|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  117 118 [119] 120 121   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijčice 08
4.1.2008 16:29:25   
Anonimen
jooj zdaj me je pa groza... jaz pa se že tri mesece bašem z jetrnimi paštetami. sploh nisem vedla, da če so industrijske je tut lahko okužba. niti ene več ne pojem   

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2951
4.1.2008 16:39:06   
Anonimen
Ne, ne, nisem vas hotela prestrašit, samo boljše pa je, da izveste kot sploh ne. Še vedno lahko zdaj nehaš to jest in boš naslednjih 6 mesecev vedela, da nisi naredila nič narobe. Saj da bi se ravno zdaj okužila, je majhna verjetnost, samo hudič vedno obstaja.
V nosečnosti nas bodo vsega skup 3x preverjali glede tokse, v vsakem trimesečju enkrat. In to samo tiste, ki je še nismo prebolele, ostale pa samo v prvem, potem pa več ne.

Danes mi je vzela pa samo kri iz prsta zaradi hemoglobina v krvi in je bilo tudi vse OK.

anonimna user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2952
4.1.2008 17:26:12   
lex
anonimna super za tako lep pregleduser posted image

no jaz vas nisem hotela prestrašit. ampak poznam punco, ki ji je otrok po porodu umrl ker je bil okužen z tokso, mami je pa biftek jedla. No pa termično premalo obdelanih mesninah in jajcih, mleku (tukaj je navadno ki ga je obvezno prekuhat, ne pa alpsko) je nevarnost salmonele, ki pa je GROZNA in si ne znam predstavljat kaj bi bilo, če bi jo dobila med noečnostjo

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2953
4.1.2008 18:50:31   
brucella
Toksa je resna stvar. Hudo je, če povzroči smrt novorojenčka, vendar je lahko še huje. Slišala sem za  dojenčke brez danke, črevesja, z luknjo nasred hrbta. Lahko povzroči res prave grozote. Jaz se pri prvem tudi nisem sekirala in sem papala vse od suhomesnatih proizvodov, paštetk...Potem pa sem zvedela za te stvari in se sedaj fuuulll čuvam, še posebej se izogibam mačk.

To sem našla na mamini čvekalnici:
Manj pogosto vendar pa hujšo bolezen ali splav povzroča infekcija nosečnice ali njenega ploda. Govorimo o prirojeni ali kongenitalni toksoplazmozi. Do nje pride samo tedaj, če se ženska prvič okuži med nosečnostjo in toksoplazme po njenem krvnem obtoku dosežejo in inficitajo plod. Toksoplazme povzročajo poškodbe predvsem na očeh in možganih ploda. Pogostnost prenosa parazitov oz. infekcija ploda se proti koncu nosečnosti veča, resnost bolezni pa se proti koncu nosečnosti manjša. Plodu ženske, ki se je okužila s tem parazitom že pred zanositvijo, tako da je okužba povzročila v njenem organizmu tvorbo zaščitnih protiteles, paraziti niso nevarni. Prav tako ženska, ki je že rodila otroka s kongenitalno toksoplazmozo, rodi naslednjega otroka zdravega. Izjemoma se kongenitalna toksoplazmoza pojavi pri otroku matere s kronično oz. latentno toksoplazmozo.
Pri novorojenčku se lahko pokažejo bolezenski znaki kot so hepatomegalija, splenomegalija, pnevmonija, izpuščaji, anemija, zlatenica in krči. Ciste očesne toksoplzmoze kongenitalnega izvora lahko mirujejo v mrežnici več let, morda tudi vse življenje brez kliničnih znakov, lahko pa pride pri njih do ponavljanj toksoplazmoze.
V Sloveniji pregledujejo vse nosečnice na toksoplazmozo trikrat v nosečnosti in sicer v prvem, drugem in tretjem trimesečju nosečnosti. S takoj začetim zdravljenjem odkrite prve okužbe lahko preprečimo prenos parazitov na plod. Če pri ženski ugotovimo protitelesa proti toksoplazmam že pred nosečnostjo, potem je med nosečnostjo vsako preiskovanje odveč. Če pa je nosečnica prvič pregledana med nosečnostjo in je test pozitiven, je potrebna še druga serološka preiskava po dveh do treh tednih po prvem pregledu. Če se pojavi povečanje vrednosti titra, to kaže na svežo okužbo, če pa ostane vrednost enaka, je okužba stara in ne nevarna.
Okužbo plodu ugotavljamo s posredno ali neposredno preiskavo kužnine, ki jo dobimo z amniocentezo ali kordocentezo. Pregledujemo lahko tudi tkivo posteljice ter kri novorojenčka.
Pri imunsko oslabljenih bolnikih s serološkimi testi težko postavimo diagnozo, saj včasih tudi nizki titri oz. vrednosti protiteles ne izključujejo akutne toksoplazme. Diagnoza pri teh bolnikih temelji na neposrednem ugotavljanju zajedavcev v kužnini. Poslužujemo se mikroskopskega pregleda obarvanih ali neobarvanih preparatov, gojenja ali metode z verižno reakcijo polimeraze (PCR-metode).
Znakov za toksoplazmo ponavadi ni, lahko se pojavi vročina (v redkih primerih)

