|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Spomladanski zavitki
9.10.2012 10:02:58   
Tutan
Kako jih delate?user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Spomladanski zavitki
10.10.2012 11:21:47   
razglednica
domače narejeno listnato testo,
nadevi iz:
-višenj, češenj, orehov, skute, marmelade,sliv, kaj imam trenutno doma ali v skrinjiuser posted image

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Spomladanski zavitki
10.10.2012 11:27:48   
sazi
jih je včasih delala moja mami. Najprej iz doma narejenega esta, potem je pa začela tudi iz kupljenega (vlečenega).
Smo imeli pa vedno mesno/zelenjavne. Od mesa povečini piščanca, zelenjavapa pa por in ohrovt.

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Spomladanski zavitki
10.10.2012 12:51:12   
Tutan

IZVIRNO SPOROČILO: razglednica

domače narejeno listnato testo,
nadevi iz:
-višenj, češenj, orehov, skute, marmelade,sliv, kaj imam trenutno doma ali v skrinjiuser posted image



Hvala sicer, sam temu jaz rečem mini štrudelj :)

V mislih imam tiste taprave, kitajske, z zeljem, kalčki, mletim mesom itn. Je pa res, da je na netu en kup receptov - ampak 100% jih je katera že delala in lahko reče - ta recept je dober.

(odgovor članu razglednica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Spomladanski zavitki
10.10.2012 14:13:43   
ronja
Zadnjič sva jih poizkušala ocvret - prvič, pa so nam bolj všeč soparjeni. Sicer so bili pa polnjeni s kalčki, mladimi čebulicami, gobami,... olje odišavljeno s česnom in ingverjem (potem pobrala ven, da ni peklo mojih princesk:D), začinjeno s sojino omako, riževim kisom in še par začimbami. To je fila, zavila sem pa v rižev papir.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Spomladanski zavitki
17.10.2012 8:55:28   
Tutan
Ok, še vedno jih nisem spacala skupaj user posted image
Ker enostavno nisem imela časa. Sem pa naredila enooo božansko čokoladno torto (toliko o času, ja user posted image ).
Ok, Ronja, zdej pa dej recept za telebane, ane user posted image Mislim, ful rada kuham, ampak imam vedno bolj Jamie stil - skup namečem pa je, kako zavijanje pa dekoriranje ni moja vrlina. In tele spomladanske zavitke je treba tut fino zavit v take žakeljce, kajne?
Dalje: Kako bi pripravila filo za zavitke zelje-mleto meso-kalčki? Al kalčkov sploh ne bi dala?
Kako se ti zdi ideja, da bi recimo samo na rahlo premazala (z nečim, maslo verjetno ne paše?) zavitke in jih spekla v pečici oziroma kako si jih ti popekla? Doma friteze nimam, na plošči pa niti ne vem na kaki stopnji bi pekla, da ne bi bili 1.pretrdi in 2.premalo zapečeni?
Hvala user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Spomladanski zavitki
17.10.2012 9:11:16   
StrawberrY

IZVIRNO SPOROČILO: Tutan

Ok, še vedno jih nisem spacala skupaj user posted image
Ker enostavno nisem imela časa. Sem pa naredila enooo božansko čokoladno torto (toliko o času, ja user posted image ).
Ok, Ronja, zdej pa dej recept za telebane, ane user posted image Mislim, ful rada kuham, ampak imam vedno bolj Jamie stil - skup namečem pa je, kako zavijanje pa dekoriranje ni moja vrlina. In tele spomladanske zavitke je treba tut fino zavit v take žakeljce, kajne?
Dalje: Kako bi pripravila filo za zavitke zelje-mleto meso-kalčki? Al kalčkov sploh ne bi dala?
Kako se ti zdi ideja, da bi recimo samo na rahlo premazala (z nečim, maslo verjetno ne paše?) zavitke in jih spekla v pečici oziroma kako si jih ti popekla? Doma friteze nimam, na plošči pa niti ne vem na kaki stopnji bi pekla, da ne bi bili 1.pretrdi in 2.premalo zapečeni?
Hvala user posted image


Recept prosim! Hvala user posted image

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Spomladanski zavitki
17.10.2012 9:24:53   
Tutan

