|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako ste jih pa ponoči odvadile plenic?
9.9.2007 13:03:52   
ZARA
Kakšne "prijeme" in metode ste uporabljale? Vsak nasvet je dobrodošel.

lpZ

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako ste jih pa ponoči odvadile plenic?
9.9.2007 13:09:21   
dory
oh jst tud  za cez dan nisem mela posebnih prijemov...prjela sem plenico in zraven pokomentirala,da tak dec nima vec plenic,da jih majo sam se dojencki....mal me je cudn gledal, ene 2x se je polulal in pri tem grozno pocutil pa 1x se je pokalal, ces za ni mel casa pridet do kahle :)...ce mu je se kdaj tko uslo, se je spretno zmislil,da se je poliluser posted image ...no ampak potem je za vsakic povedal, jst sem vriskala od veselja in to je blo to....pol cez kak mesec sem naredila enako se za ponoc...s tem,da eno uro pred spanjem ni dobu nc vec za pit...pred spanjem sem ga dala se odlit in to je blo to....kljub hudi zasciti jogija, se ni polulal,razen 1x ponoci, ko smo bli v catezu pa je zgleda mal vodo sanjal  se ponoc :)...kwa pa vem,okol odvajanja nikol nisem delala studije ampak radikalno pristopila k zadevi...in prou hotla sem,da se mu rata polulat,da bo vidu,kako neprijeten obcutek je....ceprav sem na konc pol jst mogla tolazit njega,da je cist ok,ce mu je uslo,pa da bo za drugic merkal :)))...je bl pedantne sorte :)

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kako ste jih pa ponoči odvadile plenic?
9.9.2007 13:12:58   
BLAŽIKA
Mi smo bili suhi najprej čez dan in čez kak teden sem videla da ima pleničko suho tudi zjutraj, potem sem ji pleničko hitro dala dol in takoj na kahlico. To sem prakticirala en teden in potem sem jo dajala spat brez pleničke. Do sedaj se je polulala samo enkrat. V roku 14 dni smo bili suhi čez dan in ponoči.
Dokler se nebo zbudil zjutraj z suho pleničko pomoje nima smisla  ga dajat spat brez nje.


_____________________________

Moja punčka je moja največja sreča.

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kako ste jih pa ponoči odvadile plenic?
9.9.2007 13:29:04   
Anonimen
Jaz nisem imela nobenih, samo pri nas je bil že 4 leta star, ko sva se zmenila, da ponoči ne bo imel več plenice. Je bil pa prej včasih suh, včasih polulan, kakor je naneslo. Ko je privolil, da bo brez plenice, sem ga ponoči kakšne 5-krat dalla lulat, ampak je recimo od tega 3-krat napol v spanju sedeč na WC školjki in držeč mene okoli ramen jokal, da ne more pa kr neki se je kao ful matral. V glavnem, ful je revež izgledal. No, potem sem pa nekje prebrala, da to sploh ni dobro, ponoči lulat ga dajat, ker takrat otrok itak spi in ga v bistvu samo navajaš, da v spanju lula. Zato sem ga nehala matrat in se nikoli ni polulal.
Tvoja je zdaj stara že 3, a ne? Mislim, da je zdaj že tako velika, da bo morala kar sama biti za, da je brez plenice. Ne vem, če takšnega še lahko na finto vržeš. Jaz sem prej Tiborja že kdaj hotela prepričat, da bi bil brez plenice, ampak neuspešno. Se je pač moral sam zdet sebi dovolj ne vem kaj, da je privolil.
Aja, pravijo pa (no, Gina pravi - ampak jaz ji verjamemuser posted image ), pa je najbolje, da mu ponoči vzameš plenico takrat, ko je suh podnevi. Da če tisti čas zamudiš, da se potem še dolgo ponoči lula. No, pri nas je bilo tako. Nisem mu plenice vzela istočasno in je ponoči potem lulal še eno leto in pol, ko je podnevi bil že brez plenice.