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 2954
4.1.2008 18:57:32   
kenya
Živjo user posted image ,

Lepo je brat lepe novičke s pregledov NS. Tud jaz sem jo imela danes pri Pušenjaku. Živčki so kar ornk delal, ampak ko je g. prižgal monitor in sem zagledala kako bije  user posted image  sem bla v user posted image . Nuhalno mi je nameru 1,3 in izračunal tveganje 1:2123, ki je glede na mojo starost o.k. Amkak točen rezultat bo, ko bodo upoštevali še kri za DHT. Potem sem končno povedala v službi. Zdej bo lažje delat, ker mi pa res ne bo treba čist vsakega pacienta več dvigovat. Pa še dost mam prihranjenega dopusta, tako da bom lahko kar kmalu šla user posted image .

Ko se že pogovarjate o toksoplazmozi. Meni so v 1. user posted image ugotovili, da sem jo že imela, tako da mi zdej ni blo treba dati krvi user posted image in se mi ni treba pazit. Moja sostanovalka v porodnišnici je dobila tokso v zadnjem trimesečju. Ko je rodila, je mala dobila antibiotik, vendar je bilo z njo vse o.k.
Tud men se luštajo paštete, sam sem neki brala, da jetra niso ravno priporočljiva, zaradaveliko vitamina A. Ampak sej pojma nimam, kaj vse je tam notri namešano.
A mi pove katera lahko kako je s siri. Vem, da ne smejo biti tisti s plesnijo, kaj pa parmezan pa mozzarela? Ker tega bi pa na kg pojedla?

Aja, pa še za seznamček, PDP je malo prestavljen 13.7.2008

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 2955
4.1.2008 19:08:42   
maja24
Anonimna ja supr za tako dobr rezultatuser posted image user posted image user posted image

Punce zej me pa že mal panika grabi zaradi tokse,a mislte da bi me G poklicala koj ka bi dobla izvide če bi bli slabi al bi čakala do nasledenga pregleda?Ma prou groza me je naslednga petka.

(odgovor članu kenya)
Neposredna povezava do sporočila: 2956
4.1.2008 19:09:35   
maja24
Kenja tudi tebi čestitke za tako dobr rezultatuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu maja24)
Neposredna povezava do sporočila: 2957
4.1.2008 19:13:37   
brucella
No, nisem hotela nobene prestrašit. Ni se potrebno zdaj bati mačk, nepredelanega mesa in sveže zelenjave kot hudič križa. To bakterijo lahko staknete kjerkoli, tako da mora imeti človek veliko smolo, da se okuži ravno med nosečnostjo.