IZVIRNO SPOROČILO: StrawberrY


IZVIRNO SPOROČILO: Tutan

Ok, še vedno jih nisem spacala skupaj user posted image
Ker enostavno nisem imela časa. Sem pa naredila enooo božansko čokoladno torto (toliko o času, ja user posted image ).
Ok, Ronja, zdej pa dej recept za telebane, ane user posted image Mislim, ful rada kuham, ampak imam vedno bolj Jamie stil - skup namečem pa je, kako zavijanje pa dekoriranje ni moja vrlina. In tele spomladanske zavitke je treba tut fino zavit v take žakeljce, kajne?
Dalje: Kako bi pripravila filo za zavitke zelje-mleto meso-kalčki? Al kalčkov sploh ne bi dala?
Kako se ti zdi ideja, da bi recimo samo na rahlo premazala (z nečim, maslo verjetno ne paše?) zavitke in jih spekla v pečici oziroma kako si jih ti popekla? Doma friteze nimam, na plošči pa niti ne vem na kaki stopnji bi pekla, da ne bi bili 1.pretrdi in 2.premalo zapečeni?
Hvala user posted image


Recept prosim! Hvala user posted image




V bistvu je to bolj ''sladica na hitro'' ampak sem jo delala v tortnem modelu, torej je torta. user posted image Je pa tak trotl ziher recept, sam pri kremi se drži sestavin, pa bo res fina.
5 beljakov + 1 jogurtov lonček sladkorja stepeš. Jaz najprej malo stepam beljake, dodam pol sladkorja, stepam, proti koncu še pol -> dobijo beljaki tak posebni sijaj in takrat so res dobri za biskvit user posted image
Dodam cca 180g kokosove moke (vzamem 200g pakung, pa na uč vsujem, nekaj pa prišparam za dekoracijo).
Tole pečem cca 20min na 180stopinj - dokler se na biskvitu (oziroma bolj beljakih user posted image ) ne začne delat taka nežno rjava skorjica. Vzameš s pečice in malo ohladiš, da se obod ohladi. Aja, pa obod namaži z maslom, na spodnji del pa vpni peki papir - ok peki papir ni važen, razen če boš torto prestavljala.
Potem cca 200-220g čokolade stopiš nad paro (jaz vzamem nugat, lahko vzameš tudi jedilno, temno, milko - meni je nugat čokolada (HOFER) za te zadevščne super, da tak fin okus). Nimam parnika, zato dam v malo večjo lonec vodo, not pa eno tako stekleno posodo - nalomim čokolado, dodam cca 2 žlici vode in stepam z metlico, vmes ko se topi. Ko je stopljena, jo odstavim, in vmes med ohlajanjem vmešam 5 rumenjakov (brez skrbi, čokolada je topla, rumenjaki zakrknejo - dobi pa čokolada sijaj). Stepeš 0,25 sladke smetance (lahko tudi več, ni pa nujno, odvisno od intenzitete čokoladnega preliva), lahko dodaš kremfiks (spet ni nujno, ker je pomembno, da se krema prelije - boš videla ob zadnjem koraku, oziroma, ko torto serviraš). Zadevo preliješ čez biskvit (or whateveruser posted image top poimenujemo) - in vse skupaj daš v zmrzovalnik (ne, ni OK, če daš v hladilnik, daj v zmrzovalnik). Cca 4 ure naj to fino zamrzne, odrežeš kos - recimo narežeš pred kosilom, da se rahlo odtali - še vedno ima krema tisto puhasto strukturo, del pa se prelije čez biskvit in zadeva je resnično odlična, narejeno jo imaš pa v 20minutah user posted image Torto pustiš v zmrzovalniku, no, čeprav pri nas je trajala itak samo en dan. Je več kot odlična!

(odgovor članu StrawberrY)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Spomladanski zavitki
17.10.2012 9:38:52   
mateyka
jaz sem pa trenutno v hinkalijih - se mi zdijo lažji za delat user posted image

http://www.kulinarika.net/recepti/17396/eksotika/hinkali/

(odgovor članu StrawberrY)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Spomladanski zavitki
17.10.2012 9:43:43   
Tutan

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

jaz sem pa trenutno v hinkalijih - se mi zdijo lažji za delat user posted image

http://www.kulinarika.net/recepti/17396/eksotika/hinkali/



Poročaj, kako ti bodo uspeli user posted image
Mene pa mika, da bi danes riž menjala za tiste krompirjeve zadevščne, ki si jih lepila na eni temi user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Spomladanski zavitki
17.10.2012 10:18:42   
mateyka
sej sem jih že naredila in jih bom kmalu spet user posted image

ja, Pommes Duchesse - mmmmm user posted image

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Spomladanski zavitki
17.10.2012 11:29:39   
StrawberrY

