|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   stiki
4.2.2009 21:22:50   
malapika29
Imam eno vprašanje.
V bistvu bi rada vaše mnenje.

Se vam zdi primerno, da ima 18 mesečni otrok stike z očetom enkrat tedensko čez vikend v nedeljo za 6 ur??  Je to preveč? Premalo? Za toliko starega otroka?

Naj omenim tudi to, da oče sedaj 5 mesecev sploh ni imel stikov z otrokom.
Sedaj pa kar naenkrat 6 ur?

lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: stiki
4.2.2009 21:26:06   
angel_rebelde
Po mojem bolje, da navajaš spotoma, za začetek s svojo prisotnostjo, kakšni 2, 3 urce... nevem no, mojega si ne predstavljam pustiti 6 ur človeku, ki ga sploh ne pozna.. to je zame absolutno preveč...

Življenje brez otrok je kakor akvarij brez ribic..

(odgovor članu malapika29)
Neposredna povezava do sporočila: 2
4.2.2009 21:33:59   
K_a_t_i
Zelo odvisno od tega, kako je bilo prej - če sta šla narazen pred kratkim in je bil prej v njegovo življenje aktivno vključen, potem se mi zdi to premalo. Vsekakor ni veliko, če je to vprašanje. Otrok je dovolj velik. Poskusi se postaviti v njegovo kožo. Druga pa je, če imaš pomisleke, ali je primeren za druženje z otrokom. Bi se pa zagotovo (po 5 mesecih brez stikov) dogovorila za bolj postopno "uvajanje". No, spet odvisno - če bi ga otrok takoj spoznal in z veseljem stekel do njega, potem morda tudi ne.

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu angel_rebelde)
Neposredna povezava do sporočila: 3
4.2.2009 21:39:05   
malapika29
Hvala vama za mnenje.

Imam pa še eno vprašanje, če ve katera odg mogoče?

Ali ima mati pravico vedet, kje in s kom se otrok nahaja v času teh stikov ali ne?

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 4
4.2.2009 21:51:37   
urška
u bistvu nimaš pravice vedet kje on je z otrokm ker ti tudi njeu za vsako sekundo ne poročaš kje sta z otrokom. no tko so meni rekli na CSDju ko sem to vprašala.

Neposredna povezava do sporočila: 5
4.2.2009 21:54:32   
malapika29
urška, ja saj tko so moji prijateljici tud rekli.
Ampak ne vrjamem ravno no, da mama ni upravičena vedet, kje se njen 1,5  letni otrok nahaja. Mamica niti nima tel.št. očeta in npr, da pride kaj umes??? Mal absurdno vse skupi no.. sploh ker mamica očetu otroka sploh ne zaupauser posted image

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 6
4.2.2009 22:23:39   
urška
ja absurdno je res. jaz sem dobila tak odgovor. je res, da je bil moj sin takrat starejši, čeprav mislim da pri njih ne igrajo leta vloge. jaz sem potem nehala spraševat. ene par takih globokih mi je una na CSDju natrosla potem sem pa raje nehala.

Neposredna povezava do sporočila: 7
4.2.2009 22:32:31   
malapika29
Oh mene je dans prou šokiralo po pravic povedano, ko mi je prijateljica razlagala kaj se je dogajalo na CSD.

Najprej je bilo rečeno, da 2x tedensko po 2 urci, da bi bilo najprimerneje za otrokca, pač zaradi starosti še. Ko bi bil starejši bi se lahko čas podaljševal.

Pa kr očetu to ni odgovarjalo med tednom naj ne bi imel časa so kar rekli pol pa en dan med vikendom in 6 urcuser posted image

In to začenši s to nedeljo.
Groza ane, sploh ko pomisliš da otrok s očetom že 5 mesecev ni imel nikakršni stikov, zdaj pa kar 6 urc skupi naenkrat.

Prijateljica je vsa u solzah bila dans ko mi je to razlagala.

Ma men se bi zdel primerneje nekako postopoma se prilagodit...ne pa kr šok 6 ur za otročka.
Pa če pomislim ko je otroček tko čustven in navezan na mamico...

