Spomladanski zavitki (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Tutan -> Spomladanski zavitki (9.10.2012 10:02:58)

Kako jih delate?[sm=smiley1.gif]




razglednica -> RE: Spomladanski zavitki (10.10.2012 11:21:47)

domače narejeno listnato testo,
nadevi iz:
-višenj, češenj, orehov, skute, marmelade,sliv, kaj imam trenutno doma ali v skrinji[sm=smiley1.gif]




sazi -> RE: Spomladanski zavitki (10.10.2012 11:27:48)

jih je včasih delala moja mami. Najprej iz doma narejenega esta, potem je pa začela tudi iz kupljenega (vlečenega).
Smo imeli pa vedno mesno/zelenjavne. Od mesa povečini piščanca, zelenjavapa pa por in ohrovt.




Tutan -> RE: Spomladanski zavitki (10.10.2012 12:51:12)


IZVIRNO SPOROČILO: razglednica

domače narejeno listnato testo,
nadevi iz:
-višenj, češenj, orehov, skute, marmelade,sliv, kaj imam trenutno doma ali v skrinji[sm=smiley1.gif]



Hvala sicer, sam temu jaz rečem mini štrudelj :)

V mislih imam tiste taprave, kitajske, z zeljem, kalčki, mletim mesom itn. Je pa res, da je na netu en kup receptov - ampak 100% jih je katera že delala in lahko reče - ta recept je dober.




ronja -> RE: Spomladanski zavitki (10.10.2012 14:13:43)

Zadnjič sva jih poizkušala ocvret - prvič, pa so nam bolj všeč soparjeni. Sicer so bili pa polnjeni s kalčki, mladimi čebulicami, gobami,... olje odišavljeno s česnom in ingverjem (potem pobrala ven, da ni peklo mojih princesk:D), začinjeno s sojino omako, riževim kisom in še par začimbami. To je fila, zavila sem pa v rižev papir.




Tutan -> RE: Spomladanski zavitki (17.10.2012 8:55:28)

Ok, še vedno jih nisem spacala skupaj [sm=smiley1.gif]
Ker enostavno nisem imela časa. Sem pa naredila enooo božansko čokoladno torto (toliko o času, ja [sm=smiley36.gif]).
Ok, Ronja, zdej pa dej recept za telebane, ane [sm=smiley1.gif] Mislim, ful rada kuham, ampak imam vedno bolj Jamie stil - skup namečem pa je, kako zavijanje pa dekoriranje ni moja vrlina. In tele spomladanske zavitke je treba tut fino zavit v take žakeljce, kajne?
Dalje: Kako bi pripravila filo za zavitke zelje-mleto meso-kalčki? Al kalčkov sploh ne bi dala?
Kako se ti zdi ideja, da bi recimo samo na rahlo premazala (z nečim, maslo verjetno ne paše?) zavitke in jih spekla v pečici oziroma kako si jih ti popekla? Doma friteze nimam, na plošči pa niti ne vem na kaki stopnji bi pekla, da ne bi bili 1.pretrdi in 2.premalo zapečeni?
Hvala [sm=smiley31.gif]




StrawberrY -> RE: Spomladanski zavitki (17.10.2012 9:11:16)


IZVIRNO SPOROČILO: Tutan

Ok, še vedno jih nisem spacala skupaj [sm=smiley1.gif]
Ker enostavno nisem imela časa. Sem pa naredila enooo božansko čokoladno torto (toliko o času, ja [sm=smiley36.gif]).
Ok, Ronja, zdej pa dej recept za telebane, ane [sm=smiley1.gif] Mislim, ful rada kuham, ampak imam vedno bolj Jamie stil - skup namečem pa je, kako zavijanje pa dekoriranje ni moja vrlina. In tele spomladanske zavitke je treba tut fino zavit v take žakeljce, kajne?
Dalje: Kako bi pripravila filo za zavitke zelje-mleto meso-kalčki? Al kalčkov sploh ne bi dala?
Kako se ti zdi ideja, da bi recimo samo na rahlo premazala (z nečim, maslo verjetno ne paše?) zavitke in jih spekla v pečici oziroma kako si jih ti popekla? Doma friteze nimam, na plošči pa niti ne vem na kaki stopnji bi pekla, da ne bi bili 1.pretrdi in 2.premalo zapečeni?
Hvala [sm=smiley31.gif]


Recept prosim! Hvala [sm=smiley1.gif]




Tutan -> RE: Spomladanski zavitki (17.10.2012 9:24:53)