IZVIRNO SPOROČILO: Tutan


IZVIRNO SPOROČILO: StrawberrY


IZVIRNO SPOROČILO: Tutan

Ok, še vedno jih nisem spacala skupaj user posted image
Ker enostavno nisem imela časa. Sem pa naredila enooo božansko čokoladno torto (toliko o času, ja user posted image ).
Ok, Ronja, zdej pa dej recept za telebane, ane user posted image Mislim, ful rada kuham, ampak imam vedno bolj Jamie stil - skup namečem pa je, kako zavijanje pa dekoriranje ni moja vrlina. In tele spomladanske zavitke je treba tut fino zavit v take žakeljce, kajne?
Dalje: Kako bi pripravila filo za zavitke zelje-mleto meso-kalčki? Al kalčkov sploh ne bi dala?
Kako se ti zdi ideja, da bi recimo samo na rahlo premazala (z nečim, maslo verjetno ne paše?) zavitke in jih spekla v pečici oziroma kako si jih ti popekla? Doma friteze nimam, na plošči pa niti ne vem na kaki stopnji bi pekla, da ne bi bili 1.pretrdi in 2.premalo zapečeni?
Hvala user posted image


Recept prosim! Hvala user posted image




V bistvu je to bolj ''sladica na hitro'' ampak sem jo delala v tortnem modelu, torej je torta. user posted image Je pa tak trotl ziher recept, sam pri kremi se drži sestavin, pa bo res fina.
5 beljakov + 1 jogurtov lonček sladkorja stepeš. Jaz najprej malo stepam beljake, dodam pol sladkorja, stepam, proti koncu še pol -> dobijo beljaki tak posebni sijaj in takrat so res dobri za biskvit user posted image
Dodam cca 180g kokosove moke (vzamem 200g pakung, pa na uč vsujem, nekaj pa prišparam za dekoracijo).
Tole pečem cca 20min na 180stopinj - dokler se na biskvitu (oziroma bolj beljakih user posted image ) ne začne delat taka nežno rjava skorjica. Vzameš s pečice in malo ohladiš, da se obod ohladi. Aja, pa obod namaži z maslom, na spodnji del pa vpni peki papir - ok peki papir ni važen, razen če boš torto prestavljala.
Potem cca 200-220g čokolade stopiš nad paro (jaz vzamem nugat, lahko vzameš tudi jedilno, temno, milko - meni je nugat čokolada (HOFER) za te zadevščne super, da tak fin okus). Nimam parnika, zato dam v malo večjo lonec vodo, not pa eno tako stekleno posodo - nalomim čokolado, dodam cca 2 žlici vode in stepam z metlico, vmes ko se topi. Ko je stopljena, jo odstavim, in vmes med ohlajanjem vmešam 5 rumenjakov (brez skrbi, čokolada je topla, rumenjaki zakrknejo - dobi pa čokolada sijaj). Stepeš 0,25 sladke smetance (lahko tudi več, ni pa nujno, odvisno od intenzitete čokoladnega preliva), lahko dodaš kremfiks (spet ni nujno, ker je pomembno, da se krema prelije - boš videla ob zadnjem koraku, oziroma, ko torto serviraš). Zadevo preliješ čez biskvit (or whateveruser posted image top poimenujemo) - in vse skupaj daš v zmrzovalnik (ne, ni OK, če daš v hladilnik, daj v zmrzovalnik). Cca 4 ure naj to fino zamrzne, odrežeš kos - recimo narežeš pred kosilom, da se rahlo odtali - še vedno ima krema tisto puhasto strukturo, del pa se prelije čez biskvit in zadeva je resnično odlična, narejeno jo imaš pa v 20minutah user posted image Torto pustiš v zmrzovalniku, no, čeprav pri nas je trajala itak samo en dan. Je več kot odlična!


Super se bere. Jo naredim v petek. Hvala še enkrat.

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Spomladanski zavitki
17.10.2012 11:30:45   
StrawberrY

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

sej sem jih že naredila in jih bom kmalu spet user posted image

ja, Pommes Duchesse - mmmmm user posted image


Tole bom pa tudi v petek sprobala. Sem na tisti slikci videla, kako dobro zgleda, njamsi...

