robinzon
|
Tole s svinjskim mesom me je pa tako zmotilo, da sem se ravno zaradi tega prijavila na tole stran. Berem vas večkrat, pač teme, ki me zanimajo, drugače pa imam že odrasle otroke. Dober tatarc se dela izključno iz konjskega ali govejega mesa in to uležanega, najboljša je pljučna, pa tudi iz lepega stegna ni slab. Nikoli iz svinjskega mesa ali perutnine. Poudarit je treba, da se meso lahko nastrga, kar je zelo zamudno, drugače pa se 2x zmelje z mašinco za mletje, nikoli se ne sme dati v multipraktik in mleti z nožem. Pred mletjem se meso očisti vseh kožic in morebitne maščobe. Sama včasih prosim mesarja in mi meso 2x spusti skozi stroj za mletje, tako je najbolj enostavno. Meso (1/2kg) se zmeša z dvema rumenjakoma, gre pa tudi brez tega, žlička majoneze, mala žlička gorčice, zelo drobno nasekljana čebula - pol manjše, strok sesekljanega česna, peteršilj, poper, kapre, sol, kumina, rdeča paprika, sesekljana kumarica, sardelin filet, par kapljic worchester omake, sol, malo konjaka ali vina. Kdor ima rad pekočega, lahko doda feferon ali čili ali pekočo papriko. Začimbe, katere ne marate, lahko spustite.
|