Je pa upala vsaj da bo lahko vedla kje je otroček ta čas..in so ji rekli, da je to nima sploh kj zanimatuser posted image user posted image
Sj pa je mami in ima pravico vedet za moje pojme...

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 8
4.2.2009 22:41:14   
angel_rebelde
Pa daj.. jaz bi se tam razpizdla.. sploh zato, kr 5 mescov nista mela stikov, in če sedaj gledam pri mojem malečku, ki ima skoraj 19 mescov, bi se njemu zmešalo biti 6 ur s popolnim neznancem, brez mene... Ne gre to tako, postopoma se mora iti...

Nevem no, zadnje čase itak opažam, da na CSD ne pomagajo več toliko mamicam samohranilkam, in se jim po domače povedano jebe...

In, da mamica nima pravice vedet, kje in kaj počne otrok?? Fak... Urška, res da očetu ne poročaš za vsak korak, kje sta z otrokom, ampak je tukaj zelo drugače, ker mamica skrbi za otroka 24 ur na dan, oče pa ga ima le 6 ur v enem tednu... jao, saj ne moreš verjet..

Življenje brez otrok je kakor akvarij brez ribic..

Neposredna povezava do sporočila: 9
4.2.2009 22:42:24   
urška
jaz te čist razumem. ampak očito ni tako. bo pač morala tvoja prijateljica situacijo rešit sama. sej mogoče se bo pa on strinajl da so na začetku malo več časa skupaj vsi trije. potemko bo dete razumelo za kaj gre, bo pa lahko samo z očetom.

Neposredna povezava do sporočila: 10
4.2.2009 22:43:11   
tweed
IZVIRNO SPOROČILO: angel_rebelde
Nevem no, zadnje čase itak opažam, da na CSD ne pomagajo več toliko mamicam samohranilkam, in se jim po domače povedano jebe...

Se strinjam, samo je odvisno tudi od CSD-ja. Ni povsod enako...

Vsak dogodek je pozitiven iz določene perspektive.
Neli se je to poletje naučila plavat brez rokavčkov...
Rea pa se potopi pod vodo in vstane z nasmeškom...

Neposredna povezava do sporočila: 11
4.2.2009 22:44:55   
sttj
to,da je otrok lahko 6 ur z očetom ne drži,po zakonu je tako,da lahko otrok do tretjega leta starosti obišče očeta samo v prisotnosti mame,dve uri na teden,ravno zaradi tega,ker je premajhen in v tem starostnem obdobju si izbere eno osebo,ki ji najbolj zaupa in ponavadi je to mama oz. nekdo,ki preživi največ časa z njim.jaz bi se o tem pošteno pogovorila na CSD,ker nekatere socialne delavke vzamejo zakon v svoje roke in ne vem kako ne razmišljajo,da je to v škodo ubogega otroka.naj se jim ne pusti,ker gre za majhno bitjece,ki je komaj začelo živeti,pa bi že moralo izkušati grenkobe življenja,vso srečo.

Neposredna povezava do sporočila: 12
4.2.2009 22:47:24   
malapika29
žal se on sploh ne strinja s tem da bi ona bila vsaj u začetku prisotna!
Določil so teh 6 ur  tudi zaradi tega kr je on reku, da se  njemu za 3-4 urce sploh ne splača vozit teh 10 km po otročkauser posted image
Ah ne vem kaj je razmišljala tale delavka na csd-ju.
Sj več kot skušat potolažt prijateljico jaz tle tud ne morm, sam kj ko se mi pa tko smili, ko vidm da trpi zarad tega sploh kr jo skrbi za tamaučkauser posted image

Sm pa upala, da obstaja kak zakon, k bi mamici dopuščal, da ve kje je otrok v času stikov z očetomuser posted image  zato sem pa tud pisala sem.

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 13
4.2.2009 22:49:43   
malapika29
sttj... mi lohk prosim poveš kje u zakonu bi pa lohk tole našla?? Mogoč če bi tole pokazala na csdju, bi una delavka mau drugač pol tole vzela u roke.

