ragu (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


kaya2007 -> ragu (8.11.2008 15:29:59)

kako naredim dober ragu? v mislih imam takega s koščki mesa, ne bolognese omako.

a ima kdo kakšne recepte s takimi jedmi kot so paprikaš, golaž, ragu in še kaj bolj na žlico? opažam, da mi ravno priprava teh ni najbolj jasna [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

hvala!




uršika*** -> RE: ragu (8.11.2008 15:48:53)

Vse te jedi se delajo na enak način. Edino pri golažu je razlika v tem, da moraš dat veliko čebule(vsaj pol toliko, kot je mesa, če pa hočeš zelo sočen golaž pa enkrat toliko čebule, kot je mesa)

Ragu pa narediš takole:
Na maščobi prepražiš sesekljano čebulo, dodaš sesekljan česen, za okus pa še kaj sesekljane oz. zmiksane zelenjave(korenjček, paprika, por, paradižnik,..) Ko je to prepraženo, dodaš na kocke narezano meso, ga soliš, popraš in dobro prepražiš-da izpari vsa voda in da se meso lepo obarva po vseh straneh. Nato dodaš malo mezge, rdeče paprike, od začimb pa jaz uporabljam majaron, lovorjev list, če želiš kumino ali pa še katero drugo začimbo, ki ti je všeč. Ponovno popražiš in premešaš, nato pa vse skupaj pomokaš in zaliješ z juho ali vodo. Nato mešaš, da se ti moka lepo razpusti in da dobiš lepo omako. Če je pregosta jo še zaliješ, če je preredka pa dodaš podmet( zmešana moka + voda)kuhaš na zmernem ognju dokler meso ni mehko. Na koncu dodaš še malo vina za okus in dober tek.




sunny24 -> RE: ragu (8.11.2008 16:44:58)

No, jst ga nardim isto, sam da namesto zalivat z vodo, ga jst zalijem z mlekom. Mi je ena italjanka tko povedala in je res dobro, čeprav se čudno sliši. Fora mleka pa je v tem, da pobere uno kislino od mesa.




kaya2007 -> RE: ragu (8.11.2008 21:11:23)

super, hvala! bom probala tudi z mlekom, italjanske fore se ponavadi kar obnesejo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Stran: [1]