(odgovor članu kenya)
Neposredna povezava do sporočila: 2958
4.1.2008 19:14:47   
Anonimen
O, super, kenya, da si tudi ti dobro opravila. Ampak zdaj tudi ti več nimaš PDP na moj RD, ne? Pa menda imaš tudi ti RD 15.7.? Obema so menjali PDP, jaz imam zdaj 17.7.user posted image
Glede sirov mislim, da sem prebrala, da se moramo izogibat sirov kot so brie, camembert, gorgonzola, sveži siri, mislim, da mozzarella ni bila vključena, glede parmezana pa nisem sigurna.

Jaz teh pogovorov in izmenjave mnenj o toksi in ostalih slabih stvareh, ki se nam lahko zgodijo, ne jemljem kot nič slabega, pač pa menim, da je ozaveščanje nosečnic o vsem nevarnostih, ki nam grozijo, zelo pametno. Pač to vse spada zraven in če se malo pomenimo o tem in vsaka nekaj pove, se vsaka tudi nekaj novega nauči. A ne?user posted image

anonimna user posted image  13t/4d

(odgovor članu kenya)
  Neposredna povezava do sporočila: 2959
4.1.2008 19:21:25   
Muklla
Pozdravljene! Berem vas skoz, pišem pa bolj malo. Jah, komi se prebijem med besedami, da sem vsaj malo na tekočem, pa otrujenost me daje. Slabost me pa počasi zapušča, tu pa tam, pa še mal nagaja.

Lunica, skoz te berem in sem full vesela, da je vse OK. Znanka je mela na nuhalni rezultat 1:2, pa je pol blo tut vse OK. Sam, da je vredu, to je važno!

Kr mal vam zavidam, ker vas je že tolk bilo na nuhalni. Jaz jo imam 17. pri Strahovi in že komi čakam, mal me je pa tudi strah, če je vse OK. Vam bom sporočila.
Zadnji teden me neki ščipa v maternici - dete očitno raste, matica se pa posledično debeli. Jutri grem v nabavo za cuncami, ker samo ene hlače še zaprem in to čisto na ck. Sem v 11. ednu in se nisem še nič zredila, sam buši pa postaja okrogel. Le zakaj?user posted image

Imejte se lepo! Pazite nase in na pikice!

(odgovor članu brucella)
Neposredna povezava do sporočila: 2960
4.1.2008 19:31:30   
karamela6
Najprej čestitke vsem, ki ste dobro prestale pregled NS. user posted image

Naj povem, da ste tudi mene malo prestrašile. Ne pretaknem se več omenjenih reči. Pri pršutu in zašinku mi niti na pamet ni padlo, da nista toplotno obdelana. Sploh nisem razmišljala. Sem pa v drugm mesecu pojedla par paštet, potem se mi pa niso več luštale. Torej, vsega, kar ne bi smela oz. je tvegano sem do zdaj pojedla v majhnih količinah, basala se ravno nisem z njimi. Resnično upam, da to ni škodilo moji ljubi pikici. No, v torek imam 2. pregled, kjer mi bodo prvič pregledali kri, pa bomo videli, kako stojijo stvari.
Aja, pa še to sem slišala, ko smo ravno pri prepovedani hrani: orehov in ajdovih žgancov (ne vem, če tudi kruha) naj ne bi jedle. To mi je reklo že kar nekaj mamic, zato nisem zadeve zanemarila. Bom pa o vsem tem podrobno povprašala G v torek.
Pridne bodite in pazite nase in na svoje pikice!
Lep večer še naprej.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2961
4.1.2008 19:31:40   
maja24
A mislte da bo kej narobe k sm jedla doma njoke v smetanovi omaki z gorgonzolo. Men je G rekla sam glede surovega mesa da ga nesmem jest za druge stvari pa da lahko,sm se pa jest tut pregrešla s pršutom pa z ogrsko salamo+ostale suhe salame,pa še z gorgonzola ma me je kr groza.

