Janchek81
|
IZVIRNO SPOROČILO: patrino Nihče ni rekel , da mati ne skrbi zanj. Ne usajaj se sedaj na suho. Govorim ravno o tem, kar si ti v svojem postu v zadnjem delu napisala. Koliko enih problemov potegne seboj tole vlačenje po sodišču in to samo zaradi priimka.Ves ta kreg, nagajanje partnerja zaradi tega, razočaranja , jeza, kritje sodnih stroškov ( bolje bi bilo, da bi denar porabila za otroka direktno kot pa za sodne stroške. Očitno ga nobena nima v izobilja, če sta ogorčeni, da oče ne plačuje za otroka....), skakanje od poncija do pilata...To eje tisto vlačenje po sodišču , ki sem ga omenila. Ne mislim fizično, temveč zganjanje vojne zaradi otroka, ki ob tem bolj trpi , kot pa če bi se pisal po pravem očetu. Seveda otročku ne bo treba pričati pred poroto na sodišču. Sta pa lahko prepričani, da ob vsem temle miš mašu, ki ga imate ( ali pa ga še boste imeli) na sodišču, csd- ju, v privat življenju ...okolica ne bo gluha in slepa. In bolj kot priimek bodo te ćveke bolele otroka, ko bo nekoliko zrasel. Ne vem zakaj ste tako naivne, da verjamete, da bo oče pristal na to, da se bo odpovedal priimku pri otroku. Ne poznam nobenega moškega , ki bi to storil, če je enkrat priznal otroka. Mogoče bi kakšen razumen človek to tudi storil, če bi vedel, da bo to za otroka bolje. Toda takšnile tipsoni niso razumni. Če bi bili, potem bi bili boljši očetje in partnerji in ve ne bi sedajle pihale ogenj in dim na njihov račun. Groza ja, da pri zdravniku mislijo, da otroka pripelje teta. Kakšen katastrofalen kiks. Nekako tako se zna počutiti otrokov pravi oče, če bi vam na ljubo pristal na to, da se otrok piše drugače. Tudi njega bi čisto lahko imeli za strica oz. čisto enega ta levega tujca. Aaaa?Seveda gledati z druge strani je bedno in nemogoče, če si zazrt le v svoj prav. Dajte že malo ustaviti konje in poglejte malo na situacijo iz vidika otroka. Enkrat za spremembo. Niste tukaj važne ve. Samo za vas se je šlo takrat takrat, ko ste spale s temi dedci. Sedaj pa se gre tudi za otroka. Ne rečem, da so dedci angelčki. Daleč od tega. Hočem reči le, da razmislite , ali se resnično takšnale kolobocija izplača in gre pri tem res za dobro otroka ali le za hlajenje vaše jeze in dvigovanje vašega ega. No, jaz poznam 3 primere, pri katerem je mati dosegla, da ima otrok njen priimek in ne njegov. Odvisno pa je kako se spopadaš s problemom, jaz sem čisto mirna, ker vem, da bom TO dosegla, ker vem, da si otrok ne zasluži njegovega priimka in pika! Pristala bi na njegov priimek, če bi jo obiskoval, če bi jo vsaj poklical, ne pa da men grozi, gorzi posrednjo še njej, pa ni šans, da nosi še njegov priimek!!! Res ne Okolica ne bo slepa in gluha?? A mislš, da živimo na vsaki kjer vsi vejo kaj se je dogajal verjameš al pa ne, ljudje v mestu niso take čveke kot drugje, kvečjem podpirali te bodo v vsem in te vzpodbujali, da narediš kar je najbolje za otroka, in definitivno, da je za otroka, ki niti ne ve kdo je oče, da se piše po mami. Si se vprašala, če bo pa maybe pri 6 letih spraševala zakaj nima istega priimka kot ona, ali pa bo želela takrat, da nosi isti priimek kot jaz( tako je bilo pri prijateljici ) in takrat naj se ta VOJNA ( če jo tako poimenujem ) šele začne, ko bodo pa resnično pritiski na otroka, ker je že toliko star, da v večini stvari razume Sam res, se vidi, da ti je bilo večino življenja postlano z rožicami ... pa kaj ti mislš, da to delam ZASE??? Zato, ker pač je men tko všeč??? A ti res ni jasn, da se vse to dela za dobro bit otroka .. Za nas se je šlo takrat ko smo spale s temi dedci .. a maš ti okoli sebe same prijazne, iskrene, odkrite ljudi? Zgleda, da ne poznaš kako so ljudje pokvarjkeni, kako znajo igrati, kako vse obljubljajo, potem pa vidiš, da so samo na besedah gor zrastli??? Res nisi bila v nobeni situaciji, si mela pač srečo,d a si naletela na super človeka, ki mu verjameš in zaupaš in je to obojestransko, žal pa nismo imele vse take sreče ... Joj sej to je škoda k me ne poznaš, k ne poznaš niti situacije in si mislš, da je samo prilivanje vode na ogenj, da bi te trapaste dece jezile, v mojem primeru sploh ne gre zato in tako kot sem opisala, pustila bi priimek v primeru, da bi jo vsaj poklical, vsaj da bi imel en stik z njo, ... ne pa da poleg tega, da je niti ne pokliče, kaj šele vidi, grozi meni in njej - ja prav si prebrala ... nazadnje ko sem vložila vlogo na sodišče za neplačevanje preživnine me je poklical in napisal, da bo ubil obe, da nej vse nardim, da se je losa .. in po tem takem naj vseeno nosi njegov priimek??? Dej no, get real Šele potem, ko sem pač dojela kakšen je sem tudi dojela, da je bil z nama samo iz koristi, ... šele naknadno sem izvedela, da je govoril, da bo imel otroka samo zato, ker mu pol ne bom mela nikamor pobegnt ( varianta, da lahko dela kar hoče in bom jaz to trpela ) ... tko, da ja, maybe je problem ker ne poznaš cele situacije in si mislš, da gre tukej za bitke ... pa ne gre, gre le za dobro bit otroka in da ne bo kasnej otrok zmeden ...
|