(odgovor članu BLAŽIKA)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kako ste jih pa ponoči odvadile plenic?
9.9.2007 13:34:33   
Anonimen
nobenih prijemov. čez dan je bla že suha en čas, pol sem pa rekla da ji bom plenico ponoč ukinla ko bo en teden zapored suha ponoč. zvečer ji nisem več tok dajala za pit in dejansko k je bal suha 1 teden ponoč sem ji plenico vzela in je suha od takrat naprej.

(odgovor članu ZARA)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kako ste jih pa ponoči odvadile plenic?
9.9.2007 13:44:44   
Rožica I
- Moja mama je sina (ko je začel biti suh še ponoči) zbujala okoli polnoči in ga peljala na stranišče (vsega zaspanega). Meni je bilo to total mimo, zato smo to raje ukinili.
- Popoldne in proti večeru sem omejila pitje, sem pa le tega bolj forsirala preko dneva.
- Pred spanjem sva šla večkrat na stranišče.
...

Pri nas je to šlo v glavnem gladko; 1 mesec po odvajanju dnevnih plenic, sem prvič, ko je zjutraj imel suho plenico, le to ukinila. Se je zgodilo, da se je parkrat polulal (v lekarni obstajajo nepremočljive podloge cca. 1mx1m), ampak sem se potrudila in sem z nasmehom rekla, da to pa res ni nič hudega, da se vsakemu zgodi (vem, pa da sredi noči, ko smo vsi okrog mokri, je skoraj umetnost bit zaradi tega nasmejan user posted image , se pa definitivno obrestuje!).

Takrat je bil star 3 leta in 1 mesec.

_____________________________

ROŽICA

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kako ste jih pa ponoči odvadile plenic?
9.9.2007 13:51:16   
piščanc
pri nas je bilo tako kot pri splišni. veliko je pila, še raje je spala. tako smo nočno pleničko imeli do 4 leta. podnevi se je kmalu sama odločila, da gre na kahlico (okoli 2 leta), ponoči je bila pa vedno nabito polna. tudi na koncu. potem smo pa dobili bratca in ko sem videla tisto ogromno rit, sva začeli najprej s prepričevanjem. Potem se je enkrat polulala, pa plenica nazaj, ker ji je bilo hudo. potem sem jo pa vsak večer vprašala, brez ali z in enkrat je rekla brez. vsega skupaj je trajalo cca. 14 dni.

mogoče bi lahko že prej, ampak važno da smo suhi.

_____________________________

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Rožica I)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kako ste jih pa ponoči odvadile plenic?
9.9.2007 14:03:10   
Ninica
Mi smo pa tako, da ji več zvečer nismo dajali veliko za pit (pa ne da bi jo pustili žejno). Navadno je znala spiti celo stekleničko čaja. Tako, da je dobila zelo malo. Nekajkrat se je tudi polulala (vendar se je takoj zbudila) ampak smo imeli tisto podlogo pod rjuho, tako da ni bilo veliko dela. Kasneje smo, če se je slučajno zbudila prakticirali še lulanje ponoči, tako je kahla vedno zraven postelje. Sedaj se pa sama zbudi, če ji je lulat in gremo lulatuser posted image

_____________________________

LP, Ninica

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kako ste jih pa ponoči odvadile plenic?
9.9.2007 14:17:38   
Maxica
Ko sem se odločila in mu dala plenico stran čez dan, je bil pravzaprav tudi ponoči kar takoj suh, samo sem mu za vsak slučaj kar dajala pleničko gor, ker spi pri nama, pa me je bilo groza, da mi polula ta velik jogi. Ampak potem sem videla, da se vedno zbudi, če ga lulat, tudi ponoči, zjutraj gre brž lulat, ko se zbudi, tako da je bila plenica vedno suha in smo jo tako še ponoči vzeli stran. Če se ravno ful ne naliva pred spanjem, tudi ponoči ne gre lulat, sicer se pa zbudi in lepo pove, da gre.

