|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   suhi ali sveži kvas v pekač za kruh?
29.4.2008 13:14:29   
tititi
Pozdravljene,

mene pa zanima ali v pekač za kruh res ne smem dati svežega kvasa?
Moj pravi, da je nekje prebral, da se ga ne sme uporabljat in tudi vsa navodila/recepti v knjižici, ki sem jo dobila ob aparatu govorijo le o suhem kvasu, nikjer v njej pa ne zasledim da svežega kvasa nebi smela uporabljat?
Ker je suhi kvas kar precej "kemičen", bi jaz rada uporabljala sveži kvas (bi ga raztopila v vodi?!? ).

Kako pa ve to počnete?

Hvala za odgovore.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: suhi ali sveži kvas v pekač za kruh?
29.4.2008 13:16:26   
Netopirčy81
Jest sicer ne uporabljam aparata za peko kruha ampak mislim, da lahko glih tako uporabljaš sveži kvas.  Itak daš kako tekočino zraven med mešanico a ne?

Mamica zmeraj razume, kako ti je pri srčku, razume vse tisto, kar vesta samo ti in ona. Mamice ne pozabiš, nikoli v življenju. Taka je moja mami.

(odgovor članu tititi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
29.4.2008 13:20:48   
tititi
Ja v aparat daš mešanico in količino vode po receptu.

Po moje (nisem 100% ker smo šele kupili aparat user posted image ) je razlika med mešanico in navadno moko le ta da pri mešanici daš samo vodo po receptu, če imaš pa navadno moko moraš sam prštimat še prave količine soli, sladkorja, kvasa,... kar pa meni itak sede, ker una mešanica se mi zdi totalno sama "kemija"...

(odgovor članu Netopirčy81)
Neposredna povezava do sporočila: 3
29.4.2008 13:27:20   
MamiBom
Za kruhomat se pač uporablja suhi kvas, najbrž ne brez razloga. Dobiš ga v vsaki prodajalni, jaz kupujem Digo kvas.

(odgovor članu tititi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
29.4.2008 14:10:29   
Jessy
Jaz sem tudi svežega uporabljala, kjer je v receptu tako pisalo. Recepte sem dobila nekje na netu. Žal ne vem kje in tudi receptov več nimam, ker ga pečem raje klasično.

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu MamiBom)
Neposredna povezava do sporočila: 5
29.4.2008 15:00:54   
kepica
S suhim kvasom ne naraste toliko, kot s svežim, pa zdi se mi, da je s svežim kvasom boljšega okusa.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 6
29.4.2008 15:09:23   
maša*
v našem receptu za kruhomat je pisalo da se uporablja suhi kvas, ker ga pa nisem imela doma sem dala svež kvas. ni bistvene razlike. pač preveč ga ne smeš dat. 

(odgovor članu kepica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
29.4.2008 15:33:22   
Anonimen
Jaz ga vedno delam s svežim kvasom. Na 0,5 kg moke dam četrtinko kvasa (kar je dosti manj, kot ga daš pri peki v pečici) Fale, Mercatorja...kateregakoli. Pride ceneje user posted image  In tudi na 0,8 kg sem dala kvasa četrtinko, pa je čisto lepo ratal. Če boš dala pa več kvasa, bo pa kruh imel okus po kvasu, kar pa nam ni bilo všeč.  LP

< Sporočilo je popravil decembrka -- 29.4.2008 15:34:08 >

(odgovor članu maša*)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
29.4.2008 15:36:09   
Adelina
Jaz pa imam Bommanov aparat in v njegovi knjižici piše, da lahko daš suhi ali sveži kvas (čeprav so vsi recepti pisani s suhim kvasom)

(odgovor članu maša*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
29.4.2008 20:31:52   
kajajaka
lahko daš tudi sveži kvas, samo pazi na količino.
lp

(odgovor članu Adelina)
Neposredna povezava do sporočila: 10
29.4.2008 21:27:41   
pikalonca
Jaz skoraj vedno uporabljam svežega in ga dam nekje tričetrt kocke na 700 g moke.

Kdor hoče videti, mora gledati s srcem.

