|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   tatarski biftek
20.11.2006 19:52:48   
Anonimen
Rada bi kakšen dober recept za tatarski biftek.Vem,da  obstaja kar nekaj različnih variant.Če imate kakšnega dobrega,se priporočam.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: tatarski biftek
20.11.2006 20:21:52   
Anonimen
Tud jaz bi rada kakšen dober recept.



(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: tatarski biftek
20.11.2006 21:35:46   
Pepita
To je moj recept:
1 kg mesa (goveje ali svinjsko) dobro zmelješ
1 velika žlica senfa
1 velika žlica majoneze
2-3 velike kisle kumarice
pekoča paprika - feferoni (očisti semena)
sol, poper

Vse zmešaj skupaj, najbolje je da najprej zmelješ meso, nato pa ostale sestavine primešaš ročno, ker drugače postane meso skoraj "tekoče". Sol, poper in feferone dodajte po okusu, jaz imam rada bolj pekočega zato dodam cca. 5 feferonov. Kumarice in feferone je tudi najbolje posebej zmleti, da ne ostanejo kakšni veliki koščki.  Dobro je da pred 2uporabo" počiva vsaj kakšno uro, da se okusi zlijejo.
Po okusu lahko dodate še česen, sveži petršilj, oz. skoraj karkoli. Če boste dodale česen, bo naslednji dan biftek dobil sivo barvo, kar pa ni narobe.

To je recept po katerem ga delam jaz, meni je zelo dober. Če sem nerazumljivo napisala vprašajte. Pravijo, pa da mora biti v bifteku 15 začimb.
Najboljši je na doma popečenem kruhu, ki ima še mehko sredico. Okrasite ga z maslom in majonezo, ki služita kot dodatek.

Je pa še ena rešitev: v mesnicah prodajajo posebno omako, ki jo samo dodaš zmletemu mesu, brez razmišljanja o količini sestavin. Sam domače je pa le domače user posted image

Pa dober tek.


_____________________________



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: tatarski biftek
21.11.2006 7:27:10   
blue sky
Joj, kaj mi delate lušte user posted image  Jaz ga pa ne "smem", ker se preveč bojim toksoplazmoze.user posted image

(odgovor članu Pepita)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: tatarski biftek
21.11.2006 8:04:02   
Saša27
Božanski tatarski biftek:

Pljučni pečenki (goveja ribica), odstraniš vse kite, narežeš na kocke, namažeš s senftom in poliješ z oljem, daš v hladilnik za čez noč.
Naslednji dan zmelješ meso, dodaš nekaj kaper, sardinine fileje, malo majoneze, čebulo, česen, pekoče feferone ter po okusu še senft.
Ko je vse skupaj dobro zmleto dodaš sol, poper, rdečo sladko papriko (mleto), in en rumenjak.

(odgovor članu blue sky)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: tatarski biftek
21.11.2006 18:46:56   
robinzon
Tole s svinjskim mesom me je pa tako zmotilo, da sem se ravno zaradi tega prijavila na tole stran. Berem vas večkrat, pač teme, ki me zanimajo, drugače pa imam že odrasle otroke.

Dober tatarc se dela izključno iz konjskega ali govejega mesa in to uležanega, najboljša je pljučna, pa tudi iz lepega stegna ni slab. Nikoli iz svinjskega mesa ali perutnine.

Poudarit je treba, da se meso lahko nastrga, kar je zelo zamudno, drugače pa se 2x zmelje z mašinco za mletje, nikoli se ne sme dati v multipraktik in mleti z nožem. Pred mletjem se meso očisti vseh kožic in morebitne maščobe. Sama včasih prosim mesarja in mi meso 2x spusti skozi stroj za mletje, tako je najbolj enostavno.

Meso (1/2kg) se zmeša z dvema rumenjakoma, gre pa tudi brez tega, žlička majoneze, mala žlička gorčice, zelo drobno nasekljana čebula - pol manjše, strok sesekljanega česna, peteršilj, poper, kapre, sol, kumina, rdeča paprika, sesekljana kumarica, sardelin filet,  par kapljic worchester omake, sol, malo konjaka ali vina. Kdor ima rad  pekočega, lahko doda feferon ali čili ali pekočo papriko.  Začimbe, katere ne marate, lahko spustite.



(odgovor članu Saša27)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Praznično ustvarjanje v kuhinji
Naj bodo letošnji prazniki zabavni tudi v kuhinji smo za vas pripravili seznam receptov, s katerimi boste navdušili svoj...
Recepti: Potica na sedem načinov
Preverite sedem receptov za praznično potico nekoliko drugače.




Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?