|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   shranjevanje kvasa
24.1.2007 16:00:16   
Alisa
Mene pa zanima, če mogoče katera ve kako lahko shraniš kvas. dobila sem ga 24 pakolcov pa bo rok potekev 6.2.07 zdaj vsaki dan glih ne morem pečt kruh?

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: shranjevanje kvasa
24.1.2007 16:10:11   
Muca Copatarica
Po moje ga lohk daš v skrinjo? Ne vem, no. Poskusi mogoče le enga.

(odgovor članu Alisa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
24.1.2007 16:10:16   
Hope2
saj ne rabiš pečt sam kruha, lahk potice, žemlje, pizzo, rogljičke...user posted image user posted image user posted image

kaj pa če bi ga mal potalala naokoli, pa dobro delo naredilauser posted image , saj nima ne vem kake vrednosti ta kvas, da bi ga mogla shrant za drugič, čeprav včasih še kako prav pride, pa ti ga glih takrat zmanjkauser posted image . najbrž nisi gorenjkauser posted image

z globokim zmrzovanjem najbrž uničiš te gljive kvasovkeuser posted image

evo zdaj sem se spomnila, moji mami ga je včasih posušila, takrat so bili še težki časiuser posted image in naslednjič ko ga je rabila, ga je dala v toplo mleko, mal cukra in mokice, pa je spet zrasu, ampak ni bil tak kot svež. je vseeno bolje sveži

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 24.1.2007 16:13:52 >

(odgovor članu Alisa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
24.1.2007 16:15:08   
soncece24
Kvas po roku uporabe ni več vredu - ne da bi se zastrupla z njim al pa kaj, ampak ne opravlja več svoje funkcije. Tak da veselo na peko - spečen kruh in potico pa lahko zamrzneš user posted image user posted image Al pa če narediš en kruh-party za prijatelje user posted image

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 4
24.1.2007 16:27:57   
Hope2
pa kaj ste vse gorenjke, da nobena ne bi dala drugimuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu soncece24)
Neposredna povezava do sporočila: 5
24.1.2007 20:20:50   
Alisa
Hope 2 če ga hočeš ti ga dam. Ne da bi bila škrt in ga nebi dala komu še. Če bi katera pekla pa naj kar pride iskat. Vem da to ni nobena vrednost, sm že tko ne jemo glih kruha, potice sploh ne. Mamo pa radi pice!
Ok, hvala punce bom že nekaj ustavrla. Drugač bo pa romav v smeti.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 6
24.1.2007 20:41:14   
Sibil_
Zmrzni ga brez pomislekov, ko ga pa rabiš pa ga daš nkaj časa prej na sobno temperaturo in je dober kot svež.user posted image

LP,
Sibiluser posted image

Moja dva srčka:

angelček Patrik - 13.10.2004 - 05.04.2011
Lukas - 28.02.2007

(odgovor članu Alisa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
25.1.2007 6:10:05   
Hope2
Alisa sem se hecala, saj vem, da ni človeka, ki bi bil škrt s kvasomuser posted image . AMpak včasih nekdo nima kvasa doma, pa ga že s tem, ko ga vprašaš če bo imel, spomniš da bi pa lahk kaj dobrega spekel in ga rade volje vzamejo.
Pa saj ne rabiš kruha al potice , kot sem rekla, kaki rogljički z marmelado, orehi, makom so tudi dobri, buhteljni, al pa če niste sladki, narediš tanke daljše rogljičke in gor posuješ nariban sir oz sirove štručke narediš. Jaz omesim testo kot za bel kruh, testo samo malo nategnem, da je nekje 2-3 cm debelo, vržem gor sir in dam pečt, robove namažem z jajčkom. lahk tudi koščke slanine gor narežež. Midva z možem celega zmaževa za eno večerjo, če ne pa mava še za zajtrk. UH velik stvari imaš, kar lahko narediš. Moja mami je delala rožice. Omesiš testo, ga daš na dva enaka dela, v enga še omesiš kakav ali čokolado v prahu. Razvaljaš oba dela na 1cm debelo, en del namažeš zelo tanko z marmelado, drugega daš na ta del, zamotaš kot potico, potem pa narežeš na kolobarje in imaš pisane rožice, samo z jajčkom še namažeš in daš pečt. Kot otrok smo to imeli tako radi, mnogo raje kot potico. Vmes lahko tudi rozine posuješ, sam rozin pa nismo imeli radiuser posted image , lahko pa pa posuješ vmes malo zdrobljenih orehov, mandljev, cimet (ne velik).
Evo, zdaj pa maš idej za vsak danuser posted image

(odgovor članu Sibil_)
Neposredna povezava do sporočila: 8
25.1.2007 6:56:38   
Alisa
- Sibil hvala nekaj ga bom pa res dala zmrznit pa bomo vidl kaj bo.
- Hope2 hvala za ideje, vem da si se hecala, saj mal se treba a ne? No včeraj smo jedl pico, danes pa bom kaj spacala še.
Sirove štručke mi kar lepo dišijo, mogoče pa bo to za večerjo. Štručko, noter pa hrenovko al pa mal slanine, mmmmmmmmmmmmm superca.

preden si bil spočet, sem si te želela,
še preden si bil rojen, sem te ljubila
in komaj si se rodil, bi zate umrla.
To je čudež življenja.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 9
25.1.2007 19:19:56   
robinzon
Sama sem ga že zamrznila, ker sem kupila kar pol kilskega. Odmrzneš ga in delaš z njim kot s svežim. Ga pa porabi čimprej, ne ga šparat za hude čase, ker sčasoma ni več tako učinkovit.

(odgovor članu Alisa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
26.1.2007 14:49:36   
Alisa
Ne saj ga bomo porabl, ne bomo nič za hude čase šparl.
Smo ga že dal zmrznt.

preden si bil spočet, sem si te želela,
še preden si bil rojen, sem te ljubila
in komaj si se rodil, bi zate umrla.
To je čudež življenja.

(odgovor članu robinzon)
Neposredna povezava do sporočila: 11
26.1.2007 17:26:21   
bamby

Čisto prav si storila, če si ga dala zmrznit. Je pa dobro, da ga večer pred uporabo daš v hladilnik,  da se ti bo lepo odtajal. Tako ostane lepo suh, kot ga dobiš v trgovini. Če se taja na sobni emperaturi, postane rad premoker.

(odgovor članu Alisa)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...
Kdaj lahko otroku prvič ponudite jajce?
Jajca so precej alergeno živilo, zato naj bi jih malčkom uvajali v prehrano z nekoliko večjo previdnostjo. Vendar se tud...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?