|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   testo za pizzo
26.5.2011 14:08:01   
kaboname
Iščem en dober simpl recept za testo za pizzo.Na netu je tisoč receptov tako da ne vem za katerega bi se odločila.Namen imam narediti pizzo v pekaču od štedilnikauser posted image , torej rabim približno tak recept da bo dovolj testa za v ta pekačuser posted image user posted image
hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: testo za pizzo
26.5.2011 14:39:47   
Luni
Za tak pekač naredim tako (pride malo debelejša plast testa, če hočeš tanko, potem daj pol manj!):
25 dag moke
2-3 dag kvasa raztopim v 2 dcl mlačne vode + žlička sladkorja
1 čajna žlička soli
1/2 dcl olja

Ko kvas malo vzhaja, ga zlijem v moko, dodam sol ter olje. Umesiš čvrsto testo (ali dodaš vode ali pa moke....), pustiš, da vzhaja ter ga razvaljaš, nato pa še raztegneš po površini namaščenega pekača.


_____________________________



(odgovor članu kaboname)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: testo za pizzo
26.5.2011 14:50:30   
kristinaj
jaz kupim hit-mix pizza, že pripravljeno, samo mešam z vodo in je ravno za cel pekač...

_____________________________

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu kaboname)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: testo za pizzo
26.5.2011 15:14:03   
naja17

IZVIRNO SPOROČILO: kristinaj

jaz kupim hit-mix pizza, že pripravljeno, samo mešam z vodo in je ravno za cel pekač...


Khm user posted image Tole se sliši zanimivo... Na katerem "oddelku" v trgovini pa naj iščem to?

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: testo za pizzo
26.5.2011 16:36:37   
Sacherca
http://www.zito.si/index.php?id=247


Jaz pa drugace vedno pecem pizzo po tem receptu oz delam testo po tem
http://www.kulinarika.net/recepti/6549/kruh/odlicno-testo-za-pizzo/

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: testo za pizzo
26.5.2011 18:02:55   
misa4
Hit-mix je ful dobra, meni vedno uspeuser posted image če sama delam je pa kr nekiuser posted image

(odgovor članu Sacherca)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: testo za pizzo
26.5.2011 19:20:48   
Alfabeta
Men je tale zakon:

48 dag moke
6 dag kvasa (jaz dam kar v prahu)
3 žličke olje
1 žlička soli
topla voda


Zmešaš suhe sestavine, dodaš olje in toplo vodo in zmešaš. Malo premesiš in pustiš hajat dobre pol ure. In to je to. Potem pa še enkrat premesiš razvaljaš in spečeš v 15 minutah na 230 stopinj.

To je za pekač od pečice...

Ne rabiš nobenih Hitmixov ipd...tle vsaj veš kaj daš notri user posted image

< Sporočilo je popravil Alfabeta -- 26.5.2011 19:21:24 >

(odgovor članu misa4)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: testo za pizzo
26.5.2011 20:51:10   
lukec
Se strinjam z Alfabeto, čeprav sama sestavine dodajam čist tko "od oka" nikoli ne merim in ne tehtam. Če imaš izkušnje s testi boš itak imela občutek, kdaj je ta prav.

_____________________________

Meni nebö odprto se zdi,
kadar se v tvoje ozrem oči,
kadar prijazno nasmejaš se,
kar sem prestala, pozabljeno je.
(F. Prešeren)

(odgovor članu Alfabeta)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: testo za pizzo
26.5.2011 21:10:55   
Volga
33 dkg moke
0,3 mleka
3 kroge olivnega olja
sol
kvas + voda po občutku

plus jaz dam malo origana že v testo

po kalbotu user posted image

(odgovor članu lukec)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: testo za pizzo
26.5.2011 21:50:33   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: lukec
Se strinjam z Alfabeto, čeprav sama sestavine dodajam čist tko "od oka" nikoli ne merim in ne tehtam. Če imaš izkušnje s testi boš itak imela občutek, kdaj je ta prav.


podpis. in vedi eno stvar - vaja dela mojstra user posted image

(odgovor članu lukec)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: testo za pizzo
26.5.2011 21:54:23   
sanelaa
Moka, sol, malo pecilnega praška in tekoči navadni jogurt,
ki ga dodaš toliko, da je testo lepo mehko oz. da ga lahko gneteš.

Meni osebno ful simpl in zelo dobro, pa zelo hitro.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: testo za pizzo
26.5.2011 21:58:47   
Peli
Jest delam tako:
- kocko kvasa zmešam s polovičko žličke sladkorja, da postane tekoč
- 13 žlic moke
- 1,5dl vode
- 4 žlice olja
- 1 žlica kisa
- ščep soli
Zmešaš v "mikserju" .

(odgovor članu sanelaa)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: testo za pizzo
27.5.2011 11:25:42   
NEVA-1
meni je pa takšen najboljši (gnetem   v multipraktiku):

50 dag moke
3,8 dcl vode
1 večka suhega kvasa
1 čajna žlička soli

enostaven ampak ful dober...

(odgovor članu Peli)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: testo za pizzo
28.5.2011 18:29:13   
Poka
Jaz naredim testo po receptu pekača za kruh in tudi strojček mi sam zmesi testo - ker se meni ne ljubi... Lahko daš suhi kvasi ali navadni, lahko daš tako testo zmrznit, amapak potem mora bit dvakrat večć kvasa notri. Velja za suhega, za drugega ne vem... Pivo potem kar na pekaču zmrznem in je potem naslednjič ful hitro.

(odgovor članu NEVA-1)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: testo za pizzo
1.6.2011 11:09:47   
Aurorica
Pozdravljena,
Pizzo jemo kar dostikrat in smo sprobali že 1000 in en recept. Tale je zakon: http://www.kulinarika.net/recepti/15130/ostale-jedi/klasicna-pizza-video-priprave/

< Sporočilo je popravil Aurorica -- 1.6.2011 11:10:40 >

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





RECEPT: Goveji biftek za nosečnice in malčke
Biftek (tatarski biftek) je narejen iz surovega mesa, zato naj bi se ga nosečnice izogibale, pa tudi za malčke ni najbol...
Recepti: Potica na sedem načinov
Preverite sedem receptov za praznično potico nekoliko drugače.




forum
Lelly28 RR

ali rade sodelujete v forumih?

da (80%)

ne (20%)


Število vseh glasov: 5

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!