StrawberrY
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tutan IZVIRNO SPOROČILO: StrawberrY IZVIRNO SPOROČILO: Tutan Ok, še vedno jih nisem spacala skupaj Ker enostavno nisem imela časa. Sem pa naredila enooo božansko čokoladno torto (toliko o času, ja ). Ok, Ronja, zdej pa dej recept za telebane, ane Mislim, ful rada kuham, ampak imam vedno bolj Jamie stil - skup namečem pa je, kako zavijanje pa dekoriranje ni moja vrlina. In tele spomladanske zavitke je treba tut fino zavit v take žakeljce, kajne? Dalje: Kako bi pripravila filo za zavitke zelje-mleto meso-kalčki? Al kalčkov sploh ne bi dala? Kako se ti zdi ideja, da bi recimo samo na rahlo premazala (z nečim, maslo verjetno ne paše?) zavitke in jih spekla v pečici oziroma kako si jih ti popekla? Doma friteze nimam, na plošči pa niti ne vem na kaki stopnji bi pekla, da ne bi bili 1.pretrdi in 2.premalo zapečeni? Hvala Recept prosim! Hvala V bistvu je to bolj ''sladica na hitro'' ampak sem jo delala v tortnem modelu, torej je torta. Je pa tak trotl ziher recept, sam pri kremi se drži sestavin, pa bo res fina. 5 beljakov + 1 jogurtov lonček sladkorja stepeš. Jaz najprej malo stepam beljake, dodam pol sladkorja, stepam, proti koncu še pol -> dobijo beljaki tak posebni sijaj in takrat so res dobri za biskvit Dodam cca 180g kokosove moke (vzamem 200g pakung, pa na uč vsujem, nekaj pa prišparam za dekoracijo). Tole pečem cca 20min na 180stopinj - dokler se na biskvitu (oziroma bolj beljakih ) ne začne delat taka nežno rjava skorjica. Vzameš s pečice in malo ohladiš, da se obod ohladi. Aja, pa obod namaži z maslom, na spodnji del pa vpni peki papir - ok peki papir ni važen, razen če boš torto prestavljala. Potem cca 200-220g čokolade stopiš nad paro (jaz vzamem nugat, lahko vzameš tudi jedilno, temno, milko - meni je nugat čokolada (HOFER) za te zadevščne super, da tak fin okus). Nimam parnika, zato dam v malo večjo lonec vodo, not pa eno tako stekleno posodo - nalomim čokolado, dodam cca 2 žlici vode in stepam z metlico, vmes ko se topi. Ko je stopljena, jo odstavim, in vmes med ohlajanjem vmešam 5 rumenjakov (brez skrbi, čokolada je topla, rumenjaki zakrknejo - dobi pa čokolada sijaj). Stepeš 0,25 sladke smetance (lahko tudi več, ni pa nujno, odvisno od intenzitete čokoladnega preliva), lahko dodaš kremfiks (spet ni nujno, ker je pomembno, da se krema prelije - boš videla ob zadnjem koraku, oziroma, ko torto serviraš). Zadevo preliješ čez biskvit (or whatever top poimenujemo) - in vse skupaj daš v zmrzovalnik (ne, ni OK, če daš v hladilnik, daj v zmrzovalnik). Cca 4 ure naj to fino zamrzne, odrežeš kos - recimo narežeš pred kosilom, da se rahlo odtali - še vedno ima krema tisto puhasto strukturo, del pa se prelije čez biskvit in zadeva je resnično odlična, narejeno jo imaš pa v 20minutah Torto pustiš v zmrzovalniku, no, čeprav pri nas je trajala itak samo en dan. Je več kot odlična! Super se bere. Jo naredim v petek. Hvala še enkrat.
|