IZVIRNO SPOROČILO: StrawberrY


IZVIRNO SPOROČILO: Tutan

Ok, še vedno jih nisem spacala skupaj [sm=smiley1.gif]
Ker enostavno nisem imela časa. Sem pa naredila enooo božansko čokoladno torto (toliko o času, ja [sm=smiley36.gif]).
Ok, Ronja, zdej pa dej recept za telebane, ane [sm=smiley1.gif] Mislim, ful rada kuham, ampak imam vedno bolj Jamie stil - skup namečem pa je, kako zavijanje pa dekoriranje ni moja vrlina. In tele spomladanske zavitke je treba tut fino zavit v take žakeljce, kajne?
Dalje: Kako bi pripravila filo za zavitke zelje-mleto meso-kalčki? Al kalčkov sploh ne bi dala?
Kako se ti zdi ideja, da bi recimo samo na rahlo premazala (z nečim, maslo verjetno ne paše?) zavitke in jih spekla v pečici oziroma kako si jih ti popekla? Doma friteze nimam, na plošči pa niti ne vem na kaki stopnji bi pekla, da ne bi bili 1.pretrdi in 2.premalo zapečeni?
Hvala [sm=smiley31.gif]


Recept prosim! Hvala [sm=smiley1.gif]




V bistvu je to bolj ''sladica na hitro'' ampak sem jo delala v tortnem modelu, torej je torta. [sm=smiley36.gif] Je pa tak trotl ziher recept, sam pri kremi se drži sestavin, pa bo res fina.
5 beljakov + 1 jogurtov lonček sladkorja stepeš. Jaz najprej malo stepam beljake, dodam pol sladkorja, stepam, proti koncu še pol -> dobijo beljaki tak posebni sijaj in takrat so res dobri za biskvit [sm=smiley1.gif]
Dodam cca 180g kokosove moke (vzamem 200g pakung, pa na uč vsujem, nekaj pa prišparam za dekoracijo).
Tole pečem cca 20min na 180stopinj - dokler se na biskvitu (oziroma bolj beljakih [sm=smiley36.gif]) ne začne delat taka nežno rjava skorjica. Vzameš s pečice in malo ohladiš, da se obod ohladi. Aja, pa obod namaži z maslom, na spodnji del pa vpni peki papir - ok peki papir ni važen, razen če boš torto prestavljala.
Potem cca 200-220g čokolade stopiš nad paro (jaz vzamem nugat, lahko vzameš tudi jedilno, temno, milko - meni je nugat čokolada (HOFER) za te zadevščne super, da tak fin okus). Nimam parnika, zato dam v malo večjo lonec vodo, not pa eno tako stekleno posodo - nalomim čokolado, dodam cca 2 žlici vode in stepam z metlico, vmes ko se topi. Ko je stopljena, jo odstavim, in vmes med ohlajanjem vmešam 5 rumenjakov (brez skrbi, čokolada je topla, rumenjaki zakrknejo - dobi pa čokolada sijaj). Stepeš 0,25 sladke smetance (lahko tudi več, ni pa nujno, odvisno od intenzitete čokoladnega preliva), lahko dodaš kremfiks (spet ni nujno, ker je pomembno, da se krema prelije - boš videla ob zadnjem koraku, oziroma, ko torto serviraš). Zadevo preliješ čez biskvit (or whatever[sm=jezicek.gif] top poimenujemo) - in vse skupaj daš v zmrzovalnik (ne, ni OK, če daš v hladilnik, daj v zmrzovalnik). Cca 4 ure naj to fino zamrzne, odrežeš kos - recimo narežeš pred kosilom, da se rahlo odtali - še vedno ima krema tisto puhasto strukturo, del pa se prelije čez biskvit in zadeva je resnično odlična, narejeno jo imaš pa v 20minutah [sm=smiley1.gif] Torto pustiš v zmrzovalniku, no, čeprav pri nas je trajala itak samo en dan. Je več kot odlična!




mateyka -> RE: Spomladanski zavitki (17.10.2012 9:38:52)

jaz sem pa trenutno v hinkalijih - se mi zdijo lažji za delat [sm=smiley36.gif]

http://www.kulinarika.net/recepti/17396/eksotika/hinkali/




Tutan -> RE: Spomladanski zavitki (17.10.2012 9:43:43)


IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

jaz sem pa trenutno v hinkalijih - se mi zdijo lažji za delat [sm=smiley36.gif]

http://www.kulinarika.net/recepti/17396/eksotika/hinkali/



Poročaj, kako ti bodo uspeli [sm=smiley1.gif]
Mene pa mika, da bi danes riž menjala za tiste krompirjeve zadevščne, ki si jih lepila na eni temi [sm=smiley1.gif]




mateyka -> RE: Spomladanski zavitki (17.10.2012 10:18:42)

sej sem jih že naredila in jih bom kmalu spet [sm=smiley1.gif]

ja, Pommes Duchesse - mmmmm [img]http://www.hazelnet.org/icon/emote/drooljump.gif[/img]




StrawberrY -> RE: Spomladanski zavitki (17.10.2012 11:29:39)


IZVIRNO SPOROČILO: Tutan


IZVIRNO SPOROČILO: StrawberrY


IZVIRNO SPOROČILO: Tutan

Ok, še vedno jih nisem spacala skupaj [sm=smiley1.gif]
Ker enostavno nisem imela časa. Sem pa naredila enooo božansko čokoladno torto (toliko o času, ja [sm=smiley36.gif]).
Ok, Ronja, zdej pa dej recept za telebane, ane [sm=smiley1.gif] Mislim, ful rada kuham, ampak imam vedno bolj Jamie stil - skup namečem pa je, kako zavijanje pa dekoriranje ni moja vrlina. In tele spomladanske zavitke je treba tut fino zavit v take žakeljce, kajne?
Dalje: Kako bi pripravila filo za zavitke zelje-mleto meso-kalčki? Al kalčkov sploh ne bi dala?
Kako se ti zdi ideja, da bi recimo samo na rahlo premazala (z nečim, maslo verjetno ne paše?) zavitke in jih spekla v pečici oziroma kako si jih ti popekla? Doma friteze nimam, na plošči pa niti ne vem na kaki stopnji bi pekla, da ne bi bili 1.pretrdi in 2.premalo zapečeni?
Hvala [sm=smiley31.gif]


Recept prosim! Hvala [sm=smiley1.gif]




V bistvu je to bolj ''sladica na hitro'' ampak sem jo delala v tortnem modelu, torej je torta. [sm=smiley36.gif] Je pa tak trotl ziher recept, sam pri kremi se drži sestavin, pa bo res fina.
5 beljakov + 1 jogurtov lonček sladkorja stepeš. Jaz najprej malo stepam beljake, dodam pol sladkorja, stepam, proti koncu še pol -> dobijo beljaki tak posebni sijaj in takrat so res dobri za biskvit [sm=smiley1.gif]
Dodam cca 180g kokosove moke (vzamem 200g pakung, pa na uč vsujem, nekaj pa prišparam za dekoracijo).
Tole pečem cca 20min na 180stopinj - dokler se na biskvitu (oziroma bolj beljakih [sm=smiley36.gif]) ne začne delat taka nežno rjava skorjica. Vzameš s pečice in malo ohladiš, da se obod ohladi. Aja, pa obod namaži z maslom, na spodnji del pa vpni peki papir - ok peki papir ni važen, razen če boš torto prestavljala.
Potem cca 200-220g čokolade stopiš nad paro (jaz vzamem nugat, lahko vzameš tudi jedilno, temno, milko - meni je nugat čokolada (HOFER) za te zadevščne super, da tak fin okus). Nimam parnika, zato dam v malo večjo lonec vodo, not pa eno tako stekleno posodo - nalomim čokolado, dodam cca 2 žlici vode in stepam z metlico, vmes ko se topi. Ko je stopljena, jo odstavim, in vmes med ohlajanjem vmešam 5 rumenjakov (brez skrbi, čokolada je topla, rumenjaki zakrknejo - dobi pa čokolada sijaj). Stepeš 0,25 sladke smetance (lahko tudi več, ni pa nujno, odvisno od intenzitete čokoladnega preliva), lahko dodaš kremfiks (spet ni nujno, ker je pomembno, da se krema prelije - boš videla ob zadnjem koraku, oziroma, ko torto serviraš). Zadevo preliješ čez biskvit (or whatever[sm=jezicek.gif] top poimenujemo) - in vse skupaj daš v zmrzovalnik (ne, ni OK, če daš v hladilnik, daj v zmrzovalnik). Cca 4 ure naj to fino zamrzne, odrežeš kos - recimo narežeš pred kosilom, da se rahlo odtali - še vedno ima krema tisto puhasto strukturo, del pa se prelije čez biskvit in zadeva je resnično odlična, narejeno jo imaš pa v 20minutah [sm=smiley1.gif] Torto pustiš v zmrzovalniku, no, čeprav pri nas je trajala itak samo en dan. Je več kot odlična!


