tatarski biftek (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Anonimen -> tatarski biftek (20.11.2006 19:52:48)

Rada bi kakšen dober recept za tatarski biftek.Vem,da  obstaja kar nekaj različnih variant.Če imate kakšnega dobrega,se priporočam.




Anonimen -> RE: tatarski biftek (20.11.2006 20:21:52)

Tud jaz bi rada kakšen dober recept.






Pepita -> RE: tatarski biftek (20.11.2006 21:35:46)

To je moj recept:
1 kg mesa (goveje ali svinjsko) dobro zmelješ
1 velika žlica senfa
1 velika žlica majoneze
2-3 velike kisle kumarice
pekoča paprika - feferoni (očisti semena)
sol, poper

Vse zmešaj skupaj, najbolje je da najprej zmelješ meso, nato pa ostale sestavine primešaš ročno, ker drugače postane meso skoraj "tekoče". Sol, poper in feferone dodajte po okusu, jaz imam rada bolj pekočega zato dodam cca. 5 feferonov. Kumarice in feferone je tudi najbolje posebej zmleti, da ne ostanejo kakšni veliki koščki.  Dobro je da pred 2uporabo" počiva vsaj kakšno uro, da se okusi zlijejo.
Po okusu lahko dodate še česen, sveži petršilj, oz. skoraj karkoli. Če boste dodale česen, bo naslednji dan biftek dobil sivo barvo, kar pa ni narobe.

To je recept po katerem ga delam jaz, meni je zelo dober. Če sem nerazumljivo napisala vprašajte. Pravijo, pa da mora biti v bifteku 15 začimb.
Najboljši je na doma popečenem kruhu, ki ima še mehko sredico. Okrasite ga z maslom in majonezo, ki služita kot dodatek.

Je pa še ena rešitev: v mesnicah prodajajo posebno omako, ki jo samo dodaš zmletemu mesu, brez razmišljanja o količini sestavin. Sam domače je pa le domače [sm=smiley2.gif]

Pa dober tek.




blue sky -> RE: tatarski biftek (21.11.2006 7:27:10)

Joj, kaj mi delate lušte [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Jaz ga pa ne "smem", ker se preveč bojim toksoplazmoze.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




Saša27 -> RE: tatarski biftek (21.11.2006 8:04:02)

Božanski tatarski biftek:

Pljučni pečenki (goveja ribica), odstraniš vse kite, narežeš na kocke, namažeš s senftom in poliješ z oljem, daš v hladilnik za čez noč.
Naslednji dan zmelješ meso, dodaš nekaj kaper, sardinine fileje, malo majoneze, čebulo, česen, pekoče feferone ter po okusu še senft.
Ko je vse skupaj dobro zmleto dodaš sol, poper, rdečo sladko papriko (mleto), in en rumenjak.




robinzon -> RE: tatarski biftek (21.11.2006 18:46:56)

Tole s svinjskim mesom me je pa tako zmotilo, da sem se ravno zaradi tega prijavila na tole stran. Berem vas večkrat, pač teme, ki me zanimajo, drugače pa imam že odrasle otroke.

Dober tatarc se dela izključno iz konjskega ali govejega mesa in to uležanega, najboljša je pljučna, pa tudi iz lepega stegna ni slab. Nikoli iz svinjskega mesa ali perutnine.

Poudarit je treba, da se meso lahko nastrga, kar je zelo zamudno, drugače pa se 2x zmelje z mašinco za mletje, nikoli se ne sme dati v multipraktik in mleti z nožem. Pred mletjem se meso očisti vseh kožic in morebitne maščobe. Sama včasih prosim mesarja in mi meso 2x spusti skozi stroj za mletje, tako je najbolj enostavno.

Meso (1/2kg) se zmeša z dvema rumenjakoma, gre pa tudi brez tega, žlička majoneze, mala žlička gorčice, zelo drobno nasekljana čebula - pol manjše, strok sesekljanega česna, peteršilj, poper, kapre, sol, kumina, rdeča paprika, sesekljana kumarica, sardelin filet,  par kapljic worchester omake, sol, malo konjaka ali vina. Kdor ima rad  pekočega, lahko doda feferon ali čili ali pekočo papriko.  Začimbe, katere ne marate, lahko spustite.






Stran: [1]