Anonimen
|
Meni je ta res dobra, ker ni preveč sladka. Biskvit: 5 jajc,10 dag slad.,13 dag moke,pol pecilnega,1žlica kakava Nadev:pol lončka sladke smetane,2 lončka jogurta,1vanilin,1 dcl mleka,1vrečka želatine,višnjev kompot ali kakšno drugo sadje Stepemo jajca, sladkor, moko, kakav in pec.prašek v gladko zmes. Damo v namaščen tortni model, premera 26cm in postavimo v ogreto pečico, 160"C,15-20min. Želatino zmešamo z mleko in pustimo, da nabrekne. Med segrevanjem želatinomešamo-ne sme zavreti, dokler se ne raztopi. Dodamo 1-2 žlici jogurta, nato premešamo, dodamo še ostali jogurt in pustimo, da se ohladi. Stepemo sladko smetano, dodamo vanilin. Ko jogurtova zmes postaja čvrsta ji počasi primešamo smetano. Ohlajen biskvit namočimo, obložimo z višnjami, in premažemo z jogurtovim nadevom. Torto za 2-3 postavimo v zamrzovalnik in posujemo s kakavom. Jaz sem za NL delala z malinami in je bila fenomenalna, drugače jo pa največkrat delam z višnjami. Res je, da si napisala, da si jogurtovo že delala, samo ne vem, če ravno to. Tako, da sem ti vseeno napisala recept, ker se jo splača narediti.
|