_____________________________

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu Ninica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kako ste jih pa ponoči odvadile plenic?
9.9.2007 14:28:26   
lukec
Naš je bil pa ponoči suh kar nekaj mesecev preden smo bili tudi podnevi brez pleničke. Že pred drugim letom se je vsako jutro zbudil s suho pleničko in jo je polulal šele kakšne 15 minut potem, ko je vstal. Pa takrat tud slučajno ni hotel slišat za kakšno kahlico. Če je stara že 3 leta, je po mojem že dovolj razumna, da ji lahko takšne stvari razložiš.

_____________________________

Meni nebö odprto se zdi,
kadar se v tvoje ozrem oči,
kadar prijazno nasmejaš se,
kar sem prestala, pozabljeno je.
(F. Prešeren)

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kako ste jih pa ponoči odvadile plenic?
9.9.2007 14:33:54   
Pikabu
Naša je bila pa prelena, da bi ponoči šla lulat in je raje naredila v plenico, plenica ponoči nikoli ni bila suha, pa tudi ne vem, če bi bila. Ko sem se odločila, da ji vzamem (čez dan je bila že dolgo brez), je imela veliko željo po lupinici za svojega dojenčka. Zmenili sva se, da če bo 5 noči brez plenice in suha, jo dobi. Narisali sva pet ribic, vsako jutro sva eno pobarvali, če je bila suha. Vseh pet ribic smo pobarvali v petih zaporednih dneh in je dobila lupinico. Potem si je pa zaželela še Frančka in je ati rekel, da mora biti 10 ribic. Tako sva barvali še 10 ribic in je dobila še Frančka, plenice pa niso šle nikoli nazaj gor, niti ni bilo nesreč ponoči. Če jo lulat, pride poklicat, zdaj gre pa tudi že kar sama.

_____________________________

Ema (13. 9. 2004)
Maks (27. 9. 2006)
Katja (11. 4. 2010)
Luka (13. 6. 2014)

(odgovor članu lukec)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kako ste jih pa ponoči odvadile plenic?
9.9.2007 17:52:48   
kajalin*
Mi smo bli pa suhi čez dan pr 16 me.,ponoč pa pr dveh letih.kr tak samo od sebe je prišlo in lepo ko jo ponoč lulat,se zbudi in jo dam lulat(ponoč še na kahlico,da ne rabi hodit na wc).No nobene procedure,je kr šlo.

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Kako ste jih pa ponoči odvadile plenic?
9.9.2007 20:48:40   
HuAnita
Jaz sem kar dolgo čakala ponoči, pa me je pediatrinja opozorila, da škoda, da nisem vzela plenice takrat, ko je bila čez dan suha.
Zdaj prakticiram tako, da jo dam lulat okoli 23. ure, ko grem spat, če je popoldne/zvečer veliko pila - kar se občasno dogaja, če imamo obiske / gremo nanje... In je potem zjutraj suha. Sicer pa jo pustim in večinoma, le morda enkrat na mesec se zgodi, da pomoči, je suhauser posted image user posted image user posted image

Aja, jaz je za lulanje ne budim, jo slečem v spanju, kahlico po rito, rečem: lej, kako teče... , prdne, nato se polula, jo takoj poloižim v spat, oblečem, spraznim kahlo in grem še jaz spat.... Tako da niti ne ve, da jo budim.

(odgovor članu kajalin*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Kako ste jih pa ponoči odvadile plenic?
9.9.2007 21:58:30   
Pupica
Pri nas smo bili od 19.meseca suhi čez dan. Čez noč sem ji pa kr pridno tišala peničko gor. Potem se je pa dogajalo že skor pol leta, da je bila suha 1 teden, pa spet 1x mokra, pa spet 3 dni suha, pa 1 dan mokra, pa 10 dni suha, pa spet 2 dni mokra, skratka še vedno so se dogajale nesreče.