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
30.4.2008 7:53:02   
qwasy
Svežega kvasa ti ni treba raztopit v vodi, jaz ga nadrobim po vrhu moke čisto nazadnje. Če se boš držala receptov natančno, potem je razmerje suh:svež kvas 1:3. Vrečka suhega kvasa tehta 7g. To ustreza 21 gramom svežega kvasa, kar je natanko polovica kocke (42g). Potem ko se navadiš, delaš kar po občutku, meni je recimo tričetrt kocke na 70 g moke kar preveč. Jaz dam tričetrt kocke na kilo moke, pa vedno uspe. (Imam ta velik kruhomat, ampak ga uporabljam samo za gnetenje - naredim tri polkilske štručke in dam pečt v pečico. Meni tista kvadratna oblika nikakor ni znesla.)

ojej!

(odgovor članu pikalonca)
Neposredna povezava do sporočila: 12
30.4.2008 13:54:36   
puncica
  Sama se že nekaj časa pripravljam na to, da bi se lotila peke s svežim kvasom, ampak še nisem sprobala. Pri nas v navodilih piše takole

citiram:
Če uporabljate sveži kvas količino potrojite (po teži) in razredčite kvas v majhni količini tople vode z malo sladkorja, da bo deloval bol učinkovito.

Imam pa pekač Moulinex.

< Sporočilo je popravil puncica -- 30.4.2008 13:55:19 >

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu qwasy)
Neposredna povezava do sporočila: 13
1.5.2008 9:32:26   
mojsoncek
V navodilih za nas kruhomat pise, da se uporablja samo suhi kvas.

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 14
1.5.2008 22:48:14   
Anonimen
Jaz dam vedno suhega.
Sestrična je skoraj zažgala hišo, ko je pekla kruh. Dala je navaden kvas (najbrž preveč) in ta je tako shajal, da je šel kruh čez rob, se zapekel na grelcu in se vnel. Med tem časom jih ni bilo doma, hvala bogu pa so prišli še pravi čas domov. Meni je sicer malo čudno kako se je stroj vnel, topil ampak tako je baje blo.
Pazite torej pri količini.

(odgovor članu mojsoncek)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
1.5.2008 23:06:59   
qwasy
Ojoj, nogica, saj bom še jaz prešaltala na suh kvas user posted image
Sem pa nekje brala, da čisto brezveze delamo kvasec: ko kvas raztopimo v topli vodi s sladkorjem in malo moke. To so menda delali včasih, ko še ni bilo takega kvasa kot danes in ni bilo rečeno, da bo v vsakem primeru uspel. Zato so raje najprej s kvascem preverili kvaliteto kvasa - ča se kvasec ni dvignil, so zavrgli samo kvasec in ni bil ves kruh zanič. Ampak recept se je pa trdovratno prijel, četudi nima več nobenega smisla. Odkar sem to prebrala, vedno nadrobim svež kvas kar med moko (tudi ko še nisem imela kruhomata in sem kruh gnetla ročno).
Jaz bi poskusila, saj kaj pa lahko zgubiš? Pol kile moke. (Aja - lahko tudi hišo, če greš od doma ...user posted image )

ojej!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
2.5.2008 13:36:02   
jade1
Enako lahko uporabljaš suhi kot sveži kvas, Za pol kile moke je dovolj pol kocke kvasa, lahko tudi malo manj. Kvasca ne delam nikoli, niti za kruh niti krofe, potuico, flancate, kvas samo nadrobim na moko, vse lepo uspe. Kvasec so res delali včasih, da so preverili, če je kvas še dober, zakaj pa še danes to počnejo nimam pojma, ker res ni potrebno.

(odgovor članu tititi)
Neposredna povezava do sporočila: 17
2.5.2008 13:37:46   
jade1
Tudi meni v kruhomatu kruh s svežim kvasom malo bolj nareste.
Treba se je pa res držati količin moke in ostalih sestavin, ker, če je preveč testa, gre čez, pa teče po grelcu...

(odgovor članu jade1)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Gluten oziroma žitarice uvajajte postopoma
Marsikateri starš je v dilemi, kako zgodaj lahko žita, ki vsebujejo gluten ponudi svojemu otroku, ki se na gosto hrano š...
Kdaj lahko dojenčku uvajamo mandarine in d...
Včasih je veljalo, da naj bi se citruse uvajalo po 1. letu starosti. Vendar so priporočila dames drugačna. Kdaj in kako ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?