Anonimen
|
Aja, še to: za toksoplazmozo sem dobila negativen rezultat, torej je nimam sedaj in je še nisem prebolela. G. je rekel, da niso tolikšna nevarnost mačke, kot so domače mesnine, ki niso toplotno obdelane. Torej, biftek, pršut, zašinek, paštete, vse to odpade! Jaz se tega še toliko bolj bojim, ker sem bila enkrat pri njem na rednem pregledu, ko je iz njegove ordinacije prijokala mamica v 7. mesecu, okužena s tokso. Tolažil jo je, vendar ni imel prav kaj narediti, v bolnici so začeli z zdravljenjem, vendar ni nobenega zagotovila, da se bo otrok rodil neprizadet in živ. Kaj se je zgodilo potem z njo, ne vem, a nikoli ne bom tega prizora pozabila. Če se okužiš s tokso v prvih 3 mesecih, ti brez pomislekov naredijo splav. Ja, tako huda je ta okužba. Karamela6, ni pa nobenih simptomov, da si zbolela, nobenih slabosti, le na krvi se vidi. Če ženska ni noseča, se vidi ta okužba kot navadna gripa, v nosečnosti pa pri ženski praviloma ni znakov, otroka pa hudo okvari. V čakalnici sem še v reviji Mama prebrala, da so paštete zelo nevarne, najbolj pa jetrne, sploh če niso pasterizirane, zaradi tokse, posebej pa so jetrne paštete in jetrca pečena ali kuhana nevarna zaradi tega, ker vsebujejo preveč vitamina A, ki poškoduje plod in povzroča okvare. Tak, da tudi toplotno obdelanih ne smemo jest. Tak da jaz se bom zdaj odpovedala vsemu temu za teh 6 mesecev, ker se ni vredno izpostavljati. Malo sem se razpisala, morda vam bo to v pomoč. anonimna 13t/4d
|