No nakar sva ji dala nazaj kahlico v sobo, čeprav je stranišče čisto OK obvladala. Odtakrat je suha tudi čez noč.
Ko sva razmišljala za nazaj, sva prišla do zaključka, da se gospodični enostavno ni dalo zjutri v kopalnico na stranišče(res pa je, da smo imeli skoraj vedno okno na kip odprto in je bilo hladno). Stara je bila pa 2 in pol. No in kljub temu, da je bila potem 2 meseca vsak dan suha plenica, smo jo še vedno oblačili(pleničko-hlačke, tako, da je lahko sama šla na WC in si jo potem tudi sama nazaj gor potegnila)v plenice. Nakar sva po 2 mesecih se odločila da poizkusimo tudi brez plenic. In od takrat nismo niti enkrat več lulali ponočiuser posted image user posted image user posted image
Tako da, probejta s kahlico v njeni sobi, in hlačne plenice plenice,da bo lahko sama se oblekla in slekla.

Velik sreče pri odvajanju in čimmanj "nesreč"

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Kako ste jih pa ponoči odvadile plenic?
9.9.2007 22:37:35   
polona2
Nekako ji poskušava dati prej za piti, ne da se v postelji spomni, da je žejna. Pred spanjem obvezno gre lulat in to je to.

(odgovor članu Pupica)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Kako ste jih pa ponoči odvadile plenic?
9.9.2007 23:35:47   
mamuška
SIn je bil buden brez plenic pri slabih 17 mes, medtem ko je nočne vlekel skoraj do 3. leta. Bil je ogromno bolan in posledično ponoči ogromno pil (vročine, dihalne stiske), poleg tega je že tako imel še po 3. letu napade nočne groze in smo kar nekaj cincali. 3 mes pred 3. RD smo se zmenili, da poskusimo brez plenic in en teden je šlo lepo. Potem je spet zbolel in seveda, pri pol litra čaja na noč je nekaj priteklo, preden je povedal "mami, lu....". Bilo mu je obupno zoprno, je namreč velikanski čistun, je bilo treba tolažit. Kljub temu plenice ni maral več nase, se je pa x noči vsak večer prepričal, če res ni nič hudega, če mu ponoči uide. Mislim, da mu je od takrat ušlo mogoče še 3 x, sicer gre zelo redko ponoči lulat, če pa že, vse porihta sam.  Nobenih posebnih strategij ni in tudi pitja, ne večernega in ne nočnega, nisem nikdar omejevala.

(odgovor članu polona2)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Kako ste jih pa ponoči odvadile plenic?
10.9.2007 8:42:38   
Blink1
Naša se je pri treh letih ponoči "zbudila", rekla da gre lulat in smo jo dali. Nekaj časa je še imela plenico, potem pa sem ugotovila, da je brezveze, ker se itak predrami in gre lulat. Tako smo jo ukinili.

Brez pregovarjanja, siljenja ipd...

_____________________________

---------------------------------------

---------------------------------------

(odgovor članu mamuška)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Kako ste jih pa ponoči odvadile plenic?
10.9.2007 8:51:52   
trista
Naša je tudi okoli treh let in še mal sama rekla, da ne bo več imela plenice ,ker jo žuli, ko spi. Lula ni pa kar kakšne pol leta al pa več v plenico. Včasih je njlažje počakati in ko je pravi čas pribluižno že veš.

(odgovor članu mamuška)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Kako ste jih pa ponoči odvadile plenic?
10.9.2007 18:44:38   
karmy
- Moja mama je sina (ko je začel biti suh še ponoči) zbujala okoli polnoči in ga peljala na stranišče (vsega zaspanega). Meni je bilo to total mimo, zato smo to raje ukinili.
- Popoldne in proti večeru sem omejila pitje, sem pa le tega bolj forsirala preko dneva.
- Pred spanjem sva šla večkrat na stranišče.


pri meni je bilo isto in je super delovala ta taktikauser posted image samo sem ene 14 dni striktno ponoč ga zbujala in ga nesla lulat


_____________________________

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu trista)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Kako ste jih pa ponoči odvadile plenic?
11.9.2007 12:23:23   
ZARA
user posted image  Najlepša hvala za veliko uporabnih infotov, super. Ni hudič, da nam ne uspe. Enkrat.

lp

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





BLOG: Prvo leto nič čokolade in smokijev!
V svojih povsem dobronamernih vzgojnih odločitvah starši pogosto pozabimo na najpomembnejše - otroka. Tudi, ko gre za uv...
Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?