|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   testo za kruhke
23.10.2006 11:06:14   
meta22
Živjo!

a obstaja recept za maso za kruhke ala pečjak, ki jo potem lahko zamrzneš in ob priliki odtališ in spečeš!?
če ja, prosim za recepte!!!

lp
meta
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: testo za kruhke
23.10.2006 11:09:46   
al1*
Ne razumem najbolje: ali misliš, če lahko kvašeno testo zamrzneš in potem ob priliki spečeš? Po mojih izkušnjah se bolje obnese da spečeš in daš nato v zmrzovalnik, odtajaš pa v pečici  pri recimo 90 stopinjah, če želiš, da so hrustljavi. 

_____________________________

lp


(odgovor članu meta22)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: testo za kruhke
23.10.2006 13:09:04   
meta22
ja, zanima me, če kvašeno testo lahko zamrzneš?
al1* kako pa testo pripraviš?

lp
meta

(odgovor članu al1*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: testo za kruhke
23.10.2006 20:45:01   
al1*
Moj svak zamrzuje testo za pico. Naredi hlebčke in zamrzne. Ko potrebuje, vzame ven in speče.

jaz pa ponavadi najprej spečem. Delam pa po občutku: moka + vzhajan kvas, sol in voda.
Včash naredim rogljičke - ampak ti niso primerni za zmrzovanje, so pa dobri.


ROGLJIČKI IZ KVAŠENEGA TESTA

  1 kg gladke moke
45 dag margarine
malo soli
10 dag sladkorja
20 žlic mleka
kvas
Kvas damo vzhajat. Zmešamo testo in ga pustimo eno uro v hladilniku. Testo razvaljamo na tanko v kvadrate, zvijemo v rogljičke in spečemo. Pečene povaljamo v sladkorju v prahu. Fino je, če daš na vsak trikotnik žličko marmelade, preden zaviješ v rogljičke.



MLEČNI KRUH

  500 g moke
40 g kvasa
¼ l mlačnega mleka
žlička soli





_____________________________

lp


(odgovor članu meta22)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ali so ta živila res nosečnici škodljiva?
Marsikatero živilo naj bi bilo za nosečnico prepovedano oziroma je pri uživanju potrebna previdnost. Pri prehranski stro...
3 odlične jedi za doječo mamico
Za mamice, ki dojijo velja, da to kar same pojedo, poje tudi njihov dojenček. V želji, da dojenček ne bi imel težav s pr...




Sadje, zelenjava ali riž z mlekom?
пеперутка16

Kako ste začeli z uvajanjem goste hrane in ali ste zadovoljni s tem režimom in otrokovim odzivom? Najprej smo predstavili: