|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   sirup smrekovih vršičkov
17.4.2007 22:51:07   
Jessy
Letos bi ga rada naredila, pa ne poznam recepta. Zanima me čisto vse potrebno za pripravo le-tega, pa tudi podatek o tem, kdaj se te vršičke obira.

Hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: sirup smrekovih vršičkov
17.4.2007 23:58:58   
lelaval
Jaz ga delam vsako leto. Sem ravno danes gledala smreko na dvorišču - vršički so se komaj začeli delat. Ko bodo veliki za cca 2 cm (vršičkov na smreki ne moreš zgrešit, ker so čisto svetlo zeleni - proti ostalim iglicam). Jaz jih dam potem v kozarec za vlaganje (prihranim si kar tiste od kumaric, ker mi je lažje potem pokrov odvit). Dajem: 1 plast vršičkov, 1 plast sladkorja, 1 plast vršičkov,... Ko je ves sladkor stopljen, precedim in sirup nalijem v steklenice.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
18.4.2007 7:40:07   
Anonimen
Jaz isto,vsako plast enkrat.

(odgovor članu Jessy)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
18.4.2007 9:08:50   
CUKRČEK
isto kot lelaval, potem pa kozarce postavit čez poletje na sonce (jaz bom dala na balkon, kjer res cel dan nažiga sonce). Vmes lahko kdaj mal premešaš(obračaš kozarce). ko je sirup gotov ga precediš.

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
18.4.2007 9:24:08   
Anonimen
A se lahko uporabi tudi rjavi ali pa sadni sladkor? Da ni glih beli kristalni?

(odgovor članu CUKRČEK)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
18.4.2007 15:00:35   
tinkamiška
Taši jst mislim, da komot, ker je sladkor v bistvu samo zato, da se v njem sprosti eterično olje teh vršičkov in da nastane sirup, ko se stopi...

Jst bom letos poskusila z rjavim sladkorjemuser posted image Delam pa tako kot leleval in ga postavim na sonce.

Tinka

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
18.4.2007 15:09:02   
romy
Smem vprašat, zakja pa je ta sirup uporaben?

(odgovor članu tinkamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 7
18.4.2007 15:17:36   
tinkamiška
Jst ga uporabljam proti kašljuuser posted image

(odgovor članu romy)
Neposredna povezava do sporočila: 8
18.4.2007 15:19:45   
Jessy
Romy, men je ta sirup enkraten pri prehladih. Eno žlico sirupa spijem in mi pomiri kašelj. Verjetno se ga še za kaj drugega rabi, sam jaz vem le za prehlade.

Hvala za informacije. Vršički vem, kakšni so, sam nisem vedla, kdaj so najprimernejši za izdelavo sirupa.
Še nekaj me zanima...kolk so debele te plasti? A naj bi bile enakomerno debele plasti vršičkov in sladkorja? S katero plastjo se zaključi? A je potrebno hermetično zapret al je vseeno?

(odgovor članu romy)
Neposredna povezava do sporočila: 9
18.4.2007 15:37:21   
tinkamiška
Jst delam kr "od oka" plasti, pa zaprem s tisto prozorno folijo za živila, pa gumico čez. 

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 10
18.4.2007 15:50:42   
Jessy
thnx

(odgovor članu tinkamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 11
18.4.2007 18:35:56   
bamby

Približno enaka debelina ene plasti in potem še druge in tako ponavljaš do vrha. Količina sirupa je pa odvisna največ od količine sladkorja, zato ne pričakuj poln kozarec sirupa.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kdaj lahko otroku prvič ponudite jajce?
Jajca so precej alergeno živilo, zato naj bi jih malčkom uvajali v prehrano z nekoliko večjo previdnostjo. Vendar se tud...
RECEPTI: Tri jesenske enolončnice
Na jesenske hladnejše dni in sezono virusov se lahko pripravite tudi s toplimi in prehransko bogatimi jesenskimi enolonč...

sindarin

Kako pomembna vam je cena pri nakupu igrače?

zelo (35%)

srednje (42%)

malo (3%)

mi ni, kupim igračo, ki se mi zdi v redu (21%)

Število vseh glasov: 189

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!