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Spomladanski zavitki
17.10.2012 11:47:31   
ronja
Ok, Ronja, zdej pa dej recept za telebane, ane user posted image Mislim, ful rada kuham, ampak imam vedno bolj Jamie stil - skup namečem pa je, kako zavijanje pa dekoriranje ni moja vrlina. In tele spomladanske zavitke je treba tut fino zavit v take žakeljce, kajne?

Da te malo motiviram: Jamie ima par prav fensi zavitih reči, ena od boljših je recimo rotolo:). Še bolj komplikovano kot spomladanski zvitki.

Jaz jih zavijem tako, da dam filo na sredino v taki črtici, ne čisto do roba. Potem na tistih robovih, kjer se črtica nadeva konča čisto malo not zapognem, da pri kraju ne teče ven, potem pa samo zvijem kot cigaro (ki je na koncih zaprta - no, saj je original cigara tudi, sva geldala na Kubi:) Moram enkrat poslikat, kako to zgleda, spomni me, pa objavim slikce na blogu.

Jaz sem dala tudi kalčke, nam so všeč, pa zdravi so:) Nadev sem naredila kot vok, samo z manj sočno omako: prepražiš zelenjavo, gobe,... začiniš in to je to. Izi pizi:) Za vegi varianto je zelenjava in gobe, če želiš mesno, pa daš namesto gob meso ali ap samo še dodaš meso zraven. Tehtala verjetno sestavin ne boš, pa ti voki so itak vedno dobri, ne glede na to, kaj not zmečeš:). Pa bo tako kot si navajena delat - kuharska tehnika "počisti hladilnik", rečeva midva temu:D.

Po moje bi bili tudi v pečici pečeni dobri. Jaz sem jih že uspešno soparila in neuspešno cvrla:D. Midva dava vedno premalo olja in najprej je lubi to nekaj probaval ven jemat, pa se je vse prijemalo, potem so bili pa že vsi pripomočki čisto od tega testa, se je pa sploh vse prijemalo nanje... Par jih je sicer ratalo, ampak so nam bolj všeč necvrti. Po moje če namažeš pekač z oljem ali maslom in jih gor položiš, bo verjetno ok. Za vsak slučaj vzami teflonski pekač:).

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Spomladanski zavitki
17.10.2012 11:49:32   
ronja
PS: jaz bom pa danes naredila čokoladne kremšnite, (čokoladna krema), polite s čokolado. A zakaj? Ja, no... lubi pride iz terena... LJubezen gre skozi želodec, vsaj pri nama;)...

< Sporočilo je popravil ronja -- 17.10.2012 11:52:20 >


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Spomladanski zavitki
17.10.2012 11:51:55   
ronja
tutan, torta se tudi super bere! Čokoladna s kokosom - you can't go wrong thereuser posted image

Aja, pa ko ste ravno pri takihle cmočkih... Priporočam, toplo oz. vroče priporočam jaozije (baozije = potstickers-e), to je pa njami njami! Zadnjič naredila (spet), pa (spet) pozabila slikat - mam fotke, ko valjamo testouser posted image , to je lubi še slikaril, ko smo pa dali hrano na mizo, smo pa vsi pozabili na fotke:D.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Spomladanski zavitki
17.10.2012 12:14:36   
Tutan

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Ok, Ronja, zdej pa dej recept za telebane, ane user posted image Mislim, ful rada kuham, ampak imam vedno bolj Jamie stil - skup namečem pa je, kako zavijanje pa dekoriranje ni moja vrlina. In tele spomladanske zavitke je treba tut fino zavit v take žakeljce, kajne?

Da te malo motiviram: Jamie ima par prav fensi zavitih reči, ena od boljših je recimo rotolo:). Še bolj komplikovano kot spomladanski zvitki.

Jaz jih zavijem tako, da dam filo na sredino v taki črtici, ne čisto do roba. Potem na tistih robovih, kjer se črtica nadeva konča čisto malo not zapognem, da pri kraju ne teče ven, potem pa samo zvijem kot cigaro (ki je na koncih zaprta - no, saj je original cigara tudi, sva geldala na Kubi:) Moram enkrat poslikat, kako to zgleda, spomni me, pa objavim slikce na blogu.

