Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: rada bi naredila torto pa ne vem kako 1.2.2008 11:10:17
|
|
|
|
mojsoncek
|
Ce delam sadno, naredim visnjevo z rulado po naslednjem receptu... sestavine: rulada (2 veliki in ena mala), 2 sladki smetani in kozarec izkoscicenih visenj postopek: rulado zrezem na 1 cm siroke koscke in nalozim eno plast v okrogel model za torte. Z visnjevim sokom namocim rulado in namazem eno plast smetane. Na smetano nalozim visnje. Nato sledi plast rulade in ponovim celoten postopek do vrha modela. Po vrhu okrasis s cokolado, sadjem,... skratka po zelji. Torta je res dobra, pa se ni nekega strasnega packanja in ni treba skrbet, ce bo testo ratalo . No, visnje lahko zamenjas s katerimkoli drugim sadjem. Drugace pa lahko naredis tudi torto nutela (in dodas sadje po okusu). Ta torta je tudi simpl za naredit, pa se dobra je. Recept pa lahko najdes na kulinariki ali pa na tem forumu (meni se ga trenutno ne da iskat).
_____________________________
Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)
|
|
|
|
RE: rada bi naredila torto pa ne vem kako 1.2.2008 11:17:24
|
|
|
|
Anonimen
|
Sadna torta 6 jajc 18 dag sladkorja 20 dag moke 1/2 pecilnega KREMA: 3 dcl mleka 1 sadni puding 3 žlice sladkorja sok mandarine 18 dag masla sadje po izbiri PRIPRAVA: Iz beljakov stepi sneg, dodaj sladkor, rumenjake in stepamo, da dobro naraste. Nazadne z ročno metlico počasi zamešamo moko s pecilnim.Zlijemo v namazan in pomokan pekač s premerom 26 cm.Pečemo na 180-200 stopinjah 35 minut. Pečeno torto po 5 minutah obrnemo na desko, da se ohladi. KREMA: V nekaj žlicah hladnega mleka razžvrkljamo puding in ga zakuhamo v osladkanovrelo mleko. Ko prevre ga odstavimo;med hlajenjem pogosto premešamo, d se ne naredi kožica.Prilijemo sok mandarine ali pomaranče.Ko je puding dovolj ohlajen ga zamešamo v dobro spenjeno maslo. Enkrat ali 2x prerežemo biskvit, ga namažemo s kremo, obložimo s tankimi rezinami sadja iz kompota, ali bananami.Pokrijemo z drugo oblato in torto premažemo s stepeno smatano.Po vrhu lahko okrasimo s sadjem, ali potresemo s čokoladnimi mrvicami. Ker je za otročka, lahko kupiš lepe figurice ali svečke in torto okrasiš.
|
|
|
|
RE: rada bi naredila torto pa ne vem kako 1.2.2008 12:49:01
|
|
|
|
AKP
|
Probaj na www.kulinarika.net. Tam imajo super recepte in tudi punce ful rade pomagajo.
|
|
|
|
RE: rada bi naredila torto pa ne vem kako 1.2.2008 15:28:49
|
|
|
|
Jessy
|
Tinkatonka, če bo to tvoja prva torta, sploh ne kompliciraj in delaj kremo izključno iz smetane. Svetujem ti rastlinsko smetano Hullalla (čeprav je drugače ne maraš ) in ko je stepena do trdega z mešalnikom, vanjo vlij mleko (v 1 l smetane lahko daš 2 dcl mleka) in ga na roko vmešaš. Nato smetano namažeš na namočen biskvit in potreseš koščke sadja po svoji izbiri. Jaz za torto porabim pol litra smetane. Če smetano uporabim še za zunanje okraševanje torte, pa jo skupno porabim okrog 7 dcl. Ko spečeš biskvit, moraš počakati, da se ohladi, nato ga razrežeš na oblate. Med sestavljanjem torte ga namoči s sadnim kompotom, še bolje pa je, če daš zavreti nekaj vode (cca 7 dcl) v katero daš 3 velike žlice sladkorja. Ko zavre odstraniš z ognja in počakaš, da se ohladi, nato pa vliješ še nekaj ruma za vonj in okus. Biskvit je najboljši klasični. To pomeni, da gre na vsako jajce žlica sladkorja in žlica moke. Če delaš biskvit iz 10-ih jajc, potrebuješ 10 žlic sladkorja in 10 žlic moke. Rumenjake ločiš od beljakov. Polovico sladkorja stepaš z rumenjaki okrog 15 min, ostalo polovico pa z beljaki, le da beljakom sladkor začneš dodajati šele, ko je sneg že stepen, pa še takrat se ga dodaja lepo postopoma. Mešaš toliko časa, da med prsti ne čutiš več sladkorja (okrog 15 min). Nato s kuhalnico zmešaš rumenjake in sneg med seboj ter dodaš presejano moko. Pekač namaži s koščkom margarine ali masla ter posuj s krušnimi drobtinami. Tiste, ki se ne primejo modela pa stresi proč. Biskvit pečem na 180°C dobrih 30 min. Vedno preverim z noževo konico, če je pečen. Pa še nekaj...torto naredi en dan pred uporabo, da se okusi prepojijo in torta lepo ohladi.
_____________________________
http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte
|
|
|
|
RE: rada bi naredila torto pa ne vem kako 2.2.2008 13:26:31
|
|
|
|
tinkatonka
|
Hvala za nasvete. Dobro da ima tast RD še pred mojim sinom, pa bom njemu torto spekla za probo. Bom poročala o rezultatu.
_____________________________
Ponosna mamica Aneju in Jakobu. -------- Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje. (T. Pavček)
|
|
|
|
RE: rada bi naredila torto pa ne vem kako 2.2.2008 18:01:28
|
|
|
|
Gina
|
Meni je pa tale čist simpl, pa zelo dobra: 9 žlic moke 8 žlic sladkorja (lahko malo manj, če niste cukrasti) 9 jajc Zmešaš vse skup, beljake stepeš na koncu in jih na koncu vmešaš v maso. Spečeš na 180°C cca pol ure. probaš z vilico, če je pečeno. Ko se pohladi, zrežeš testo. Oblat poliješ s precej soka od kompota, obložiš zelo zelo na gosto s sadjem, narezanim seveda (vseeno katerim, mi obožujemo breskve, al pa češnje, lahko pa je karkoli že), čez to pa daš smetano (mi ne maramo rastlinske, dam čist navadno sladko smetano zmešano s cukrom, včasih pa dam kremo za torte, ki jo zmešam po navodilih proizvajalca). Tako zložiš vse oblate enega na drugega in jih obložiš, kolikor jih pač imaš. Na vrhu okrasim. To je to. Njami.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Kako pripraviti popolno pokovko?Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?