|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ribe v foliji - kako?
30.1.2008 9:09:38   
tina104
Kako jih torej pripravite? Jaz bi delala fileje saja.

_____________________________

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ribe v foliji - kako?
30.1.2008 12:47:59   
želva
Z fileje ne vem,cele ribe pa kar v sol zapakiram,pol pa v pečico

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: ribe v foliji - kako?
30.1.2008 13:53:41   
Enolla
Naoljiš alu folijo, in narediš vrečko iz kosa, vanj daš ribo : posoljeno, popoprano in kar ti paše in pešeč v pečici cca pol urce na 200 st. Jaz všasih dodam tudi kuhan krompir zdraven ribe.

_____________________________

Nič ni težjega od iskrenosti in nič ni lažjega od laskanja(Dostojevski).

(odgovor članu želva)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: ribe v foliji - kako?
30.1.2008 13:58:46   
tosja
user posted image kot Enolla - lososovi kotleti so njamiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

_____________________________

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

(odgovor članu Enolla)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: ribe v foliji - kako?
30.1.2008 14:09:47   
bumerang
"Saj" ne bo uspel, ni dovolj aromatičen. Za ribo v alu foliji (al cartoccio) mora bit riba močnega okusa in fajn mastna, losos je idealen.
Jaz folije nič ne naoljim, ima losos dovolj maščob. Vzamem kos ribe, posolim, (popram je seveda ne user posted image ), dodam na lističe narezan strok česna in za lososa seveda liste koromača. Zavijem in v pečico za ene 20 minut na 220.
Če daš zmrznjenega, je še boljši.

_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: ribe v foliji - kako?
30.1.2008 14:15:07   
Enolla
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang

"Saj" ne bo uspel, ni dovolj aromatičen. Za ribo v alu foliji (al cartoccio) mora bit riba močnega okusa in fajn mastna, losos je idealen.
Jaz folije nič ne naoljim, ima losos dovolj maščob. Vzamem kos ribe, posolim, (popram je seveda ne user posted image ), dodam na lističe narezan strok česna in za lososa seveda liste koromača. Zavijem in v pečico za ene 20 minut na 220.
Če daš zmrznjenega, je še boljši.


Mislim, da vem kaj bo danes za večerjo user posted image . Zakaj pa ne popraš? A je to kakšno pravilo pri ribah?

_____________________________

Nič ni težjega od iskrenosti in nič ni lažjega od laskanja(Dostojevski).

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: ribe v foliji - kako?
30.1.2008 14:25:39   
bumerang
Rib se pa ja ne popra, no.

_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu Enolla)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: ribe v foliji - kako?
30.1.2008 14:33:48   
Enolla
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang

Rib se pa ja ne popra, no.


user posted image  ja ne vem no, zato pa vprašam. Vsega se lotim kuhati, res vsega ampak na mojem spisku prioritet pri kuhanju so ribe na zadnjem mestu. Imam kar rešpekt pred njimi. Pa se jih bom morala lotiti, ker jih moj mali zelo rad je. In sem zelo vesela, kakšnega takega nasveta in recepta in prve roke. Pa drugič dej kar "škrtoc" napiši, da se ne boš matrala z italijanščino user posted image user posted image .

_____________________________

Nič ni težjega od iskrenosti in nič ni lažjega od laskanja(Dostojevski).

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: ribe v foliji - kako?
30.1.2008 14:35:52   
bumerang
Ti zagotavljam, da se z italijanščino prav nič ne matram. user posted image

Drugič ti bom pa napisala, kako se naredi "al sale".

_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu Enolla)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: ribe v foliji - kako?
30.1.2008 14:49:41   
Enolla
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang

Ti zagotavljam, da se z italijanščino prav nič ne matram. user posted image

Drugič ti bom pa napisala, kako se naredi "al sale".


user posted image  Saj vem, zato sem user posted image . Pa res ga vrži gor user posted image , ampak če bo "in oridžinale italiano" ga bo lahko razumel samo ožji krog ljudi, ki vedrimo tukaj.

_____________________________

Nič ni težjega od iskrenosti in nič ni lažjega od laskanja(Dostojevski).

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: ribe v foliji - kako?
30.1.2008 14:55:51   
bumerang
Bom napisala.
Ampak prej z iskalnikom preveri, če nismo o tem že kdaj pisali.
Se je treba pravil držat.

_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu Enolla)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: ribe v foliji - kako?
31.1.2008 7:46:11   
Enolla
Tudi o ribah v škrtocih smo že, ampak pogelj kakšno fajn debatov o ribah smo sedaj udariliuser posted image .

Sem naredila (priporočam user posted image )  in mi je bilo zelo vščeč - možu pa malo majn, ker mu je bil losos preveč aromatičen.

A lahko svetuješ še kakšno ribo za pripravo na tak način user posted image  - Jaz sem ponavadi delala samo osliča.


_____________________________

Nič ni težjega od iskrenosti in nič ni lažjega od laskanja(Dostojevski).

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: ribe v foliji - kako?
31.1.2008 9:45:36   
Barbs
Šarenka.