(odgovor članu Muklla)
Neposredna povezava do sporočila: 2962
4.1.2008 19:45:30   
Katharina
ojla tud js sem se spraševla podobno: a bi me poklicali takoj, ko bi dobili izvide ali bi čakali en mesec?? js MISLIM, da izvide pregleda takoj, ko ji jih dostavijo in če je kej narobe, temu primerno urgira: če je OK pa pusti stvar stat do naslednjega pregleda. Vsaj tko se tolažm.
Naslednji četrtek mam NS in morm rečt, da me ni popolnoma nič skrbelo, dokler nisem prejle začela prebirat postov ... Ne bit tko črnoglede! Vse bo OK in super in sploh krasno ... Keep it positive!

(odgovor članu maja24)
Neposredna povezava do sporočila: 2963
4.1.2008 19:54:51   
maja24
Ja poklicat me nebi mogla,razn če bi mi poslala po pošti al pa če je tok počena da bi počakala do naslednga pregleda,ma sej nikol ne veš.

(odgovor članu Katharina)
Neposredna povezava do sporočila: 2964
4.1.2008 19:55:07   
Tinky
Mene so za tokso poklicali po 13. dneh in mi sporočili, da moram naslednji dan dat spet kri.

Teo 10.7.2008
Maja 27.7.2010

(odgovor članu Katharina)
Neposredna povezava do sporočila: 2965
4.1.2008 20:24:39   
kenya
Anonimna, ja točno tko, tud jest mam RD 15.7., zdej mi je dal pa PDP prej. Ampak nikol ne veš, bom probala noge skup držat še 2 dni user posted image pri tebi pa mogoče mal pohiti, pa bo 15. To bi blo nekaj, a ne?user posted image user posted image

Maja24, po moje, če je toplotno obdelano se tko uničijo tiste plesni. Poleg tega je to tko industrijska plesen, se pravi že nekaj predelano. Mislim, da ne bo nič škodovalo.

Če je toksa pozitivna te takoj pokličejo, sam kaj ko preden oni dobijo rezultate traja 14 dni (vsaj pri nas).

(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 2966
4.1.2008 20:28:30   
lex
karamela za orehe in ajdove žgance prvič slišim. Ni jih pa priporočljivo jest ko dojiš. Zdaj se najejte zelenjave in sadja, ker pol boste samo kuhano zelenjavo in sadje jedla. Da jih ne bo šraufalo!

(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 2967
4.1.2008 20:29:36   
Anonimen
Seveda da bo vse OK z nami vsemi. Nič panike. Maja, glede te omake mislim, da ne bi smelo biti težav, saj si gorgonzolo prekuhala, tak da si uničila vse bakterije v njej, če bi notri slučajno bile. Nič se ne sekiraj!user posted image

Meni je kri vzela na prvem pregledu 4.12 in na mojem izvidu za tokso je datum 5.12., tak da je g. dobil izvid sigurno že 6.12. in zagotovo bi me poklical, če bi bil pozitiven, nihče ne bi čakal en mesec, sigurno ne. Al pa bi poslali nujen telegram ali pošto.

Pupike, ne bit toliko v skrbeh, ok? user posted image

Jaz sem zdaj pojedla en sendvič, prej pa čokoladne kosmiče v mleku. Dost mam za danes, mogoče potem pade še kakšna pomaranča. Te pa sedaj naravnost obožujem. Kaj pa imate ve za tisto mega super stvar, ki vam je v tem obdobju najljubša in kaj se vam je zagabilo? Meni je najljubša pomaranča in vse, kar je kislo (zelje, vložena paprika, kumarice, gobice)user posted image , najbolj zagabil pa se mi je kapucino (kave nisem nikoli pila) in čokolada. Bljak, na splošno mi sladko ne paše.

(odgovor članu Tinky)
  Neposredna povezava do sporočila: 2968
4.1.2008 20:30:25   
brucella
Nikar se bat, bodite optimistične! Jejte kar vam paše, kar se vam zlušta, saj nosečnost ni bolezen, je nekaj najlepšega, kar se vam lahko zgodi v življenju. No, ni treba pretiravati. Itak se boste morale marsikateri hrani odreči po porodu, ko boste dojile, da ne bo vaše user posted image ščipalo.

