saving -> RE: ribe v foliji - kako? (31.1.2008 21:53:09)
|
Ma odkod je to, da se ribe ne popra? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Popra, ampak nežno in z belim poprom (po pravici povedano, nimam pojma, za kaj bi drugače uporabljal bel poper). Zraven ribe v foliji pašejo vse mogoče na tanko našniclane korenovke (korenje, koren peteršilja, zelena), por, cel česen (ga potem ne poješ, če nisi ravno fen), vino, tanke rezine limone, olivno olje. Začimbe, ki pašejo zrave so sveže - peteršilj, koprc, rožmarin, tudi žajbelj (bolj za sladkovodne ribe) in timijan. V folijo se splača dat filete ali pa majhne ribe (do 30 dag), cela riba se lepše speče kar tako v pečici. Jaz velikokrat dam v folijo ribe, ki gredo potem na žar; tako ti pleskavice ne dišijo po ribi in obratno, ribe so vedno lepo spečene (no, skuhane) in se ne "zapopajo" na plato.
|
|
|
|