uršika*** -> RE: ragu (8.11.2008 15:48:53)
|
Vse te jedi se delajo na enak način. Edino pri golažu je razlika v tem, da moraš dat veliko čebule(vsaj pol toliko, kot je mesa, če pa hočeš zelo sočen golaž pa enkrat toliko čebule, kot je mesa) Ragu pa narediš takole: Na maščobi prepražiš sesekljano čebulo, dodaš sesekljan česen, za okus pa še kaj sesekljane oz. zmiksane zelenjave(korenjček, paprika, por, paradižnik,..) Ko je to prepraženo, dodaš na kocke narezano meso, ga soliš, popraš in dobro prepražiš-da izpari vsa voda in da se meso lepo obarva po vseh straneh. Nato dodaš malo mezge, rdeče paprike, od začimb pa jaz uporabljam majaron, lovorjev list, če želiš kumino ali pa še katero drugo začimbo, ki ti je všeč. Ponovno popražiš in premešaš, nato pa vse skupaj pomokaš in zaliješ z juho ali vodo. Nato mešaš, da se ti moka lepo razpusti in da dobiš lepo omako. Če je pregosta jo še zaliješ, če je preredka pa dodaš podmet( zmešana moka + voda)kuhaš na zmernem ognju dokler meso ni mehko. Na koncu dodaš še malo vina za okus in dober tek.
|
|
|
|