Ne se sekirat in obremenjevati, s tem škodite user posted image . Pa lepo se imejte!

(odgovor članu Tinky)
Neposredna povezava do sporočila: 2969
4.1.2008 20:35:10   
brucella
Aja, orehi v nosečnosti povzročajo zgago, zato se jim je pametno izogibati. Sicer pa vsak posameznik ve zase, kaj mu paše. Tako, da če te ne peče zgaga po njih, kar navali.
Za ajdove žgance pa še nisem slišala, da bi bili na listi prepovedanih.

(odgovor članu brucella)
Neposredna povezava do sporočila: 2970
4.1.2008 20:35:46   
lex
meni diši pa vsa hranauser posted image  in posledično bodo spet kile gor lezle ko noreuser posted image

(odgovor članu brucella)
Neposredna povezava do sporočila: 2971
4.1.2008 20:41:14   
Anonimen
Ej, lex, nič se ne sekiraj, ti imaš neko fajn dieto, s katero si ful shujšala. Te že imam v mislih tam enkrat jeseni, da mi jo boš dala, da jo sprobam, ker bom tudi jaz imela odveč za skinit. user posted image  Zdaj sem se sicer zredila samo še pol kile, samo to je bilo verjetno zaradi bronhitisa in viroze, ki sta me vrgla, zdaj pa se bom bolj redila, pa še zalogo imam.

(odgovor članu lex)
  Neposredna povezava do sporočila: 2972
4.1.2008 20:57:59   
Anonimen
Joj se že toliko časa nisem javila, da sem rekla, da se moram prav spravit kaj napisat. Predvsem želim čestitat Lunici24, za super rezultat!!

Moj naslednji pregled je 9.1.
Kar se tiče pa nuhalne svetline, pa sem jo delala pri dr. Šajina čeprav sem, ko sem se naročala povedala, da želim k dr. Pušenjaku...ah ampak pustimo to, se ne bom razburjala.user posted image

V glavnem rezultat je bil super, posnela nama je kratek 3D filmcek na CD, čeprav je rekla ravno obratno, da filmčka ne more posnet, da nama bo samo slikce posnela in ko sva prisla domov in dala CD v racunalnik je bil gor filmcek dolg 35 sekund. Ampak Ok, sem sama potem izrezala ven še slikice, tako da imam zdaj obojeuser posted image
Mi je pa rekla, da za spol ne upa trdit 100 %, potem ji je pa moj rekel, naj napove 90 %user posted image , je pa rekla, da bo punckauser posted image
Sama sem imela sicer skoz obcutek, da je fantek. Bomo videli kasneje hehe. Samo da je zdrav, pa je cisto vseeno ali ima lulcka ali ne, loluser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2973
4.1.2008 21:05:34   
lex
Anonimnauser posted image  pol boma pa skup hujšali. Sam mene bodo spomini na moje žolčne kamne še dajali. Edina pozitvna stavr teh butastih kamnov je bila, da sem shujšala. Niti se nisem smela s kavo pregrešit. A si lahko zamišljaš, da sem popila 1,5 % mlečne maščobe jogurt, pa ga še do konca nisem spila, pa me je moral po inekcijo peljat, sem šla s kolesom par kilometrov sem bla že po šus. Svinski so in svinsko bolijo. Dieta: nobene maščobe, svežega kruha, kave, praženih in pečenih stvari, samo kuhano in dušeno, nobene čokolade, jajc si pa še zdaj ne upam samih jest.
Ampak okoli5-7 kg v 1 mesecu brez truda je pa super! Moj je bil ko en mlad bikec ko me je gledal - no posledica je v moji materniciuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2974
   [Brisano sporočilo]
4.1.2008 21:41:43   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu lex)
  Neposredna povezava do sporočila: 2975
Stran:   <<   < Prejšnja stran  117 118 [119] 120 121   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  117 118 [119] 120 121   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.