|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Šarkelj
10.7.2007 11:15:36   
maca24
Zelo rada bi naredila kak šarkelj, pa ga ne znam. Pekač za šarkelj imam že kupljen.
Prooooosim za kak recept.user posted image

_____________________________

Ko se lestev prevrne, vsak ve, kako ne bi smela biti postavljena.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Šarkelj
10.7.2007 11:21:23   
orhideja75
imaš na kulinariki receptov, da ti bo prej zmanjkalo časa za peko,...

_____________________________

Moji fantje so moj zaklad. :) Brez njih bi bil svet prazen.

(odgovor članu maca24)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Šarkelj
10.7.2007 11:35:11   
maca24
Ja, ampak jaz bi raje kakega že doma preizkušenega.user posted image

_____________________________

Ko se lestev prevrne, vsak ve, kako ne bi smela biti postavljena.

(odgovor članu orhideja75)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Šarkelj
10.7.2007 11:36:28   
Anonimen
moj recept za marmorni kolač.... zelo zelo dober!!!

Dvobarvni kolač iz biskvitnega testa z vmešano stopljeno čokolado.


Sestavine:

50 g nasekljane dobre jedilne čokolade, 2 skodelici gladke moke (skodelica je 2,4 dl), 2 žlički pecilnega praška, 1/4 žličke soli, 1/2 skodelice mleka, 2 žlički vaniljeve esence ali 1 zavojček vaniljevega sladkorja, 280 g masla pri hladni, sobni temperaturi, 1 skodelico in četrt sladkorja v prahu, 6 velikih jajc pri sobni temperaturi (rumenjake in beljake ločimo), 3/4 skodelice kristalnega sladkorja, sladkor v prahu za posip.
Priprava:

1. Rešetko postavimo v sredino pečice, ki jo segrejemo na 180 stopinj. Notranjost modela za šarklje s premerom 22 ali 24 cm namažemo z maslom, najlaže bo šlo s čopičem. Pekač še pomokamo, odvečno moko iztresemo. 2. Čokolado stopimo v nepregorni skledici, ki jo postavimo nad vročo, toda ne vrelo vodo, ali pa v mikrovalovni pečici. Odstavimo z vročine in pustimo, da se med občasnim mešanjem ohladi do mlačnega. 3. Moko, pecilni prašek in sol skupaj presejemo. V merilnem lončku zmešamo mleko in vaniljo. 4. V veliki skledi z ročnim električnim stepalnikom pri veliki hitrosti stepamo maslo približno 1 minuto, da dobimo gladko maso. Pri majhni hitrosti vtepemo sladkor v prahu, nato hitrost zvišamo na srednjo stopnjo in stepamo še kakšni 2 minuti, da postane mešanica svetla in rahla. Enega po enega vtepemo še rumenjake. 5. S čistimi metlicami mehko stepemo beljake. Postopoma vtepemo kristalni sladkor, da dobimo lesketajoč se, mehek beljakov sneg. Približno četrt beljakove mase vmešamo v masleno testo. Zdaj vmešamo še pol moke, nato pol mleka z vaniljo. Ponovimo. Previdno vmešamo še preostali beljakov sneg. Približno tretjino tako izgotovljenega biskvitnega testa prestavimo v srednje veliko skledo in vmešamo stopljeno čokolado. 6. Pol svetlega biskvitnega testa vlijemo v pekač in poravnamo. Čez naložimo čokoladno testo, nato prekrijemo s preostalim svetlim testom. Z nožem cikcakasto povlečemo skozi testo. 7. Pečemo tako dolgo, da ostane zobotrebec, ki ga zapičimo v testo, čist, ko ga izvlečemo, to je približno 1 uro. Pustimo, da se 10 minut ohlaja v modelu na mrežici, nato kolač zvrnemo in pustimo, da se popolnoma shladi. Predem postrežemo, ga potresemo s sladkorjem v prahu. Jst dodam še rumček (1,5 dcl) ;) Pa veselo na delo...

(odgovor članu maca24)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Šarkelj
10.7.2007 13:45:05   
2 Sraki
Evo ta je totalno u izi in po vrhu še njamiuser posted image

Marmorni kolač

4 jajca
12 dag masla
18 dag sladkorja
2 dcl mleka
2 žlici ruma (ni nujno)
30 dag moke
5 dag čokolade v prahu ali kakava (alla nesquick)
po želji malo pecilnega praška

Maslo zmiksaj in ko je mehko počasi dodajaj rumenjake in malo sladkorja.  Nato prilij mleko in rum ter vmešaj moko (kar z miksarjem). Z ostalim sladkorjem in beljaki naredi trd sneg. Na rahlo primešaj sneg k ostali masi. 2/3 mase vlij v namazan pekač, v preostalo 1/3 pa vmešaj kakav ter polij po beli masi. Malo pomešaj z žlico (lahko tudi ne). Daj pečt v že ogreto pečico na 180 stopin za 1 uro.


Kokosova torta

9 dag masla
27 dag sladkorja
21 dag moke
21 dag kokosove moke
3 jajca
2,5 dcl mleka
1 pecilni prašek

Zmešaš po istem postopku kot zgornjega, ko je pečeno preliješ s stopljeno mlečno milko in zadeva je njamiiiiiiiiiuser posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Šarkelj
10.7.2007 15:14:38   
2 Sraki
IZVIRNO SPOROČILO: maca24

Ja, ampak jaz bi raje kakega že doma preizkušenega.user posted image


No si že kaj dobrega spekla?
Tukile maš še user posted image  za zravenuser posted image

(odgovor članu maca24)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Šarkelj
10.7.2007 15:21:42   
maca24
Ne še. Bom zvečer, ko bo naš user posted image  spal.  Ampak hvala za user posted image , v takem vremenu še kako prav pride.user posted image

_____________________________

Ko se lestev prevrne, vsak ve, kako ne bi smela biti postavljena.

(odgovor članu 2 Sraki)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Šarkelj
11.7.2007 10:30:46   
bamby




Jaz imam pa recept za marmorni kolač čist simpl:

3 jajca
15 žlic sladkorja
15 žlic mleka
15 žlic olja
15 žlic moke
limonina lupinica (ni nujno, naredi pa boljši okus)
vanilni sladkor
pecilni prašek

V 1/3 te mase vmešamo še kakav, da dobimo na koncu dvobarvni kolač. Peci na 180° cca. 45 minut.



(odgovor članu maca24)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





RECEPTI: Tri jesenske enolončnice
Na jesenske hladnejše dni in sezono virusov se lahko pripravite tudi s toplimi in prehransko bogatimi jesenskimi enolonč...
3 odlične jedi za doječo mamico
Za mamice, ki dojijo velja, da to kar same pojedo, poje tudi njihov dojenček. V želji, da dojenček ne bi imel težav s pr...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?