Hope2 -> RE: shranjevanje kvasa (25.1.2007 6:10:05)
|
Alisa sem se hecala, saj vem, da ni človeka, ki bi bil škrt s kvasom[sm=smiley2.gif]. AMpak včasih nekdo nima kvasa doma, pa ga že s tem, ko ga vprašaš če bo imel, spomniš da bi pa lahk kaj dobrega spekel in ga rade volje vzamejo. Pa saj ne rabiš kruha al potice , kot sem rekla, kaki rogljički z marmelado, orehi, makom so tudi dobri, buhteljni, al pa če niste sladki, narediš tanke daljše rogljičke in gor posuješ nariban sir oz sirove štručke narediš. Jaz omesim testo kot za bel kruh, testo samo malo nategnem, da je nekje 2-3 cm debelo, vržem gor sir in dam pečt, robove namažem z jajčkom. lahk tudi koščke slanine gor narežež. Midva z možem celega zmaževa za eno večerjo, če ne pa mava še za zajtrk. UH velik stvari imaš, kar lahko narediš. Moja mami je delala rožice. Omesiš testo, ga daš na dva enaka dela, v enga še omesiš kakav ali čokolado v prahu. Razvaljaš oba dela na 1cm debelo, en del namažeš zelo tanko z marmelado, drugega daš na ta del, zamotaš kot potico, potem pa narežeš na kolobarje in imaš pisane rožice, samo z jajčkom še namažeš in daš pečt. Kot otrok smo to imeli tako radi, mnogo raje kot potico. Vmes lahko tudi rozine posuješ, sam rozin pa nismo imeli radi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], lahko pa pa posuješ vmes malo zdrobljenih orehov, mandljev, cimet (ne velik). Evo, zdaj pa maš idej za vsak dan[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
|
|
|
|