Jaz sem dala tudi kalčke, nam so všeč, pa zdravi so:) Nadev sem naredila kot vok, samo z manj sočno omako: prepražiš zelenjavo, gobe,... začiniš in to je to. Izi pizi:) Za vegi varianto je zelenjava in gobe, če želiš mesno, pa daš namesto gob meso ali ap samo še dodaš meso zraven. Tehtala verjetno sestavin ne boš, pa ti voki so itak vedno dobri, ne glede na to, kaj not zmečeš:). Pa bo tako kot si navajena delat - kuharska tehnika "počisti hladilnik", rečeva midva temu:D.

Po moje bi bili tudi v pečici pečeni dobri. Jaz sem jih že uspešno soparila in neuspešno cvrla:D. Midva dava vedno premalo olja in najprej je lubi to nekaj probaval ven jemat, pa se je vse prijemalo, potem so bili pa že vsi pripomočki čisto od tega testa, se je pa sploh vse prijemalo nanje... Par jih je sicer ratalo, ampak so nam bolj všeč necvrti. Po moje če namažeš pekač z oljem ali maslom in jih gor položiš, bo verjetno ok. Za vsak slučaj vzami teflonski pekač:).



Hvala, zdaj pa veselo na delo v kuhinjo :)

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Spomladanski zavitki
17.10.2012 12:47:43   
mateyka
hej, to torto (ok fuuul podobno) sem pa jaz delala kak mesec nazaj. recept sem videla na kulinariki in sem rekla -ful dobr se sliš in zgleda, moramo sprobat user posted image sam je tvoja lažja - bom naslednjič sprobala v eni plasti, kot ti..
ja, sej res, ledeni veter se reče..
http://www.kulinarika.net/recepti/2535/sladice/ledeni-veter/
krema ma isto rumenjake not, samo nima čokolade, pa sadje ma podloženo (jagode).
user posted image

< Sporočilo je popravil mateyka -- 17.10.2012 12:49:14 >

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Spomladanski zavitki
18.10.2012 8:44:48   
Tutan
Ronja, poslikaj in objavi user posted image
Evo, jaz sem danes kupila en kup zelenjave, pa šampione, pa bom potem popekla v voku in zavila v listantno testo, premazala z maslom in dala v pečico. Mora uspet user posted image

Mateyka, tale ledeni veter se ne bere slabo. Moram 1x poizkusit user posted image Ampak zdaj ni čas svežih jagod, po trgovinskih mi je pa tamali ves flekast (zanimivo, ljudje vedno rečejo, da so jagode ful alergene - no, naše domače očitno niso user posted image - pomojem je krivo kakšno škropivo).
Včeraj sem naredila pirejčke (ok, temu smo dali zdaj doma svoje ime user posted image ) - malo na svoj način, ker se mi ni dalo tekat do računalnika in nazaj, sem naredila kar pire po naše (maslo, mleko, smetanca), dodala peteršilj, sol, poper, zmiksala (drugače pireja ne miksam, samo pretlačim, samo za tole se mi je pa zdelo, da mora biti zmiksan), na vrh potresla drobnjak in pekla pri 200stopinjah. Mogoče bi jih lahko pustila minutko ali dve dlje, da bi bila skorjica en malo bolj kompaktna - zdaj sem jih dala ven, takoj ko je zgornji del porjavel in si s pritiskom naredil razpoko v pirejček - saj pravim minutko dlje.
Naslednjič bom naredila enih par z dodatkom korenja, pa ohrovta, brokolija.
Odličen dodatek jedem z omako. user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Spomladanski zavitki
18.10.2012 10:57:32   
mateyka
ja valjda, lahko daš zelenjavco not, razmišljam kaj utegne bit drugače, če dodaš (tko kot v receptu) rumenjake not - mislim, kaka je razlika če maš pire navaden ali z rumenjaki; a je bolj hrustljavo al kaj?

(odgovor članu Tutan)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Spomladanski zavitki
20.10.2012 11:16:03   
*miska.mcc*
http://okusno.je/recept/spomladanski-zavitki


_____________________________

******************************************************
....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

*****************************************************

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako pripraviti popolno pokovko?
photo
Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...
RECEPTI: Tri jesenske enolončnice
Na jesenske hladnejše dni in sezono virusov se lahko pripravite tudi s toplimi in prehransko bogatimi jesenskimi enolonč...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?