Neposredna povezava do sporočila: 14
4.2.2009 22:55:13   
sttj
to kar sem napisala je meni povedala na našem CSDu in,da ne rabim skrbet,da bi ju ati odpeljal,ker se ne sme,zanimalo me je predvsem zato,ker on tudi ni iz tega kraja kot mi,veš,da sem se informirala.lahko pa jutri še enkrat preverim in ti kasneje javim.
če se njemu ne splača je to njegov problem,naj tamalo pelje kam hoče tudi v tistem kraju kjer živi ona.

< Sporočilo je popravil sttj -- 4.2.2009 22:57:20 >

Neposredna povezava do sporočila: 15
4.2.2009 22:58:45   
malapika29
Ne morm vrjet, da so si tko različn na CSD-jih. A naj ne bi delal po istem protokolu??? Prava banda,  ni kj! Si kr prilagajajo zakone sprotuser posted image

A sploh obstaja kak zakon kar se tiče stikov? Ali je tuki vse v stvari dogovora med starši??

(odgovor članu sttj)
Neposredna povezava do sporočila: 16
4.2.2009 23:05:28   
sttj
to ne vem,mislim pa,da osnove morajo bit enake,problem je,če ima kakšne veze potem pa veš,da lahko pogrne,ker one na CSDu imajo vedno prav,bom res jutri mojo poklicala in bom o tem še enktar podrobno vprašala,upam,da  bom lahko pomaga.

Neposredna povezava do sporočila: 17
4.2.2009 23:08:46   
malapika29
sttj...ti bom resničn hvaležna za tole.
ko bi tko rada pomagala prijateljci, pa ne vem kakouser posted image

Resničn upam, da se bo tole dobr izšlo zanjo in za tamaučka.

(odgovor članu sttj)
Neposredna povezava do sporočila: 18
4.2.2009 23:10:41   
Felicita
malapika, poglej v zakon o zakonski zvezi in družinskih razmerjih; tam piše o stikih otroka s starši (115. člen se mi zdi), samo nikjer ni določeno koliko časa in do kere starosti... to je pomoje interno v csd.

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

Neposredna povezava do sporočila: 19
4.2.2009 23:24:19   
malapika29
Felicita, hvala. Sm pogledala. Vendar je tule vse tko na splošno napisano. U bistvu če se ne morta dogovort, mora vsepovsod posredovat csd...tko da zglea da so tole res interne stvari csdjev.

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 20
4.2.2009 23:27:19   
Ribica **
Na telih CSDjih zves sila zanimive reci. user posted image  

In ko zelis kake info ali pomoc, te kao potolazijo, da saj ni tvoj primer edini tak.

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 21
4.2.2009 23:28:51   
Ribica **
IZVIRNO SPOROČILO: sttj

to,da je otrok lahko 6 ur z očetom ne drži,po zakonu je tako,da lahko otrok do tretjega leta starosti obišče očeta samo v prisotnosti mame,dve uri na teden,ravno zaradi tega,ker je premajhen in v tem starostnem obdobju si izbere eno osebo,ki ji najbolj zaupa in ponavadi je to mama oz. nekdo,ki preživi največ časa z njim.

In po kaki logiki je to? In kako se potem otrocek navadi drugega starsa, ce ga vidi celi dve uri na teden? In zakaj mora biti vedno prvi zraven?  

(odgovor članu sttj)
Neposredna povezava do sporočila: 22
4.2.2009 23:33:17   
Vijoličarka
Koliko bo pomagalo, ne vem. Ampak tukaj je povezava do Zakona o družinskih razmerjih:

http://www.mddsz.gov.si/fileadmin/mddsz.gov.si/pageuploads/dokumenti__pdf/zzzdr_upb.pdf

zanimiv je predvsem 106. člen.

Če prav razumem, CSD  po zakonu igra vlogo mediatorja in svetovalca, ne pa tistega, katerega odločitev je zakonsko odločujoča. Odločbo lahko izda samo sodišče.  Samo ne vem kaj v primeru, če se je ona tam dala pregovoriti in je kaj podpisala, misleč da ima CSD polno pravico, da odloča in diktira.

Jaz bi se na njenem mestu sklicevala na koristi otroka. Kajti iz 106. člena je razvidno, da so otrokove koristi na prvem mestu. Ni pa treba biti trojni doktor psihologije, da je jasno, da če otrok očeta ni videl 5 mesecev, ga praktično ne pozna in če ga potem ta 'tujec' potem še odpelje za šest ur nekam v neznano okolje, to res ni koristno za otroka.