_____________________________

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu Enolla)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: ribe v foliji - kako?
31.1.2008 12:54:12   
Enolla
Mja, bo treba mojega v ribogojnico poslat, ja. Upam samo, da delauser posted image .

_____________________________

Nič ni težjega od iskrenosti in nič ni lažjega od laskanja(Dostojevski).

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: ribe v foliji - kako?
31.1.2008 13:04:29   
bumerang
Orada, ampak ji trebuh in usta fajn nafilaj z rožmarinom. Pa brancin, nafilan z žajbljem, je tudi dober. Pri obeh še česen na lističe.

_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu Enolla)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: ribe v foliji - kako?
31.1.2008 13:58:17   
Grofica
škarpena,list,kovač,... njami.

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: ribe v foliji - kako?
31.1.2008 16:04:23   
mami_miki
kaj pa postrv v foliji? a...to kr v pečico...pa se nič ne zažge?mislim...vse ok?jaz bi tud poskusila..

(odgovor članu Grofica)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: ribe v foliji - kako?
31.1.2008 16:25:50   
Barbs
IZVIRNO SPOROČILO: mami_miki

kaj pa postrv v foliji? a...to kr v pečico...pa se nič ne zažge?mislim...vse ok?jaz bi tud poskusila..


Ok, nočem bit nesramna... ampak šarenka, ki sem jo zgoraj omenjala, je nekak postrvuser posted image

_____________________________

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu mami_miki)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: ribe v foliji - kako?
31.1.2008 16:40:41   
buči
Lahko pa neriš "posteljico" iz pora narezanega na trakove, pa malo olivnega olja in začimb, potem pa ribo čez in posoliš, pa zaviješ v folijo. Pazi, da bo kar nekaj folije več - torej, da ima zrak prostor.

_____________________________

TDAT - štirje prestopniki!

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: ribe v foliji - kako?
31.1.2008 18:13:18   
Grofica
IZVIRNO SPOROČILO: Barbs

IZVIRNO SPOROČILO: mami_miki

kaj pa postrv v foliji? a...to kr v pečico...pa se nič ne zažge?mislim...vse ok?jaz bi tud poskusila..


Ok, nočem bit nesramna... ampak šarenka, ki sem jo zgoraj omenjala, je nekak postrvuser posted image


ja,ampak šarenka ni isto kot soška postrv.

jaz dam vse ribe ali v folijo ali v peki papir. samo malo olivnega olja,malček limone,na sladkovodne ribe malo soli,na morske nič. zaprem papir in v pečico. na koncu odprem in pečem še malo tko,da se hrustljavo zapečejo.

potem pa si vsak doda,kar mu paše,limono,tržaško omako... meni na ribe ne paše nič,mi je dober tak okus-samo po ribi.

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: ribe v foliji - kako?
31.1.2008 21:53:09   
saving
Ma odkod je to, da se ribe ne popra? user posted image Popra, ampak nežno in z belim poprom (po pravici povedano, nimam pojma, za kaj bi drugače uporabljal bel poper). Zraven ribe v foliji pašejo vse mogoče na tanko našniclane korenovke (korenje, koren peteršilja, zelena), por, cel česen (ga potem ne poješ, če nisi ravno fen), vino, tanke rezine limone, olivno olje. Začimbe, ki pašejo zrave so sveže - peteršilj, koprc, rožmarin, tudi žajbelj (bolj za sladkovodne ribe) in timijan. V folijo se splača dat filete ali pa majhne ribe (do 30 dag), cela riba se lepše speče kar tako v pečici. Jaz velikokrat dam v folijo ribe, ki gredo potem na žar; tako ti pleskavice ne dišijo po ribi in obratno, ribe so vedno lepo spečene (no, skuhane) in se ne "zapopajo" na plato.

(odgovor članu Grofica)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: ribe v foliji - kako?
31.1.2008 22:13:55   
mami_miki
jaz poznam postrv kot postrv..šarenkauser posted image je neka podomačena...

a navadno folijo dam...alu..ono srebrno..

(odgovor članu saving)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: ribe v foliji - kako?
22.2.2008 11:46:45   
TIA22
Tole grem jaz zdajle probati! Upam, da mi uspe. Če bi kera brala tole, mi naj hitro pove kaj naj zraven dam-imam zmrznjeno zelenjavo. o kakem timijanu, pa ni govora v moji kuhinjiuser posted image

(odgovor članu mami_miki)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: ribe v foliji - kako?
24.2.2008 22:19:45   
Anonimen
Mene pa zanima, če pečete v pečici v alufoliji, če kaj manj smrdi po ribah v stanovanju?

(odgovor članu TIA22)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: ribe v foliji - kako?
24.2.2008 23:17:14   
TIA22
Sem poskusila, pa se mi zdi da res malo manj smrdiuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Ideje za zdrave rojstnodnevne prigrizke
Medtem ko otroci odštevajo dneve do svoje rojstnodnevne zabave, kjer se bodo veselili in praznovali s sovrstniki, se sta...
Kdaj lahko dojenčku uvajamo mandarine in d...
Včasih je veljalo, da naj bi se citruse uvajalo po 1. letu starosti. Vendar so priporočila dames drugačna. Kdaj in kako ...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?