ronja
|
Moj je skoraj 19 mesečnik, in če mora biti kje brez mene, se mu spiple, in začne kričati, pa se ne umiri dolgo časa, pa čeprav pozna mojo mamo in očeta zelo dobro.. Hm, kaj ne hodiš v službo - kje je pa takrat? Večina otrok pri 12ih mesecih je po več kot 6 ur brez mame, tak da to se meni ne zdi tako zelo nesprejemljivo... Ronja je prav tako stara 18 mesecev, pa je komot pri nekom, ki mu zaupam tudi 6 ur (čeprav priznam, da ni prav dostikrat bila tako dolgo, ampak je pa že bila, pa ni bil problem). Je precej odvisno od otroka in še več od mame - če ga zelo navlečeš na sebe, se bo pri vseh ostalih počutil neugodno. Vendar če mene vprašaš, delaš s tem otroku medvedjo uslugo. Pizdenje nad CSD delavkami ne bo otroku nič pomagalo, dejansko pa ta delavka ni verjetno imela ne vem kake izbire, če sta oba trmasta ko bika... Tak da po moje je rešitev v tem, da se mama neha mulit in je na začetku zraven, da se bo otrok navadil, pa ga magari tudi ona kdaj čez teden pripelje k njemu tistih 10 km, (če je že on trapast, naj vsaj ona misli na otroka), samo da ga otrok še malo vidi, da ga ne pozabi. Potem pa tistih 6 ur po moje ne bo noben problem, dejansko znajo otroci uživat tudi z drugimi ljudmi, ki niso mame . Celo, če mami niso všeč . Glede spomina jih pa po moje podcenjujemo: Ronja si je zapomnila eno mojo prijateljico, ki jo je parkrat pazila, pa je tudi par mesecev ni videla. Da ne govorim o tem, da ji je bila znana babica, ki je prišla parkrat po porodu in potem še 1x pri 5ih mesecih (za gosto hrano povedat) in jo je letos spoznala (ko je prišla ista babica še za Lejlo), druge babice pa ni spoznala, ker je pač še ni videla... Smo bile vse paf.
|