testo za pizzo (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


kaboname -> testo za pizzo (26.5.2011 14:08:01)

Iščem en dober simpl recept za testo za pizzo.Na netu je tisoč receptov tako da ne vem za katerega bi se odločila.Namen imam narediti pizzo v pekaču od štedilnika[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image], torej rabim približno tak recept da bo dovolj testa za v ta pekač[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
hvala




Luni -> RE: testo za pizzo (26.5.2011 14:39:47)

Za tak pekač naredim tako (pride malo debelejša plast testa, če hočeš tanko, potem daj pol manj!):
25 dag moke
2-3 dag kvasa raztopim v 2 dcl mlačne vode + žlička sladkorja
1 čajna žlička soli
1/2 dcl olja

Ko kvas malo vzhaja, ga zlijem v moko, dodam sol ter olje. Umesiš čvrsto testo (ali dodaš vode ali pa moke....), pustiš, da vzhaja ter ga razvaljaš, nato pa še raztegneš po površini namaščenega pekača.




kristinaj -> RE: testo za pizzo (26.5.2011 14:50:30)

jaz kupim hit-mix pizza, že pripravljeno, samo mešam z vodo in je ravno za cel pekač...




naja17 -> RE: testo za pizzo (26.5.2011 15:14:03)


IZVIRNO SPOROČILO: kristinaj

jaz kupim hit-mix pizza, že pripravljeno, samo mešam z vodo in je ravno za cel pekač...


Khm [sm=zmeden.gif] Tole se sliši zanimivo... Na katerem "oddelku" v trgovini pa naj iščem to?




Sacherca -> RE: testo za pizzo (26.5.2011 16:36:37)

http://www.zito.si/index.php?id=247


Jaz pa drugace vedno pecem pizzo po tem receptu oz delam testo po tem
http://www.kulinarika.net/recepti/6549/kruh/odlicno-testo-za-pizzo/




misa4 -> RE: testo za pizzo (26.5.2011 18:02:55)

Hit-mix je ful dobra, meni vedno uspe[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]če sama delam je pa kr neki[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Alfabeta -> RE: testo za pizzo (26.5.2011 19:20:48)

Men je tale zakon:

48 dag moke
6 dag kvasa (jaz dam kar v prahu)
3 žličke olje
1 žlička soli
topla voda


Zmešaš suhe sestavine, dodaš olje in toplo vodo in zmešaš. Malo premesiš in pustiš hajat dobre pol ure. In to je to. Potem pa še enkrat premesiš razvaljaš in spečeš v 15 minutah na 230 stopinj.

To je za pekač od pečice...

Ne rabiš nobenih Hitmixov ipd...tle vsaj veš kaj daš notri [sm=smiley1.gif]




lukec -> RE: testo za pizzo (26.5.2011 20:51:10)

Se strinjam z Alfabeto, čeprav sama sestavine dodajam čist tko "od oka" nikoli ne merim in ne tehtam. Če imaš izkušnje s testi boš itak imela občutek, kdaj je ta prav.




Volga -> RE: testo za pizzo (26.5.2011 21:10:55)

33 dkg moke
0,3 mleka
3 kroge olivnega olja
sol
kvas + voda po občutku

plus jaz dam malo origana že v testo

po kalbotu [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




mateyka -> RE: testo za pizzo (26.5.2011 21:50:33)

IZVIRNO SPOROČILO: lukec
Se strinjam z Alfabeto, čeprav sama sestavine dodajam čist tko "od oka" nikoli ne merim in ne tehtam. Če imaš izkušnje s testi boš itak imela občutek, kdaj je ta prav.


podpis. in vedi eno stvar - vaja dela mojstra [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image]




sanelaa -> RE: testo za pizzo (26.5.2011 21:54:23)

Moka, sol, malo pecilnega praška in tekoči navadni jogurt,
ki ga dodaš toliko, da je testo lepo mehko oz. da ga lahko gneteš.

Meni osebno ful simpl in zelo dobro, pa zelo hitro.




Peli -> RE: testo za pizzo (26.5.2011 21:58:47)

Jest delam tako:
- kocko kvasa zmešam s polovičko žličke sladkorja, da postane tekoč
- 13 žlic moke
- 1,5dl vode
- 4 žlice olja
- 1 žlica kisa
- ščep soli
Zmešaš v "mikserju" .




NEVA-1 -> RE: testo za pizzo (27.5.2011 11:25:42)

meni je pa takšen najboljši (gnetem   v multipraktiku):

50 dag moke
3,8 dcl vode
1 večka suhega kvasa
1 čajna žlička soli

enostaven ampak ful dober...




Poka -> RE: testo za pizzo (28.5.2011 18:29:13)

Jaz naredim testo po receptu pekača za kruh in tudi strojček mi sam zmesi testo - ker se meni ne ljubi... Lahko daš suhi kvasi ali navadni, lahko daš tako testo zmrznit, amapak potem mora bit dvakrat večć kvasa notri. Velja za suhega, za drugega ne vem... Pivo potem kar na pekaču zmrznem in je potem naslednjič ful hitro.




Aurorica -> RE: testo za pizzo (1.6.2011 11:09:47)

Pozdravljena,
Pizzo jemo kar dostikrat in smo sprobali že 1000 in en recept. Tale je zakon: http://www.kulinarika.net/recepti/15130/ostale-jedi/klasicna-pizza-video-priprave/




Stran: [1]