testenine (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Anonimen -> testenine (6.2.2007 10:55:07)

Rada bi kak recept za testenine. Omaka ne sme vsebovat smetane, sira in ostalih mlečnih izdelkov, ter hrane iz konzerve npr. tuna, pelati iz konzerve, tudi vložene zadeve odpadejo. Po možnosti naj bo sočna.
Upam, da tale ne bo težka[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]





CUKRČEK -> RE: testenine (6.2.2007 10:57:49)

*omaka iz šampinjonov
*omaka iz bučk
*omaka iz katerekoli zelenjave




Anonimen -> RE: testenine (6.2.2007 10:59:57)

Mesna:

mešano mleto meso, čebula, korenček, bazilika, sol, poper, peteršilj, koncentrat paradižnika(mogoče bi ga zamenjala z domačimi pelati[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image])

Drugače je pa zelo težko napisat kkšno omako brez vseh teh sestavin[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Jaz kar dost omakic poznam sam vsaka vsebuje vsaj eno stvar iz tvojega seznama.




Anonimen -> RE: testenine (6.2.2007 11:05:54)

Ja karin, ravno v tem je trik. Rada imam pašto in sme vedno vsaj eno izmed teh sestavin uporabljala, zdaj pa pač dieta tako narekuje, jaz pa se dobri sočni pašti ne bi rada odrekla.
Brez kakšne take sestavine mi je pašta pusta, nikakva. Ampak mi je npr danes uspelo naredit zelo sočno pašto z kuhanimi bučkami in cvetačo, ki sem ju zmiksala in nato vlila čez špinačne rezance. Ja vem, ni je čez dobre pašte s sirčki, tuno, pelati, smetano....., ampak je bila vseeno odlična.
Cukerček si ne pa predstvaljam samo narezano zelenjavo na pašti, če pa zmiksam, pol pa je najbrž vse istega okusa. Šampijoni so pa že dobra ideja. hvala




CUKRČEK -> RE: testenine (6.2.2007 11:09:17)

Jaz vržem na malo ojla (ali pa koneckoncev v malo vode) mešano zelejavo na kockice narezano. In ko se vse to pokuha dodam začimbe(čili, vegeta, curry, paradižnikovo omako...). Ponavadi mi ni treba zgoščevat ...če pa je treba naredim to z malce moke. Vse skupaj ponavadi pustim v koščkih oz. ne miksam.

Šampinjone lai druge gobe naredim podobno (najraje imam lisičke): Vržem gobe na oljček in čebulo, zdušim, dodam začimbe in  to je to.




Anonimen -> RE: testenine (6.2.2007 11:11:49)

No sej pelate lahko tud doma nardiš. Par paradižnikov očistiš in v mikser. Pa lahko pol na čebulci prepražiš kkšne bučke, šampinjončke(pač zelenjavo) al pa še meso dodaš in pol zaliješ z domačimi pelati, začiniš in voila...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




kalbo -> RE: testenine (6.2.2007 11:48:06)

Kakšna neki je pa razlika med pelati s konzerve al pa frišnim paradižnikom?




Anonimen -> RE: testenine (6.2.2007 11:53:43)

IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Kakšna neki je pa razlika med pelati s konzerve al pa frišnim paradižnikom?


Jah ne vem, sam če ne sme konzervirane hrane...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Verjetn kej dajo notr v konzerve a, da dlje zdrži. Pomoje no.




Anonimen -> RE: testenine (6.2.2007 11:54:10)

Ni treba zelenjave zmiksat, lahko jo smao pretlačiš s tistim za pire krompir delat. Tako se mi zdi,d a vseeno malo ostane več od tiste zelenjave, ki so jo uporabil, da ni vse isto.




klavdijas -> RE: testenine (6.2.2007 12:20:07)

Moji makaroni :
Olupiš 8 debelih čebul in jih na roke na drobno narežeš. Na malu olja to čebulo potenstaš, paziš da je ne zasmodiš. Ta čas olupiš nekaj česna in ga spet nasesekljaš na roke in dodaš k čebuli. Ko le ta zadiši dodaš paradajz, poleti iz vrta narezan na kocke, pozimi pa 4 konzerve (800g) pelatov. Mislim, da so te v konzervah brez konzervansov. Najbolj važno je, da je paradajz zeloooo zrel.  To dobro premešaš, dodaš petršilj in tenstaš ene 3 do 4 ure. Na koncu soliš po okusu in prepaseraš ali zmiksaš. Pei nas jr ta omaka zakon. Rezelim jo v lončke in v skrinjo, je pa to količina za 4-5 krat.

Dober tek.


            Klavdija




nuala -> RE: testenine (6.2.2007 13:17:25)

- s čebulo, piščancem in grahom
- s čebulo, bučkami in pršutom
- s šunko in šampinjoni ( + česen ali čebula )
-  s pečenimi paprikami in čebulo
-  s pršutom, rukolo in koruzo
- s čebulo in panceto
- z mletimi orehi in sladkorjem
- z brokolijem, hrenovko in koruzo
- z na čebuli podušenim zeljem, lahko dodaš mleto meso

Za sočnost pa lahko malo juhe gor zliješ, ali naredis svetlo prežganje, ali skuhaš domačo paradižnikovo mezgo, pa jo zmrzneš v lončkih.




petja -> RE: testenine (6.2.2007 18:01:09)

Tale je meni fajn:

ŠPAGETI Z S ČESNOM, OLJEM in FEFERONOM (za 4 osebe)
- 500 g špagetov, sol
- 4 stroki česna
- 1-4 suhi feferoni (pozor, že en sam posušen feferon fuuuuuul peče)
- nekaj vejic peteršilja
- 6 žlic (najboljšega) oljčnega olja

Špagete skuhaš al dente. Med tem narežeš česen na tanke lističe, zdrobiš feferon(e) in sesekljaš peteršilj. V kozici segreješ olje in na njem samo 1 minuto pražiš česen, feferone in peteršilj. Ne smeš pražiti dlje, ker se česen lahko zažge in bo jed ful grenka. Zadevo streseš na špagete in poješ.




Anonimen -> RE: testenine (6.2.2007 20:51:24)

a ti pošljem mamicine, domače pelate? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Zdaj jih je ravno prav zame [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




pearl -> RE: testenine (9.2.2007 22:00:31)

Moja specialiteta široki rezanci z morskimi sadeži - od kar sem jih jedla kakih 7 let nazaj na otoku  Biševo, sem pogruntala recept. Ni sicer tak kot tam, ampak je vseeno bomba.




pearl -> RE: testenine (9.2.2007 22:04:09)

No, naj zaupam recept po vrstnem redu:
- olivno olje
- čebula
- rdeča paprika
- paradižnik
- bazilika
- česen
- malo belega vidna
- morski sadeži
- na drobno nasesekljan peteršilj.




Stran: [1]