Super se bere. Jo naredim v petek. Hvala še enkrat.




StrawberrY -> RE: Spomladanski zavitki (17.10.2012 11:30:45)


IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

sej sem jih že naredila in jih bom kmalu spet [sm=smiley1.gif]

ja, Pommes Duchesse - mmmmm [img]http://www.hazelnet.org/icon/emote/drooljump.gif[/img]


Tole bom pa tudi v petek sprobala. Sem na tisti slikci videla, kako dobro zgleda, njamsi...




ronja -> RE: Spomladanski zavitki (17.10.2012 11:47:31)

Ok, Ronja, zdej pa dej recept za telebane, ane user posted image Mislim, ful rada kuham, ampak imam vedno bolj Jamie stil - skup namečem pa je, kako zavijanje pa dekoriranje ni moja vrlina. In tele spomladanske zavitke je treba tut fino zavit v take žakeljce, kajne?

Da te malo motiviram: Jamie ima par prav fensi zavitih reči, ena od boljših je recimo rotolo:). Še bolj komplikovano kot spomladanski zvitki.

Jaz jih zavijem tako, da dam filo na sredino v taki črtici, ne čisto do roba. Potem na tistih robovih, kjer se črtica nadeva konča čisto malo not zapognem, da pri kraju ne teče ven, potem pa samo zvijem kot cigaro (ki je na koncih zaprta - no, saj je original cigara tudi, sva geldala na Kubi:) Moram enkrat poslikat, kako to zgleda, spomni me, pa objavim slikce na blogu.

Jaz sem dala tudi kalčke, nam so všeč, pa zdravi so:) Nadev sem naredila kot vok, samo z manj sočno omako: prepražiš zelenjavo, gobe,... začiniš in to je to. Izi pizi:) Za vegi varianto je zelenjava in gobe, če želiš mesno, pa daš namesto gob meso ali ap samo še dodaš meso zraven. Tehtala verjetno sestavin ne boš, pa ti voki so itak vedno dobri, ne glede na to, kaj not zmečeš:). Pa bo tako kot si navajena delat - kuharska tehnika "počisti hladilnik", rečeva midva temu:D.

Po moje bi bili tudi v pečici pečeni dobri. Jaz sem jih že uspešno soparila in neuspešno cvrla:D. Midva dava vedno premalo olja in najprej je lubi to nekaj probaval ven jemat, pa se je vse prijemalo, potem so bili pa že vsi pripomočki čisto od tega testa, se je pa sploh vse prijemalo nanje... Par jih je sicer ratalo, ampak so nam bolj všeč necvrti. Po moje če namažeš pekač z oljem ali maslom in jih gor položiš, bo verjetno ok. Za vsak slučaj vzami teflonski pekač:).




ronja -> RE: Spomladanski zavitki (17.10.2012 11:49:32)

PS: jaz bom pa danes naredila čokoladne kremšnite, (čokoladna krema), polite s čokolado. A zakaj? Ja, no... lubi pride iz terena... LJubezen gre skozi želodec, vsaj pri nama;)...




ronja -> RE: Spomladanski zavitki (17.10.2012 11:51:55)

tutan, torta se tudi super bere! Čokoladna s kokosom - you can't go wrong there[sm=smiley36.gif]

Aja, pa ko ste ravno pri takihle cmočkih... Priporočam, toplo oz. vroče priporočam jaozije (baozije = potstickers-e), to je pa njami njami! Zadnjič naredila (spet), pa (spet) pozabila slikat - mam fotke, ko valjamo testo[sm=jezicek.gif], to je lubi še slikaril, ko smo pa dali hrano na mizo, smo pa vsi pozabili na fotke:D.




Tutan -> RE: Spomladanski zavitki (17.10.2012 12:14:36)


IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Ok, Ronja, zdej pa dej recept za telebane, ane user posted image Mislim, ful rada kuham, ampak imam vedno bolj Jamie stil - skup namečem pa je, kako zavijanje pa dekoriranje ni moja vrlina. In tele spomladanske zavitke je treba tut fino zavit v take žakeljce, kajne?

Da te malo motiviram: Jamie ima par prav fensi zavitih reči, ena od boljših je recimo rotolo:). Še bolj komplikovano kot spomladanski zvitki.

