|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ragu
8.11.2008 15:29:59   
kaya2007
kako naredim dober ragu? v mislih imam takega s koščki mesa, ne bolognese omako.

a ima kdo kakšne recepte s takimi jedmi kot so paprikaš, golaž, ragu in še kaj bolj na žlico? opažam, da mi ravno priprava teh ni najbolj jasna user posted image

hvala!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ragu
8.11.2008 15:48:53   
uršika***
Vse te jedi se delajo na enak način. Edino pri golažu je razlika v tem, da moraš dat veliko čebule(vsaj pol toliko, kot je mesa, če pa hočeš zelo sočen golaž pa enkrat toliko čebule, kot je mesa)

Ragu pa narediš takole:
Na maščobi prepražiš sesekljano čebulo, dodaš sesekljan česen, za okus pa še kaj sesekljane oz. zmiksane zelenjave(korenjček, paprika, por, paradižnik,..) Ko je to prepraženo, dodaš na kocke narezano meso, ga soliš, popraš in dobro prepražiš-da izpari vsa voda in da se meso lepo obarva po vseh straneh. Nato dodaš malo mezge, rdeče paprike, od začimb pa jaz uporabljam majaron, lovorjev list, če želiš kumino ali pa še katero drugo začimbo, ki ti je všeč. Ponovno popražiš in premešaš, nato pa vse skupaj pomokaš in zaliješ z juho ali vodo. Nato mešaš, da se ti moka lepo razpusti in da dobiš lepo omako. Če je pregosta jo še zaliješ, če je preredka pa dodaš podmet( zmešana moka + voda)kuhaš na zmernem ognju dokler meso ni mehko. Na koncu dodaš še malo vina za okus in dober tek.

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: ragu
8.11.2008 16:44:58   
sunny24
No, jst ga nardim isto, sam da namesto zalivat z vodo, ga jst zalijem z mlekom. Mi je ena italjanka tko povedala in je res dobro, čeprav se čudno sliši. Fora mleka pa je v tem, da pobere uno kislino od mesa.

(odgovor članu uršika***)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: ragu
8.11.2008 21:11:23   
kaya2007
super, hvala! bom probala tudi z mlekom, italjanske fore se ponavadi kar obnesejo user posted image

(odgovor članu sunny24)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kdaj otroku ponuditi ribe in ostalo morsko...
Poletje je tu in že nam diši morska hrana. Kdaj in kako ponuditi takšne specialitete dojenčku?
Kako pregnati alkoholnega mačka?
Nazdravljanje novemu letu pogosto prinese tudi nepovabljenega gosta - alkoholnega mačka. Še posebej, če smo se kot odgov...




Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......