|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   testenine
6.2.2007 10:55:07   
Anonimen
Rada bi kak recept za testenine. Omaka ne sme vsebovat smetane, sira in ostalih mlečnih izdelkov, ter hrane iz konzerve npr. tuna, pelati iz konzerve, tudi vložene zadeve odpadejo. Po možnosti naj bo sočna.
Upam, da tale ne bo težkauser posted image

  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: testenine
6.2.2007 10:57:49   
CUKRČEK
*omaka iz šampinjonov
*omaka iz bučk
*omaka iz katerekoli zelenjave

_____________________________

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: testenine
6.2.2007 10:59:57   
Anonimen
Mesna:

mešano mleto meso, čebula, korenček, bazilika, sol, poper, peteršilj, koncentrat paradižnika(mogoče bi ga zamenjala z domačimi pelatiuser posted image )

Drugače je pa zelo težko napisat kkšno omako brez vseh teh sestavinuser posted image
Jaz kar dost omakic poznam sam vsaka vsebuje vsaj eno stvar iz tvojega seznama.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: testenine
6.2.2007 11:05:54   
Anonimen
Ja karin, ravno v tem je trik. Rada imam pašto in sme vedno vsaj eno izmed teh sestavin uporabljala, zdaj pa pač dieta tako narekuje, jaz pa se dobri sočni pašti ne bi rada odrekla.
Brez kakšne take sestavine mi je pašta pusta, nikakva. Ampak mi je npr danes uspelo naredit zelo sočno pašto z kuhanimi bučkami in cvetačo, ki sem ju zmiksala in nato vlila čez špinačne rezance. Ja vem, ni je čez dobre pašte s sirčki, tuno, pelati, smetano....., ampak je bila vseeno odlična.
Cukerček si ne pa predstvaljam samo narezano zelenjavo na pašti, če pa zmiksam, pol pa je najbrž vse istega okusa. Šampijoni so pa že dobra ideja. hvala

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: testenine
6.2.2007 11:09:17   
CUKRČEK
Jaz vržem na malo ojla (ali pa koneckoncev v malo vode) mešano zelejavo na kockice narezano. In ko se vse to pokuha dodam začimbe(čili, vegeta, curry, paradižnikovo omako...). Ponavadi mi ni treba zgoščevat ...če pa je treba naredim to z malce moke. Vse skupaj ponavadi pustim v koščkih oz. ne miksam.

Šampinjone lai druge gobe naredim podobno (najraje imam lisičke): Vržem gobe na oljček in čebulo, zdušim, dodam začimbe in  to je to.

_____________________________

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: testenine
6.2.2007 11:11:49   
Anonimen
No sej pelate lahko tud doma nardiš. Par paradižnikov očistiš in v mikser. Pa lahko pol na čebulci prepražiš kkšne bučke, šampinjončke(pač zelenjavo) al pa še meso dodaš in pol zaliješ z domačimi pelati, začiniš in voila...user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: testenine
6.2.2007 11:48:06   
kalbo
Kakšna neki je pa razlika med pelati s konzerve al pa frišnim paradižnikom?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: testenine
6.2.2007 11:53:43   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Kakšna neki je pa razlika med pelati s konzerve al pa frišnim paradižnikom?


Jah ne vem, sam če ne sme konzervirane hrane...user posted image
Verjetn kej dajo notr v konzerve a, da dlje zdrži. Pomoje no.

(odgovor članu kalbo)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: testenine
6.2.2007 11:54:10   
Anonimen
Ni treba zelenjave zmiksat, lahko jo smao pretlačiš s tistim za pire krompir delat. Tako se mi zdi,d a vseeno malo ostane več od tiste zelenjave, ki so jo uporabil, da ni vse isto.

(odgovor članu kalbo)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: testenine
6.2.2007 12:20:07   
klavdijas
Moji makaroni :
Olupiš 8 debelih čebul in jih na roke na drobno narežeš. Na malu olja to čebulo potenstaš, paziš da je ne zasmodiš. Ta čas olupiš nekaj česna in ga spet nasesekljaš na roke in dodaš k čebuli. Ko le ta zadiši dodaš paradajz, poleti iz vrta narezan na kocke, pozimi pa 4 konzerve (800g) pelatov. Mislim, da so te v konzervah brez konzervansov. Najbolj važno je, da je paradajz zeloooo zrel.  To dobro premešaš, dodaš petršilj in tenstaš ene 3 do 4 ure. Na koncu soliš po okusu in prepaseraš ali zmiksaš. Pei nas jr ta omaka zakon. Rezelim jo v lončke in v skrinjo, je pa to količina za 4-5 krat.

Dober tek.


            Klavdija

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: testenine
6.2.2007 13:17:25   
nuala
- s čebulo, piščancem in grahom
- s čebulo, bučkami in pršutom
- s šunko in šampinjoni ( + česen ali čebula )
-  s pečenimi paprikami in čebulo
-  s pršutom, rukolo in koruzo
- s čebulo in panceto
- z mletimi orehi in sladkorjem
- z brokolijem, hrenovko in koruzo
- z na čebuli podušenim zeljem, lahko dodaš mleto meso

Za sočnost pa lahko malo juhe gor zliješ, ali naredis svetlo prežganje, ali skuhaš domačo paradižnikovo mezgo, pa jo zmrzneš v lončkih.


_____________________________

Zakaj bi učil prašiča letati; izgubljaš čas in vznemirjaš prašiča.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: testenine
6.2.2007 18:01:09   
petja
Tale je meni fajn:

ŠPAGETI Z S ČESNOM, OLJEM in FEFERONOM (za 4 osebe)
- 500 g špagetov, sol
- 4 stroki česna
- 1-4 suhi feferoni (pozor, že en sam posušen feferon fuuuuuul peče)
- nekaj vejic peteršilja
- 6 žlic (najboljšega) oljčnega olja

Špagete skuhaš al dente. Med tem narežeš česen na tanke lističe, zdrobiš feferon(e) in sesekljaš peteršilj. V kozici segreješ olje in na njem samo 1 minuto pražiš česen, feferone in peteršilj. Ne smeš pražiti dlje, ker se česen lahko zažge in bo jed ful grenka. Zadevo streseš na špagete in poješ.

_____________________________

Lp, petja

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: testenine
6.2.2007 20:51:24   
Anonimen
a ti pošljem mamicine, domače pelate? user posted image

Zdaj jih je ravno prav zame user posted image

(odgovor članu petja)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: testenine
9.2.2007 22:00:31   
pearl
Moja specialiteta široki rezanci z morskimi sadeži - od kar sem jih jedla kakih 7 let nazaj na otoku  Biševo, sem pogruntala recept. Ni sicer tak kot tam, ampak je vseeno bomba.

< Sporočilo je popravil pearl -- 9.2.2007 22:04:22 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: testenine
9.2.2007 22:04:09   
pearl
No, naj zaupam recept po vrstnem redu:
- olivno olje
- čebula
- rdeča paprika
- paradižnik
- bazilika
- česen
- malo belega vidna
- morski sadeži
- na drobno nasesekljan peteršilj.

(odgovor članu pearl)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kdaj lahko otroku prvič ponudite jajce?
Jajca so precej alergeno živilo, zato naj bi jih malčkom uvajali v prehrano z nekoliko večjo previdnostjo. Vendar se tud...
RECEPTI: Tri jesenske enolončnice
Na jesenske hladnejše dni in sezono virusov se lahko pripravite tudi s toplimi in prehransko bogatimi jesenskimi enolonč...




Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?