Jaz jih zavijem tako, da dam filo na sredino v taki črtici, ne čisto do roba. Potem na tistih robovih, kjer se črtica nadeva konča čisto malo not zapognem, da pri kraju ne teče ven, potem pa samo zvijem kot cigaro (ki je na koncih zaprta - no, saj je original cigara tudi, sva geldala na Kubi:) Moram enkrat poslikat, kako to zgleda, spomni me, pa objavim slikce na blogu.

Jaz sem dala tudi kalčke, nam so všeč, pa zdravi so:) Nadev sem naredila kot vok, samo z manj sočno omako: prepražiš zelenjavo, gobe,... začiniš in to je to. Izi pizi:) Za vegi varianto je zelenjava in gobe, če želiš mesno, pa daš namesto gob meso ali ap samo še dodaš meso zraven. Tehtala verjetno sestavin ne boš, pa ti voki so itak vedno dobri, ne glede na to, kaj not zmečeš:). Pa bo tako kot si navajena delat - kuharska tehnika "počisti hladilnik", rečeva midva temu:D.

Po moje bi bili tudi v pečici pečeni dobri. Jaz sem jih že uspešno soparila in neuspešno cvrla:D. Midva dava vedno premalo olja in najprej je lubi to nekaj probaval ven jemat, pa se je vse prijemalo, potem so bili pa že vsi pripomočki čisto od tega testa, se je pa sploh vse prijemalo nanje... Par jih je sicer ratalo, ampak so nam bolj všeč necvrti. Po moje če namažeš pekač z oljem ali maslom in jih gor položiš, bo verjetno ok. Za vsak slučaj vzami teflonski pekač:).



Hvala, zdaj pa veselo na delo v kuhinjo :)




mateyka -> RE: Spomladanski zavitki (17.10.2012 12:47:43)

hej, to torto (ok fuuul podobno) sem pa jaz delala kak mesec nazaj. recept sem videla na kulinariki in sem rekla -ful dobr se sliš in zgleda, moramo sprobat [sm=smiley1.gif] sam je tvoja lažja - bom naslednjič sprobala v eni plasti, kot ti..
ja, sej res, ledeni veter se reče..
http://www.kulinarika.net/recepti/2535/sladice/ledeni-veter/
krema ma isto rumenjake not, samo nima čokolade, pa sadje ma podloženo (jagode).
[img]http://www.kulinarika.net/slikerecepti/2535/2.jpg[/img]




Tutan -> RE: Spomladanski zavitki (18.10.2012 8:44:48)

Ronja, poslikaj in objavi [sm=smiley1.gif]
Evo, jaz sem danes kupila en kup zelenjave, pa šampione, pa bom potem popekla v voku in zavila v listantno testo, premazala z maslom in dala v pečico. Mora uspet [sm=smiley36.gif]

Mateyka, tale ledeni veter se ne bere slabo. Moram 1x poizkusit [sm=smiley1.gif] Ampak zdaj ni čas svežih jagod, po trgovinskih mi je pa tamali ves flekast (zanimivo, ljudje vedno rečejo, da so jagode ful alergene - no, naše domače očitno niso [sm=smiley36.gif] - pomojem je krivo kakšno škropivo).
Včeraj sem naredila pirejčke (ok, temu smo dali zdaj doma svoje ime [sm=smiley36.gif]) - malo na svoj način, ker se mi ni dalo tekat do računalnika in nazaj, sem naredila kar pire po naše (maslo, mleko, smetanca), dodala peteršilj, sol, poper, zmiksala (drugače pireja ne miksam, samo pretlačim, samo za tole se mi je pa zdelo, da mora biti zmiksan), na vrh potresla drobnjak in pekla pri 200stopinjah. Mogoče bi jih lahko pustila minutko ali dve dlje, da bi bila skorjica en malo bolj kompaktna - zdaj sem jih dala ven, takoj ko je zgornji del porjavel in si s pritiskom naredil razpoko v pirejček - saj pravim minutko dlje.
Naslednjič bom naredila enih par z dodatkom korenja, pa ohrovta, brokolija.
Odličen dodatek jedem z omako. [sm=bravo.gif]




mateyka -> RE: Spomladanski zavitki (18.10.2012 10:57:32)

ja valjda, lahko daš zelenjavco not, razmišljam kaj utegne bit drugače, če dodaš (tko kot v receptu) rumenjake not - mislim, kaka je razlika če maš pire navaden ali z rumenjaki; a je bolj hrustljavo al kaj?




*miska.mcc* -> RE: Spomladanski zavitki (20.10.2012 11:16:03)

http://okusno.je/recept/spomladanski-zavitki




Stran: [1]