Na CSD-ju so se očitno bolj ukvarjali s 'koristmi' očeta, ki se mu ne da vozit CELIH 10 km za dve uri z otrokom.

Po pameti bi bilo treba začeti prav z dvema urama in to v okolju, ki ga je otrok vajen, v prisotnosti mamice, ki mu pomeni varnost. Mamica pa se mora potruditi in pomagati prebroditi most med otrokom in očetom.

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu sttj)
Neposredna povezava do sporočila: 23
5.2.2009 8:49:57   
urška
IZVIRNO SPOROČILO: angel_rebelde

In, da mamica nima pravice vedet, kje in kaj počne otrok?? Fak... Urška, res da očetu ne poročaš za vsak korak, kje sta z otrokom, ampak je tukaj zelo drugače, ker mamica skrbi za otroka 24 ur na dan, oče pa ga ima le 6 ur v enem tednu... jao, saj ne moreš verjet..

ja lej to je nam s srednošeolsko izobrazbo najbrž jasno, visoko izobraženi pa očitno ne razmišljajo tako kot mi, polpismeni loleki. mah meni je takrat par takih natrosla, da sem ji rekla samo hvala in midva še do sedaj na sodišču nimava nič urejeno. začela mi je razlagat, da bo tudi njega klicala na razgovor in mojega sina. mislim halo??? kaj bi pa rada od 3 leta starega otroka zvedla? od bivšega bo pa itak dobila čisto kontra zgodbo kot sem jo jaz povedala. aja pa še to mi je rekla, da mene pač ne sme nič zanimat kako on otroka vzgaja in kaj ga uči, ker otrok se mora naučit da pri mamici so ena pravila, pri očku druga, pri babicah tretja. da njih so tko že na faksu učili.
da ne govorim kako so bivši svakinji, ko se je ločevala svetovali, da mora podkupit otroka, ker drugače bo sin hotel k očetu (ob ločitvi je bil fant star 10 let). da naj bo raje ona malo lačna, samo da otroku kupi več kot oče. aja pa še en nasvet moji svakinji. da naj sedaj od začetka malo popusti, samo da se čimprej zmenijo, po dveh letih naj pa toži bivšega in ga stoži do konca.

in ja, od kar je pa tožb očetov na evropskem sodišču, je na CSDjih porazno.

edini pravi nasvet, ki sem ga jaz dobila in ga skušam upoštevat je ta, da naj delam tako, da mi sin čez 10 let ne bo imel kaj očitat. in da tudi sama sebi ne bom imela kaj očitat. to je edina pametna zadeve ki mi jo je čist BTW povedala ena čisto tretja (ne moja) socialna delavka na CSDju.

pa še tole bi rekla: v takem primeru je treba it preko sebe. preko vseh zamer. in si dopovedat, da mogoče pa to ni slabo za otroka. ne rata ti pa to takoj in dokler ti ne zna bit zelo zaj.ebano. pa fajn je vedet, da se očetje nas mamic, dejansko malo bojijo. dobro vejo, da smo na koncu še vedno me mame. in v otrokovih očeh je to nekaj čisto drugega kot biti oče. me se pa bojimo njih. to je naša napaka. velikokrat.

Neposredna povezava do sporočila: 24
5.2.2009 10:13:36   
Ribica **
pa še tole bi rekla: v takem primeru je treba it preko sebe. preko vseh zamer. in si dopovedat, da mogoče pa to ni slabo za otroka. ne rata ti pa to takoj in dokler ti ne zna bit zelo zaj.ebano. pa fajn je vedet, da se očetje nas mamic, dejansko malo bojijo. dobro vejo, da smo na koncu še vedno me mame. in v otrokovih očeh je to nekaj čisto drugega kot biti oče. me se pa bojimo njih. to je naša napaka. velikokrat.

In ce je primer obraten, ce je otrok pri ocku? Nehajte samo posplosevat, tudi taki primeri obstajajo in se vse obrne.

(odgovor članu urška)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?