag masla
sok 1 limone
peteršilj ali kapre

priprava:
Morske liste oplaknemo, jim odstranimo drob in tudi črno kožo, kot je prikazano.
Ribe nato položimo v krožnik z mlekom in pustimo 5 minut. Odcedimo, malo osolimo in jih narahlo povaljamo v moki.
V ponvi segrejemo maslo, položimo liste in jih kar živahno pečemo na vsaki strani 6-7 minut. Odcedimo in položimo na ogret ovalen krožnik. Prelijemo z limonovim maslom.
Limonovo maslo
V kozičko damo maslo in limono. Držimo na vroči plošči, da se maslo zbistri. Dodamo nasekljan peteršilj ali kapre.
Po tem receptu lahko pripravimo tudi orade, brancine, kovača in druge bele ribe.

Drugace pa zraven ribe ponavadi naredim ali kuhan ali pecen krompir v kosih.





Stran: [1]